سوختن نمایشگر یکی از خطراتی است که در کمین تمامی گوشی های دارای پنل OLED است. احتمال سوختن نمایشگر آیفون 10 نیز به خاطر استفاده از این نوع پنل وجود دارد.
بعد از ارائه چندین گزارش توسط کاربران گوگل پیکسل 2 ایکس ال مبنی بر سوختن نمایشگر دستگاه، کاربران سایر گوشی های موبایل دارای پنلهای OLED نیز درباره بروز این اتفاق محتاط شدهاند. نمایشگر OLED از چندین نظر به یک نمایشگر LCD ارجحیت دارد، با این حال همانند هر نوع تکنولوژی دیگر، این فناوری نیز بدون ایراد نیست و معایب خاص خود را دارد.
یکی از مهمترین تفاوتهای آیفون ایکس با تمامی آیفونهای دیگر، مجهز شدن به نمایشگر OLED برای اولین مرتبه است. کاربران با توجه به قیمت هزار دلاری دستگاه و از طرفی انتشار اخبار زیاد پیرامون سوختن صفحه نمایشهای OLED طی مدت زمان اخیر، کمی درباره خرید آن دو دل شدهاند.
کاربران صاحب این مدل نیز شدیدا نگران هستند، چرا که اپل به طور مستقیم امکان بروز چنین مشکلی را با توجه به ویژگیهای ذاتی پنلهای OLED تایید کرده است. اما منظور از سوختگی نمایشگر دقیقا چیست؟ آیا کاربران باید به خاطر وجود احتمال سوختن نمایشگر آیفون 10 نگران باشند؟
تشریح سوختگی نمایشگر آیفون 10
سوختگی برای نخستین مرتبه در تلویزیونها و مانیتورهای بسیار قدیمی CRT مشاهده شد. نمایش یک تصویر ثابت برای مدت زمانی طولانی و نداشتن تحرک در پیکسلها، سبب باقی ماندن سایهای دائمی بر روی صفحه نمایش میشد. اسکرین سیورها دقیقا به همین دلیل به وجود آمدند.
کاربران تصور میکردند دلیل استفاده از اسکرین سیور و اجرای اتوماتیک آن بعد از عدم استفاده از سیستم کامپیوتری برای چند دقیقه، پخش تصاویر جالب برای سرگرمی است، در حالی که مقصود اصلی، جلوگیری از ثابت ماندن پیکسلها و بروز سایه بر روی نمایشگر بود. اگر به خاطر داشته باشید، اسکرین سیورها اغلب دارای اشیایی بودند که با سرعتی بالا به این سو و آن سو میرفتند. عکس زیر نمونهای از سوختن نمایشگر است؛ این تلویزیون پلاسما به خاطر نمایش تصاویر ثابت دچار سوختگی شده است.
نمایشگرهای OLED نیز از این مشکل در امان نیستند، چرا که پیکسلهای آنها با گذر زمان تاریک و کمنور میشود. روشن نگه داشتن برخی پیکسلها برای مدت زمانی طولانی در مقایسه با سایر پیکسلها، در گذر زمان سبب بروز مشکلاتی خواهد شد. سوختن نمایشگر آیفون 10 نیز میتواند ناشی از عدم رعایت همین موارد باشد.
در برخی موارد ممکن است شبح تصویر مشاهده شده بر روی نمایشگر خیلی زود محو شود و نمایشگر به وضعیت طبیعی بازگردد. با این حال نگه داشتن نمایشگر در یک وضعیت ثابت ممکن است به مشکلاتی اساسی و دائمی همچون سوختگی کامل منجر شود. عکس زیر متعلق به یکی از چند گوشی گوگل پیکسل 2 ایکس ال است که اخیرا با مشکل سوختگی صفحه نمایش مواجه شدهاند.
جلوگیری از سوختن نمایشگر آیفون 10
تمامی نمایشگرهای OLED امروزی با گذر زمان رو به زوال میروند و صفحه نمایش آیفون ایکس نیز از این قائده مستثنی نیست. اما قرار نیست همیشه نتیجه این تغییر سوختگی نمایشگر باشد. حتی میتوان با رعایت برخی موارد سرعت زوال صفحه نمایش را نیز به شدت کاهش داد. برای جلوگیری از سوختن نمایشگر آیفون 10 و یا به طور کلی هر نوع نمایشگر OLED بهتر است راهکارهای ساده زیر را حتما دنبال کنید:
- از نمایش تصاویر ثابت برای مدت زمانی طولانی در صفحه نمایش گوشی خود خودداری کنید. اجرای اپلیکیشن مسیریابی و متوقف شدن صفحه نمایش بر روی بخشی خاص از نقشه و یا نمایش مداوم یک تصویر حین اجرای بازی میتوانند دو نمونه ساده باشد. همچنین ممکن است عکسی را برای تحلیل، الگو گرفتن برای نقاشی و یا به هر دلیلی دیگر بر روی نمایشگر به تصویر کشیده و برای مدت زمانی طولانی محتوای پخش شده توسط صفحه نمایش را تغییر ندهید.
- نمایشگر گوشی خود را بدون دلیل روشن رها نکنید. زمان خاموش شدن نمایشگر به صورت خودکار را بر روی عددی معقول قرار دهید تا از خاموش شدن مداوم حین انجام کار و همچنین روشن ماندن برای زمانی طولانی جلوگیری شود. بهترین زمان 1 دقیقه است. اگر مطمئن هستید برای حداقل چند دقیقه از دستگاه استفاده نمیکنید، منتظر خاموش شدن صفحه نمایش به صورت خودکار نبوده و آن را با فشردن کلید لاک خاموش کنید.
- هرگز میزان روشنایی نمایشگر را برای مدت زمانی طولانی بر روی آخرین درجه قرار ندهید. در آیفون 10 با رفتن به مسیر Settings > General > Accessibility > Display Accommodations تنظیم خودکار روشنایی نمایشگر را فعال کنید. اگر در محیط بیرون و زیر نور مستقیم خورشید قرار نداشته باشید، هیچ نیازی به افزایش روشنایی تا آخرین درجه وجود ندارد.
کیفیت، روشنایی و کنتراست پنلهای OLED در مقایسه با پنلهای LCD به حدی است که ارزش این مراقبتها را دارد. پس برای جلوگیری از سوختن نمایشگر آیفون 10 خود این موارد را حتما رعایت کنید.
همچنین بخوانید: