ستارهشناسان از امکان شناسایی اولین سیاره بیگانه شبیه به زمین در سال آینده خبر دادند که میتواند منجر به ارزیابی مجدد جایگاه انسان در جهان شود.در حالیکه از چند سال پیش تاکنون ستارهشناسان توانستهاند چند سیاره فراخورشیدی را شناسایی کنند که از یک یا دو ویژگی مشترک با زمین مانند اندازه یا دمای احتمالی سطح برخوردار بودهاند، هنوز چیزی به اسم یک زمین بیگانه کشف نشده است. اما به گفته دانشمندان این امر در سال 2013 محقق خواهد شد.
اولین سیاره فراخورشیدی شبه زمینی در سال 1995 کشف شد که در اطراف یک ستاره شبه خورشیدی میچرخید. از آن زمان بیش از 800 جهان در ورای منظومه شمسی شناسایی شده و کاندیدهای بسیار دیگری نیز منتظر کسب تائیدیه با مشاهدات بیشتر هستند.برای مثال تلسکوپ فضایی هابل ناسا بیش از 2300 سیاره احتمالی را از مارس 2009 شناسایی کرده است. فقط 100 سیاره یا بیشتر تا به امروز تائید شده اما دانشمندان این ماموریت تخمین زدهاند که حداقل 80 درصد آنها واقعی هستند.
اولین یافتههای سیارات فراخورشیدی شامل جهانهای شبه مشتری بودند که از مدار نزدیک به ستاره میزبان خود برخوردار بودند چرا که شناسایی این سیارات بسیار سادهتر است. اما با گذشت زمان و ورود تجهیزات بهتر، کشف سیارات کوچکتر و دورتر که بیشتر شبیه به زمین هستند، ممکن شد.برای مثال در ماه دسامبر، کپلر توانست یک سیاره با اندازه 2.4 برابر زمین در منطقه قابل سکونت یک ستاره مشاهده کند که میتواند از شرایط مناسب برای برخورداری از آب مایع و حتی حیات به شکل زمینی برخوردار باشد.
تیم کپلر و سایر ستارهشناسان چندین سیاره دیگر با این شرایط را تاکنون شناسایی کرده و تعداد کنونی این سیارات با امکان سکونت را به 9 رسانده است.اگرچه هیچ کدام از این سیارات به کوچکی زمین نبوده و سیارات با جرم و اندازه مشابه کشف شده تاکنون بیشتر در مدارهای نزدیک به ستاره خود بودهاند.اما با گذشت زمان حتما یک سیاره کوچک صخرهای در منطقه قابل سکونت یک سیاره شناسایی خواهد شد که به گفته ستارهشناسان زمان دوری نخواهد بود.به عقیده آنها، این دستاورد بزرگ به احتمال زیاد توسط تلسکوپ کپلر محقق خواهد شد.
به گفته ستارهشناسان، حداقل حدود 200 میلیارد ستاره وجود داشته که میزبان حداقل 50 میلیارد ستاره هستند. با فرض اینکه یک 10 هزارم این سیارات شبیه به زمین باشند، اکنون باید پنج میلیون سیاره شبه زمینی در فضا وجود داشته بود.
منبع : en.gadgetnews