بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

بررسی میت 10 پرو هواوی ؛ بال دوم هواوی برای پرواز در آسمان پرچمداران اندروید!

در بررسی هواوی میت 10 پرو (Huawei Mate 10 Pro) پرچمدار 2017 هواوی را از نظر طراحی و کیفیت ساخت، عملکرد فنی، مشخصات سخت افزاری، دوربین، امکانات صدا، قیمت و قابلیت‌های نرم افزاری بررسی ‌می‌کنیم تا ارزش خرید آن نسبت به دیگر رقبای بازار برایمان را متوجه شویم.

در میان سه مدل عرضه شده تحت سری میت 10 (صرف نظر از مدل لاکچری پورشه دیزاین)، میت 10 پرو قو‌ی‌ترین عضو خانواده است و در تمام بخش‌ها از طراحی و کیفیت ساخت گرفته تا مشخصات سخت افزاری، دوربین و عملکرد فنی، در بالاترین سطح ممکن قرار دارد. هواوی این محصول را عرضه کرده است تا تمام غول‌های اندرویدی و آی او اس بازار گوشی های هوشمند را به چالش بکشد و جایگاهش در این میدان سخت را مستحکم‌تر از قبل کند.

بنابراین اگر شما عزیزان گجت نیوزی هم نظرتان به امکانات و مشخصات فنی این دیوایس زیبا جلب شده است و احتمالا برای خرید آن برنامه‌هایی دارید، در ادامه بررسی هواوی میت 10 پرو در گجت نیوز را از دست ندهید تا با نقاط ضعف و قوت گوشی جدید هواوی آشنا شوید و با مقایسه‌ی عملکرد آن نسبت به رقبا بتوانید تصمیم دقیق‌تری برای خریدش بگیرید:

فهرست

با کلیک کردن بر روی هر عنوان می‌توانید به آن بخش از بررسی اختصاصی گوشی هواوی میت 10 پرو دسترسی پیدا کنید:

مشخصات فنی هواوی میت 10 پرو (Huawei Mate 10 Pro)

بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

مدل پرو از سری پرچمداران 2017 هواوی از مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری فوق‌العاده‌ای برخوردار است و بخشی از این قدرت در زمینه‌‌ی امکانات صوتی، قابلیت‌های دوربین، قدرت سخت افزاری و به‌روز بودن نرم افزاری را در زیر مشاهده می‌کنید:

  • طول بدنه: ۱۵۴.۲ میلی‌متر (۶.۰۷ اینچ)
    ضخامت: ۷.۹ میلی‌متر ( ۰.۳۱ اینچ)
    عرض: ۷۴.۵ میلی‌متر (۲.۹۳ اینچ)
  • وزن: ۱۷۶ گرم
  • رنگ‌ها: قهوه‌ای، طلایی، مشکی و رز گلد
  • جنس بدنه: آلومینیوم، پلاستیک و شیشه
  • پوشش محافظتی: گوریلا گلس
  • استاندارد مقاومتی: IP67 (مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار و آب تا عمق یک متری به مدت نیم ساعت)
  • پورت‌های ورودی: یو اس بی ۳.۱ تایپ سی (از نوع ریورسیبل)
  • پردازنده: های سیلیکون کایرین ۹۷۰ (هشت هسته‌ای به همراه پردازشگر گرافیکی Mali-G72 MP12)
  • فرکانس پردازنده: ۲.۴ گیگاهرتز
  • حافظه رم: ۴/ ۶ گیگابایت حافظه‌ رم
  • ظرفیت داخلی: ۶۴/ ۱۲۸ گیگابایت
  • محتویات جعبه: گوشی هواوی میت 10 پرو، آداپتور شارژر دیواری ۲۲ واتی (۴.۵ ولت/ ۵ آمپر) با قابلیت شارژ سریع، کابل یو اس بی تایپ سی، هدفون هواوی با پورت یو اس بی تایپ سی، سوزن خروج سیم‌کارت، تبدیل یو اس بی تایپ سی به جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون، فرم خدمات پس از فروش و دفترچه راهنما، قاب شفاف پلاستیکی قابل انعطاف (محتویات جعبه با توجه به شماره مدل و بازار مقصد ممکن است متفاوت باشد)
  • امکانات صدا: اسپیکرهای استریو، چیپ های فای برای پخش صدای دقیق و شفاف با مشخصات ۳۲ بیت/ ۳۸۴ کیلوهرتز، تکنولوژی حذف نویز با میکروفون اختصاصی
  • ابعاد نمایشگر: ۶.۰ اینچ
  • پنل نمایشگر: آمولد (نمایش ۱۶ میلیون رنگ)
  • تراکم پیکسلی: ۴۰۲ پیکسل بر هر اینچ (با نسبت تصویر ۱۸:۹)
  • رزولوشن نمایشگر: ۱۰۸۰ در ۲۱۶۰ پیکسل (کواد اچ دی)
  • نسبت مساحت نمایشگر به بدنه: ۸۰.۹ درصد
  • دوربین سلفی: ۸ مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f2.0
    حالت مخصوص عکاسی پرتره و افکت بوکه
  • دوربین اصلی: دوربین دوگانه متشکل از سنسورهای ۱۲ مگاپیکسل (رنگی) و ۲۰ مگاپیکسل (تک رنگ) با گشودگی دیافراگم f/1.6
    فلش ال ای دی دوگانه و لنزهای ۲۷ میلی‌متری تولید شده توسط لایکا
    قابلیت‌های دوربین: فوکوس خودکار چهارگانه مبتنی بر تشخیص فاز، عمق میدان، کنتراست و لیزر
    تثبیت اپتیکال تصاویر، حالت مخصوص پرتره و امکان تغییر گشودگی دریچه‌ی دیافراگم هنگام عکاسی
    فیلمبرداری تا رزولوشن 4K با نرخ ۳۰ فریم بر هر ثانیه و قابلیت زوم دو برابری بر روی تصاویر بدون افت کیفیت
    فیلمبرداری تا رزولوشن فول اچ دی با نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم بر هر ثانیه
    فیلمبرداری صحنه آهسته تا رزولوشن فول اچ دی با نرخ ۱۲۰ فریم بر هر ثانیه
    فیلمبرداری صحنه آهسته تا رزولوشن اچ دی با نرخ ۲۴۰ فریم بر هر ثانیه
    فیلمبرداری با صدای استریو و با ریت ۱۹۲ کیلوبیت بر ثانیه
    تگ‌گذاری جغرافیایی، فناوری تشخیص چهره و لبخند، فوکوس به محض لمس کاربر، عکاسی پانوراما و HDR
  • باتری: ۴ هزار میلی‌آمپر ساعت، لیتیوم-پلیمری با پشتیبانی از شارژ سریع (۵۸ درصد شارژ در عرض نیم ساعت)
  • نرم افزار و سیستم عامل: اندروید ۸.۰ اوریو و رابط کاربری اختصاصی هواوی EMUI 8.0
  • امکانات ارتباطی: ۲ سیم‌کارت همزمان، 4G LTE، وای فای 802.11 a/b/g/n/ac، وای فای دایرکت و DLNA، هات اسپات، ان اف سی و بلوتوث ۴.۲ (با پشتیبانی از فناوری aptX HD)
  • سنسورها: سنسور اثر انگشت بر روی پشت، ژیروسکوپ، سنسور تشخیص مجاورت، فشارسنج، قطب‌نما، شتاب‌سنج

طراحی

بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

نگاهمان به این طراحی را از پنل جلویی آغاز می‌کنیم. یک لوگوی هواوی در پایین صفحه، یک دوربین سلفی و بلندگوی تماس در بالای صفحه، تنها آیتم‌هایی هستند که بر روی این پنل دیده می‌شوند و به غیر از آنها، تنها پیکسل‌های نمایشگر هستند که صفحه را پوشانده‌اند! تقریبا هیچ حاشیه‌های از چپ و راست دیده نمی‌شود و حدود نیم سانت حاشیه در بالا و پایین وجود دارد.

طراحی ساندویچی میت 10 پرو از سه لایه شامل دو پنل شیشه‌ای و یک فریم آلومینیومی بین آنها تشکیل شده است، اما سازگاری رنگ‌ها و ظرافت در اتصالشان به یکدیگر باعث شده که تا حد زیادی با یک بدنه‌ی یکپارچه طرف باشید. دکمه‌ی پاور که بافت متفاوتی نسبت به فریم فلزی دارد، به همراه دکمه‌های تغییر ولوم بر روی لبه‌ی سمت چپ و خشاب سیم‌کارت بر روی لبه‌ی سمت راست دیده می‌شود که دو سیم‌کارت نانو را می‌توانید به طور همزمان درون آن قرار دهید. میکروفون دوم به همراه سنسور فرستنده‌ی نور مادون قرمز برای کنترل وسایل دیجیتال بر روی لبه‌ی بالایی و پورت یو اس بی تایپ سی از نوع ریورسیبل در کنار اسپیکر تکی و میکروفون‌های اصلی نیز بر روی لبه‌ی پایینی دیده می‌شوند؛ جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون از روی بدنه حذف شده است تا میت 10 پرو نیز به موج پرچمدارانی که این پورت هدفون از روی آنها حذف شده است، بپیوندد.

پنل پشتی میت 10 پرو طراحی لوکس، خلوت و زیبایی دارد و دوربین‌های دوگانه که فریمی فلزی دور آنها قرار گرفته است، در کنار فلش ال ای دی دوگانه در سمت چپ و سنسور فوکوس خودکار لیزری در سمت راست آنها در بالای صفحه دیده می‌شوند. بخش دوربین‌ها داخل یک مستطیل با رنگ کمی روشن‌تر از کل بدنه قرار گرفته و لنزهای دوربین کمی از سطح بدنه بیرون زده‌اند. سنسور اثر انگشت با رنگ هماهنگ با بدنه در زیر کادر دوربین و در مرکز صفحه قرار گرفته است و لوگوی هواوی با ظاهری درخشان، در پایین پنل پشتی دیده می‌شود. این سنسور مثل تمام پرچمداران این چند سال هواوی، عملکردی بسیار سریع دارد و طبق گفته‌ی سازنده، بعد از هر بار اسکن انگشت کاربر نیز، جزئیات جدیدی به اطلاعات ذخیره شده از آن اثر اضافه می‌شود تا کیفیت عملکرد آن به مرور زمان افت نکند. در ضمن این سنسور همواره فعال است و برای استفاده کردن از آن لازم نیست که صفحه را روشن کنید.

بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

لایه‌ای از شیشه‌ی مقاوم گوریلا گلس برای مقاومت در برابر شکستگی، خط و خش و آسیب‌های فیزیکی بر روی پنل جلو و عقب دیوایس کشیده شده و با برخورداری از استاندارد مقامتی IP67، می‌توانید این گوشی را به مدت نیم ساعت در عمق یک متری آب نگه دارید. علاوه بر گوشه‌های گرد بدنه، پنل پشتی میت 10 پرو به سمت هر چهار جهت دارای انحنای نرمی است که علاوه بر افزایش زیبایی، در دست گرفتن گوشی را نیز آسان‌تر می‌کند. وضعیت جذب اثر انگشت نیز با وجود شیشه‌ای بودن پنل، در حد قابل قبولی قرار دارد و از این بابت اذیت نخواهید شد.

در ضمن مثل همیشه، یک قاب سیلیکونی شفاف نیز درون جعبه قرار گرفته است که علاوه بر کیفیت بالا، انعطاف‌پذیری مناسبی نیز دارد و در صورت قرار دادن آن بر روی دیوایس، علاوه بر این که می‌توانید همچنان طراحی زیبای Mate 10 Pro را مشاهده کنید، خیالتان از بابت هرگونه خط و خش و آسیب فیزیکی بر روی بدنه نیز راحت خواهد شد.

نمایشگر

بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

نمایشگر ۶ اینچی میت 10 پرو از یک پنل آمولد با رزولوشن فول اچ دی پلاس (۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) ساخته شده است. تراکم پیکسلی این نمایشگر ۴۰۲ پیکسل بر هر اینچ است و لبه‌‌های خمیده‌ی آن که با یک انحنای بسیار نرم به فریم فلزی متصل شده‌اند، باعث می‌شوند که ارگونومی و راحتی دسترسی به محتوا در لبه‌ی نمایشگر و سوایپ کردن به سمت مرکز صفحه آسان‌تر انجام شود.

نمایشگر این گوشی درست مشابه گلکسی‌های یکی دو سال اخیر، از آرایش الماسی RGB برای ساب‌ پیکسل‌های خود بهره می‌برد. علاوه بر پشتیبانی از استاندارد HDR10 که در صورت دسترسی به این نوع محتوا می‌تواند تجربه‌ای بی‌نظیر از تماشای محتوای ویدیویی را در اختیارتان قرار دهد، دو حالت مخصوص تحت عنوان نرمال و Vivid برای این نمایشگر قابل انتخاب است که هرکدام اشباع رنگی، کنتراست و شدت روشنایی مخصوص به خود را دارند و تجربه‌ی کاربر را تغییر خواهند داد.

نمایشگر میت 10 پرو از نسبت تصویر ۱۸:۹ برخوردار است که این روزها حسابی از سوی سازندگان موبایل های هوشمند با استقبال مواجه شده است و البته در قسمت تنظیمات این دیوایس نیز گزینه‌ای تحت عنوان Fullscreen Display وجود دارد که از طریق آن می‌توانید اپ‌‌ها‌ و بازی‌هایی که برای نمایش در این نسبت آماده نیستند را به طور خودکار تنظیم کند.

با وجود این که رزولوشن مدل پرو از میت 10 و برخی دیگر از پرچمداران بازار کمتر است، اما به سبب برخورداری از تراکم پیکسلی مناسب و البته حداکثر روشنایی در حدود ۴۲۲ نیت، شما قادر هستید که به راحتی متون و محتوای داخل صفحه را چه در زیر نور آفتاب و چه در محیط‌های سربسته مشاهده کنید و علاوه بر غنای رنگی مناسب، کیفیت و وضوح تصاویر نیز بسیار راضی‌کننده است.

قابلیت Eye Comfort برای کار در شب در میت 10 پرو وجود دارد که با فعال کردن آن در قسمت تنظیمات، علاوه بر فیلتر نور آبی که هنگام کار در محیط‌های تاریک باعث فشار آمدن به چشم می‌شود، کاربر می‌تواند دمای رنگ نمایشگر را خودش تغییر دهد و یا زمان‌بندی خاصی را برای فعال شدن این قابلیت به طور خودکار تعیین کند.

دوربین

هواوی درست مشابه میت 10، در مدل پرو نیز از یک ساختار دوگانه‌ی متشکل از سنسورهای ۱۲ مگاپیکسلی برای ثبت جزئیات رنگی تصویر و ۲۰ مگاپیکسلیِ سیاه و سفید برای ثبت جزئیات مربوط به وضوح و عمق میدان سوژه‌ها بهره می‌برد. هر دو دوربین که طی همکاری مشترکی با برند خوشنام لایکا تولید شده‌اند، به لنزهای ۲۷ میلی‌متری مجهز هستند و از گشودگی دریچه‌ی دیافراگم به میزان f/1.6 بهره می‌برند که این یعنی با سریع‌ترین لنزها در دنیای دوربین های موبایل طرف هستیم.

سایت‌های زیادی به این دوربین، لقب بهترین دوربین جهان موبای را اعطا کرده‌اند و اگر نظر ما را می‌پرسید، ما هم همین عقیده را داریم. سنسور رنگی دارای فناوری تثبت اپیتکال تصویر (OIS) است و البته به لطف برخورداری از سیستم فوکوس خودکار چهارگانه مبتنی بر تشخیص فاز صحنه، تشخیص عمق میدان، تشخیص کنتراست و البته فوکوس خودکار لیزری، تقریبا هیچ‌گاه حتی اگر بخواهید هم نمی‌توانید سوژه را از فوکوس خارج کنید و چه هنگام عکاسی از کودکان پر‌جنب و جوش و چه هنگام عکاسی از مناظر و مسابقات ورزشی، خیالتان راحت است که سوژه در مرکز توجه دوربین قرار دارد.

به لطف بهره بردن از لنزهای فوق سریع SUMMILUX-H با اف استاپ ۱.۶ و البته واحد پردازش تصاویر دوگانه‌ی پردازنده‌ی کایرین ۹۷۰، عملکرد این دوربین در طول روز تقریبا بی‌رقیب است و تصاویر ثبت شده با آن نیز از جزئیات فوق‌العاده‌ای در تمام قاب تصویر برخوردارند و به لطف برخورداری از دامنه‌ی دینامیکی بسیار عالی، هنگام عکاسی از نقاط دارای سایه و روشن، جزئیات تصویر در تمام کادر به شکل یکسان ثبت خواهد شد. حالا که صحبت از چیپست میت 10 پرو شد، بهتر است به واحد پردازش عصبی مجزا و قابلیت‌های هوش مصنوعی که این پردازنده هنگام تصویربرداری در اختیارتان قرار می‌دهد نیز اشاره‌ای داشته باشیم.

در واقع دوربین هواوی میت 10 پرو به طور خودکار، سوژه‌ای که در حال عکاسی از آن هستید را تشخیص می‌دهد و تمام تنظیمات دوربین را به طور خودکار برای آن سوژه بهینه‌سازی می‌کند. این قابلیت امکان تشخیص سوژه‌های مختلفی در ۱۴ دسته‌بندی از سگ و گربه و غذا و آسمان شب گرفته تا عکاسی از گل و ساحل و گیاه و برف و متن را خواهد داشت و اگر مدتی با آن عکاسی کنید، به وضوح متوجه بهبود کیفیت و افزایش جنبه‌ی هنری تصاویرتان خواهید شد.

رابط کاربری دوربین میت 10 شباهت زیادی به دیگر محصولات یکی دو ساله‌ی اخیر هواوی دارد و از یک ساختار سه صفحه‌ای تشکیل شده است. در صفحه‌ی اصلی دسترسی به گزینه‌هایی برای فعال کردن حالت پرتره‌ با افکت بوکه و زیباسازی خودکار، حالت واید اپرچر برای تغییر گشودگی دیافراگم، حالت Moving Picture برای ثبت یک کلیپ کوتاه سه ثانیه‌ای از زمان عکاسی به شکل خودکار، سه فیلتر مخصوص لایکا برای افزایش اشباع رنگ و البته گزینه‌ی فعال کردن فلاش وجود دارد.

با سوایپ کردن به سمت راست، وارد صفحه‌ی انتخاب مود عکاسی می‌شوید که امکان فعال کردن حالت‌هایی نظیر حالت فیلمبرداری، عکاسی با تنظیمات دستی، تایم لپس، عکاسی در شب، اسلوموشن، فیلترهای رنگی، اسکن اسناد و عکاسی سیاه و سفید در آنجا وجود دارد؛ حالت عکاسی سیاه و سفید این دوربین به لطف سنسور ۲۰ مگاپیکسلی مخصوص، به قدری جذاب است که علاقه‌مندان به عکاسی هنری و شهری شاید در اکثر اوقات فقط از این حالت برای عکاسی با هواوی Mate 10 Pro استفاده کنند!

با سوایپ کردن از صفحه‌ی اصلی به سمت راست، بخش تنظیمات دوربین باز می‌شود که امکان دسترسی به تنظیماتی نظیر تغییر رزولوشن فیلم و عکس، اضافه کردن واترمارک دوربین لایکا، خطوط راهنما، تایمر، دنبال کردن سوژه و عملکرد دکمه‌های ولوم در آن وجود دارد. امکانات ویرایشی جالبی نیز در نرم افزار گالری برای ادیت تصاویر در نظر گرفته شده است و تقریبا به نصب نرم افزار جداگانه‌ای احتیاج نخواهید داشت.

دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی این گوشی نیز از گشودگی دریچه‌ی دیافراگم به میزان f/2.0 برخوردار است و البته به لطف برخورداری از حالت مخصوص عکاسی پرتره و فناوری تشخیص چهره به شکل هوشمند، می‌توانید سلفی‌های جذابی با افکت بوکه ثبت کنید. حالت تصویربرداری تایم لپس، پانورامای سه بعدی، سلفی عریض برای جای دادن افراد بیشتر داخل کادر تصویر و البته فیلترهای رنگی، از قابلیت‌های این دوربین محسوب می‌شوند.

بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

در بخش فیلمبرداری، میت 10 پرو به شما اجازه می‌دهد که با رزولوشن 4K و نرخ ۳۰ فریم بر هر ثانیه فیلمبرداری کنید. این ویدیوها که با استاندارد H.265 انکود خواهند شد، علیرغم اینکه که کیفیت و غنای رنگی بسیار مناسبی را ثبت می‌کنند، فضای کمتری نیز بر روی دیوایس اشغال خواهند کرد و البته با پشتیبانی پلتفرم‌های محبوبی نظیر یوتیوب، مشکلی نیز برای آپلودشان نخواهید داشت.

فیلمبرداری فول اچ دی با ریت ۳۰ یا ۶۰ فریم بر هر ثانیه نیز وجود دارد و کلیپ‌های ۱۰۸۰ پیکسلی با کدک MPEG-4 انکود می‌شوند. تثبیت اپتیکال در تمام رزولوشن‌ها قابل استفاده خواهد بود، اما ترکیب این قابلیت با تثبیت دیجیتال در رزولوشن فول اچ دی، کیفیت تصاویر ثبت شده با این رزولوشن را به آثار سینمایی بسیار نزدیک می‌کند. HDR یا همان گستره‌ی دینامیکی بالا، هنگام فیلمبرداری نیز مشابه عکاسی به کمکتان خواهد آمد و کیفیت کلیپ‌های ضبط شده با این دیوایس کاملا راضی‌کننده هستند.

اما در کنار تمام این توضیحات، برای اینکه قدرت دوربین میت 10 پرو را در عمل مشاهده کنید، پیشنهاد می‌کنیم تصاویری که با دوربین این گوشی توسط تیم گجت نیوز ثبت شده را در گالری زیر تماشا کنید:

باتری و شارژدهی؛ عالی به معنای واقعی کلمه!

بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

یک باتری ۴ هزار میلی‌آمپر ساعتی از نوع سلول‌های لیتیوم پلیمری درون میت 10 پرو قرار دارد که از فناوری شارژ سریع انحصاری هواوی تحت عنوان SuperCharge پشتیبانی می‌کند. این فناوری جریان برق را با شدت جریان ۴.۵ آمپر و ولتاژ ۵ ولت به باتری می‌رساند. به لطف همین ولتاژ پایین، باتری و بدنه‌ی گوشی در جریان شارژ شدن داغ نخواهد شد و این افزایش نیافتن دما، ریسک بروز حادثه و استهلاک را کاهش می‌دهد. شارژ سریع باتری هواوی میت 10 پرو امکان می‌دهد که تنها در عرض ۳۰ دقیقه اتصال به شارژر، حدود ۵۸ درصد از ظرفیت آن را پر کنید.

بعد از فجایع باتری نوت ۷، حالا سازندگان دقت بالایی برای جلوگیری از تکرار آن تجربه‌ی تلخ به کار می‌گیرند. تکنولوژی شارژ سریع باتری هواوی میت 10 پرو در کنار این که قادر است با صرف ۲۰ دقیقه در شارژ، ظرفیت مورد نیاز برای روشن ماندن گوشی در یک روز را تامین کند، یک سیستم نظارتی ۱۵ لایه، امنیت این سیستم شارژدهی را تضمین می‌کند. موسسه‌ی TÜV Rheinland آلمان، با تایید این سیستم ۱۵ لایه، هواوی میت 10 پرو را به اولین اسمارت فون اندرویدی جهان تبدیل کرده که از استاندارد شارژ ایمن از این موسسه‌ی معتبر برخوردار است.

هواوی ادعا می‌‌کند که با یک بار شارژ کامل باتری، می‌توانید به مدت دو روز از میت ۱۰ و مدل پرو آن استفاده کنید. ما نیز پس از بررسی باتری میت 10 پرو در روزهای گذشته، می‌توانیم این موضوع را تایید کنیم و باید بگویم که شارژدهی پرچمدار جدید هواوی یکی از بهترین عملکردهایی را ارائه می‌دهد که ما تا به حال در میان گوشی های پرچمدار اندرویدی مشاهده کرده‌ایم. حدود ۲۲ ساعت تماس بر روی شبکه‌ی 3G، حدود ۱۵ ساعت و ۳۰ دقیقه مرور وب به طور مداوم، حدود ۱۵ ساعت و ۳۰ دقیقه پخش مداوم ویدیو، نتایجی هستند که با شارژ کامل این باتری به آن دست پیدا خواهید کرد. البته قطعا میزان شارژدهی به فاکتورهایی نظیر نوع مصرف کاربر، دمای محیط و شرایط فیزیکی گوشی نیز بستگی دارد، اما مطمئن باشید که حتی در صورت استفاده‌ی سنگین و مداوم، یک روز کامل و در صورت استفاده‌ی معمولی، دو روز نیاز به شارژ مجدد میت 10 پرو پیدا نخواهید کرد.

بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

هوش مصنوعی کایرین 970 نیز نقش مهمی در مصرف انرژی میت 10 پرو دارد. در واقع گوشی شما هر لحظه در حال رصد کردن فعالیت اپلیکیشن‌های مختلف و میزان استفاده از آنها است تا بتواند با تخصیص منابع باتری به قسمت‌های پرکاربرد، بهینه‌ترین شکل توزیع انرژی را ارائه دهد. هرچه از مدت آغاز به کار گوشی بگذرد، بر روی نحوه‌ی مصرف شما تحلیل دقیق‌تری انجام خواهد شد و میت 10 پرو یاد می‌گیرد که در زمان‌های مختلف روز، چه اپلیکیشن‌ها و بازی‌هایی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و در چه بخش‌های از رابط کاربری نیاز بیشتری به منابع باتری وجود دارد.

شما می‌توانید با مراجعه به اپلیکیشن Phone Manager و ورود به بخش باتری، به ابزارهای مدیریت آن دسترسی داشته باشید. در بالای صفحه، میزان باقی‌مانده از شارژ باتری و اینکه این میزان تقریبا چقدر می‌تواند گوشی را روشن نگه ‌دارد، نمایش داده می‌شود و البته حالت Power Saving Mode با غیر فعال کردن مواردی نظیر سینک خودکار ایمیل‌ها و انیمیشن‌های رابط کاربری، و حالت Ultra Power Saving Mode با غیر فعال کردن تقریبا تمام اپلیکیشن‌ها و ابزارهای غیر ضروری، هرکدام می‌توانند چند ساعتی را به مدت زمان روشن ماندن گوشی اضافه کنند.

امکان مدیریت اپلیکیشن‌های در حال اجرا و محدود کردن آنها، امکان تغییر رزولوشن نمایشگر، نمایش نمودار مصرف در روزها و ساعات گذشته، قابلیت فعال کردن حالت تیره برای رابط کاربری و امکان فعال یا غیر فعال کردن نمایش درصد باتری، میزان مصرف انرژی هر اپلیکیشن و ابزار Optimize برای بهینه‌سازی عملکرد باتری و مصرف انرژی در دیوایس به طور خودکار، از دیگر امکانات نرم افزاری باتری پرچمدار 2017 هواوی به شمار می‌روند.

بنچمارک و قدرت سخت افزاری

بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

قطعا مهمترین بخش در مشخصات سخت افزاری هواوی میت 10 پرو به پردازنده‌ی آن مربوط می‌شود که یک ستاره‌ی درخشان در تمام پرچمداران جدید سری میت محسوب می‌شود. تراشه هشت هسته‌ای کایرین ۹۷۰ که تحت فرآیند لیتوگرافی ۱۰ نانومتری تولید شده، علاوه بر کاهش مصرف انرژی، عملکرد فنی را به شکل فوق‌العاده‌ای بالا می‌برد. برخورداری از ۲۵ درصد عملکرد سریع‌تر و ۵۰ درصد افزایش بهره‌وری در کنار مجهز شدن به پردازنده‌ی گرافیکی ۱۲ هسته‌ای Mali-G72 MP12 که ۴ برابر عملکرد سریع‌تر و هشت برابر مصرف انرژی کمتری نسبت به سری هشت هسته‌ای Mali-G71MP8 در کایرین ۹۶۰ دارد، از تغییرات این چیپست به شمار می‌رود، اما ویژگی اصلی آن، در واقع برخورداری از یک واحد پردازش عصبی (NPU) جداگانه برای اولین بار در دنیای چیپست‌های موبایل است.

این واحد پردازش عصبی، تمام پردازش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را به طور کامل از CPU جدا کرده است و با این انتقال، علاوه بر کاهش مصرف انرژی و البته افزایش سرعت پردازش‌های مربوط به هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، نیاز به اتصال به سرورهای آنلاین نیز از بین می‌رود و به این ترتیب، امنیت داده‌ها و اطلاعات شخصی کاربران بیشتر حفظ خواهد شد. البته طبق گفته‌های سازنده، در تمام بخش‌های دیگر دیوایس و هنگامی که نیاز به پردازش لغات، پردازش تصویر، تشخیص سوژه، پردازش زبان و تحلیل داده‌های این‌چنینی پیدا شود، واحد پردازش عصبی و تراشه‌ی هوشمند میت 10 پرو وارد میدان می‌شود. با وجود این که شاید در حال حاضر نتوانید تاثیر این واحد را در همه جا به وضوح مشاهده کنید، اما پرچمدار جدید هواوی در واقع یک گجت هوشمند است که با میلیون‌ها داده از انواع مختلف تربیت شده است و به سبب بهره‌گیری از فناوری یادگیری ماشینی، هرچه رو به جلو می‌رویم، پتانسیل بهتر شدن دارد و با الگو گرفتن از رفتارهای کاربر هنگام استفاده از نرم افزارها و ابزارهای مختلف، می‌تواند عملگرهای مختلف دیوایس را بر اساس این الگوها بهینه‌سازی و تنظیم کند.

چیپست جدید Kirin 970 که توسط های سیلیکون -از توابع هواوی که در زمینه‌ی تولید چیپست فعالیت می‌کند- تولید شده است، از دو خوشه‌ی چهارتایی Cortex-A73 با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز برای پردازش‌های سنگین و مالتی تسکینگ پیشرفته و Cortex-A53 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتزی برای انجام وظایف روزمره تشکیل شده است و ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم، ۱۲۸ گیگابایت ظرفیت داخلی، امکان فعال بودن هر دو سیمکارت بر روی شبکه‌ی 4G، بلوتوث ۴.۲، چیپ ان اف سی و مودم فوق سریع LTE-A Pro Cat 18 که پرچمدار دنیای مودم‌های موبایل محسوب می‌شود، باعث می‌شوند که هواوی میت 10 پرو به یک غول سخت افزاری واقعی تبدیل شود و برای به چالش کشیدن قدرت سخت افزاری آن، حتی باز کردن چندین بازی و نرم افزار سنگین به طور همزمان نیز کافی نباشد!

قابلیت PC Mode نیز یکی دیگر از ویژگی‌های جالب میت 10 پرو است که برای استفاده از آن کافی است که گوشی را از طریق یک مبدل پورت یو اس بی تایپ سی به اچ دی ام آی، به نمایشگر مورد نظر وصل کنید و از یک کامپیوتر رومیزی لذت ببرید. کار کردن در این حالت، تجربه‌ی جالبی است و اگر اپلیکیشن‌ها از حالت پی سی مود پشتیبانی کنند، می‌توانید آنها را به شکل تمام صفحه اجرا نمایید. در ضمن علاوه بر امکان اتصال کیبورد و ماوس وایرلس، امکان کنترل نشانگر و جابه‌جایی بین محیط‌های مختلف از طریق خود گوشی نیز وجود دارد تا عملا به هیچ وسیله‌ی جانبی دیگری برای استفاده از حالت پی سی مود نیازی نداشته باشید.

یکی دیگر از قابلیت‌های فنی میت 10 پرو، یک سنسور فرستنده‌ی نور مادون قرمز است که مشابه دیگر محصولات خانواده‌ی میت 10، با استفاده از آن می‌توانید تلویزیون‌ها، دوربین‌های عکاسی و دیگر لوازم هوشمند که از ریموت کنترل اینفرارد پشتیبانی می‌کنند را از راه دور کنترل کنید. نرم افزار مخصوص این ریموت کنترل نیز داخل EMUI 8.0 گنجانده شده است که از آنجا می‌توانید لیستی از صدها مدل از لوازم خانگی و دیجیتالی مختلف را مشاهده کنید و آنها را به لیست وسایل خود اضافه کنید. این قابلیت به خوبی عمل می‌کند و اگر علاقه دارید که بتوانید اکثر وسایل دیجیتال اطرافتان را تنها با یک کنترل، مدیریت کنید، بسیار به دردتان خواهد خورد.

در مجموع می‌شود گفت که میت 10 پرو هواوی هیچ کم و کسری برای اجرای بدون نقص سنگین‌ترین وظایفی که از یک گوشی موبایل انتظار دارید، نخواهد داشت. برای این که عملکرد پرچمدار 2017 هواوی در مقایسه با رقبا را دقیق‌تر مشاهده کنید، دعوت می‌کنیم که امتیازهای بنچمارک این دیوایس را در زیر مشاهده کنید:

 

صدا و موسیقی

بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

در نگاه اول تنها یک اسپیکر را بر روی لبه‌ی پایینی دیوایس مشاهده می‌کنید و با خود فکر می‌کنید که خبری از پخش صدای استریو نیست. اما مهندسان هواوی یک راه حل جالب را به کار گرفته‌اند و در هواوی میت 10 پرو نیز درست مشابه مدل معمولی این دیوایس، بلندگوی تماس حین پخش موسیقی به کمک کاربر می‌آید و با پخش صداهای دارای فرکانس زیر، یک سیستم پخش صوتی استریو را در اختیار او قرار می‌دهند.

کیفیت و بلندی صدا در حد بسیار قابل قبولی قرار دارد و صدای ترد و بلندی را دریافت خواهید کرد. اگر هنگام پخش، دستتان را بر روی بلندگوی تماس بگذارید، نقشی که این اسپیکر کوچک در تکمیل صدای خروجی دارد را به خوبی متوجه خواهید شد. میت 10 پرو از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون برخوردار نیست و هدفون داخل جعبه نیز به پورت یو اس بی تایپ سی متصل می‌شود. البته اگر همچنان می‌خواهید از هدفون‌‌های قدیمی‌تر خود استفاده کنید، کافی است از تبدیل پورت یو اس بی تایپ سی به جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون که داخل جعبه قرار داده شده است، استفاده کنید.

اما مهمترین تفاوت پرچمداران هواوی با دیگر رقبا در بخش امکانات صوتی، الگوریتم انحصاری HUAWEI Histen است. هواوی هیسن از ۱۰ الگوریتم متفاوت تشکیل شده که پردازش صدا و پخش آن در فضایی سه بعدی، یکی از جذاب‌ترین قابلیت‌های آن است. بعد از اتصال هدفون و ورود به نرم افزار پخش موسیقی، با لمس آیکون مخصوص صدای سه بعدی می‌توانید وارد صفحه‌ی تنظیمات مربوط به این قابلیت شوید و آن را فعال کنید. در این صفحه قادر خواهید بود فضایی که موسیقی در آن پخش می‌شود را انتخاب کرده و از میان سه گزینه‌ی نزدیک، جلو و حالت واید، یکی را انتخاب کنید. زمانی که حالت واید را انتخاب می‌کنید، صدا از فضایی دورتر از گوش‌هایتان پخش می‌شود و همان صدای فراگیری که هنگام حضور در سالن کنسرت تجربه می‌کنید را شبیه‌سازی می‌کند و حس کاملا متفاوت و جذابی را برایتان ایجاد خواهد کرد؛ البته اگر می‌خواهید از اکولایزر برای تغییر المان‌های مختلف موسیقی بهره ببرید، باید قابلیت صدای سه بعدی را غیر فعال کنید.

برخورداری از چیپ های فای که از یک مبدل دیجیتال به آنالوگ ۳۲ بیتی با حداکثر فرکانس نمونه‌برداری ۳۸۴ کیلوهرتز برخوردار است، باعث می‌شود بخشی از جزئیات صدا که هنگام تبدیل فایل موسیقی ضبط شده در استودیو به فرمت‌های دیجیتال فشرده از بین رفته بوده‌اند، مجددا احیا شده و صدای خروجی، شفاف‌تر و واقعی‌تر به گوشتان برسد. برخورداری از تکنولوژی aptX HD که نسل جدید این تکنولوژی محسوب می‌شود نیز قابلیت دیگری است که هنگام استفاده از هدفون‌های بلوتوث، علاوه بر کاهش تاخیر، کیفیت صدا از نظر شدت و شفافیت را افزایش خواهد داد.

سیستم عامل و رابط کاربری

بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

میت 10 پرو نیز درست مشابه میت 10، از ورژن جدید رابط کاربری انحصاری هواوی یعنی EMUI 8.0 بهره می‌برد. صفحه‌ی لاک اسکرین این رابط کاربری محیط بسیار خلوتی دارد و مشابه ورژن‌های قبلی، با کشیدن دستتان از لبه‌ی پایینی صفحه به سمت بالا، منویی از ابزارهای کاربردی نظیر چراغ قوه، ماشین حساب و اسکنر کد QR را مشاهده خواهید کرد. بعد از ورود به صفحه‌ی هوم نیز با یک محیط صفحه‌بندی شده مواجه می‌شوید که کاملا قابل سفارشی‌سازی است و البته می‌توانید با فعال کردن اپ دراور در قسمت تنظیمات، منوی عمودی اپلیکیشن‌ها را نیز به آن اضافه کنید.

قابلیت جستجوی سریع، یکی از ویژگی‌های جذاب این رابط کاربری است که برای دسترسی به آن، از هر جای رابط کاربری کافی است با سوایپ کردن از بالا به سمت مرکز صفحه، آن را را فعال کنید تا بتوانید همه چیز از جمله اپلیکیشن‌ها، فایل‌ها و مخاطبان را به سرعت پیدا کنید. بخش نوتیفیکیشن‌ها نیز طراحی نسبتا مشابهی با دیوایس‌هایی نظیر نوا 2 پلاس دارد و در کنار تنظیماتی نظیر تغییر شدت نور نمایشگر، امکان دسترسی سریع به ابزارهایی نظیر وای فای، بلوتوث، چرخش صفحه، هات اسپات، فیلمبرداری از صفحه، حالت هواپیما و اسکرین شات هوشمند را به کاربر می‌دهد. بخش اعلانات کاملا قابل سفارشی‌سازی است و می‌توانید میانبر ابزارهای مورد علاقه‌ی خود را به آن اضافه کنید و آنهایی که استفاده‌ای ازشان ندارید را پنهان کنید. نوتیفیکیشن‌ها نیز به شکل کارت‌های مستطیلی در زیر بخش اعلانات دیده می‌شوند که با سوایپ کردن آنها به سمت چپ و راست، قادرید آنها را ناپدید کنید و یا تنظیمات نمایش آنها را تغییر دهید.

همانطور که در بخش سخت‌ افزاری بررسی هواوی میت 10 پرو گفتیم، هوش مصنوعی در عملکرد رابط کاربری نیز نقش مهمی ایفا خواهد کردو  الگوریتم‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، رفته رفته الگوی مصرف کاربر را آنالیز می‌کنند و با تحلیل داده‌های به دست آمده در طول زمان، کاری می‌کند که منابع بر روی قسمت‌های ضروری‌تر، مصرف شوند و در نتیجه، علاوه بر کاهش مصرف انرژزی باتری، نرم افزارها نیز با ۱۲ درصد سرعت بیشتری از قبل اجرا خواهند شد؛ درست مشابه وعده‌ی هواوی در رابطه با میت 10، برای مدل پرو نیز دریافت مرتب به‌روزرسانی‌های امنیتی اندروید به طور مرتب و ماهانه، امنیت این دیوایس را تضمین خواهد کرد.

یکی از امکانات جذاب و جدید رابط کاربری اختصاصی EMUI 8.0 این است که به کاربر پیشنهاداتی را به شکل هوشمند می‌دهد و این پیشنهادها (نظیر فعال کردن قابلیت Eye Comfort هنگام کار در محیط‌های تاریک) گاهی نیز در صفحه‌ی تنظیمات به نمایش درمی‌آیند و عموما عمل کردن به آنها باعث بهبود تجربه‌ی کاربری خواهد شد.

نوار نوابری هواوی میت 10 پرو که به شکل مجازی بر روی صفحه قرار دارد نیز قابل سفارشی‌سازی بوده و با مراجعه به بخش Navigation Bar در نرم افزار تنظیمات، می‌توانید یک دکمه‌ به این نوار اضافه کنید و با توجه به چپ دست بودن یا راست بودن خود، جهت قرارگیری آنها را نیز تغییر دهید. همچنین گزینه‌ای نیز در این بخش وجود دارد که با فعال کردن آن، نوار ناوبری به طور اتوماتیک ناپدید می‌شود و با سوایپ کردن از لبه‌ی پایین دیوایس به سمت بالا، می‌توانید دوباره آن را ظاهر کنید.

قابلیت App Twin برای وارد کردن دو حساب کاربری متفاوت در اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی، قابلیت کار با دو اپلیکیشن به صورت همزمان در نمای اسپلیت ویو، ژسچرهای لمسی هوشمند برای اجرای اپلیکیشن‌های خاص با کشیدن یک حرف انگلیسی بر روی صفحه، کاهش ابعاد صفحه با سوایپ کردن بر روی منوی ناوبری مجازی برای کار کردن آسان با یک دست، امکان گرفتن اسکرین شات با ضربه زدن با مفصل انگشت بر روی صفحه و کشیدن شکل مورد نظر (و یا با دو بار ضربه زدن بر روی نمایشگر)، قابلیت تغییر تم‌ها با امکان انتخاب از میان تعداد زیادی از گزینه‌های متنوع و هنری، نرم افزار مدیریت انرژی برای کنترل مصرف دیتا و انرژی به همراه قابلیت حذف تمام اپلیکیشن‌های در حال اجرا از حافظه‌ی موقت و اسکنر ویروس ساخته شده توسط Avast و البته نمایش تصویر در تصویر ویدیوها به لطف برخورداری از اندروید ۸ اوریو، همگی قابلیت‌هایی هستند که در بررسی هواوی میت 10 نیز به آنها پرداختیم و حالا به سبب برخورداری از رابط کاربری یکسان، بر روی مدل پرو نیز می‌توانید از آنها بهره ببرید.

مزایا و معایب

معایب

  • عدم پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی
  • عدم برخورداری از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون

مزایا

  • بهترین دوربین حال حاضر دنیای موبایل های اندرویدی
  • برخورداری از اندروید ۸ اوریو به شکل پیشفرض
  • عمر باتری بی‌نظیر حتی در صورت استفاده‌ی سنگین
  • مجهز شدن به اولین پردازنده‌ی موبایل دارای واحد پردازش عصبی
  • برخورداری از سنسور فرستنده‌ی نور مادون قرمز
  • حالت PC Mode برای کار به عنوان یک کامپیوتر رومیزی
  • چیپ های فای، صدای سه بعدی و پخش صدا به صورت استریو
  • طراحی بسیار لوکس و زیبای شیشه‌ای با حاشیه‌های کم نمایشگر
  • برخورداری از استاندارد مقاومتی IP67
  • حذف نویز و مکالمه‌ی باکیفیت در اکثر موقعیت‌ها

جمع بندی

بررسی هواوی میت 10 پرو -Huawei Mate 10 Pro Review: مشخصات فنی، عملکرد و قیمت

پرچمدار جدید هواوی یک اسمارت فون اندرویدی تمام عیار است و ایراد گرفتن از این محصول کار سختی است. بهترین دوربین موبایل، اندروید ۸ اوریو، ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم، اولین پردازنده‌ی موبایل مجهز به واحد پردازش عصبی مجزا، چیپ های فای و فناوری پخش صدای سه بعدی، عمر باتری بسیار عالی، طراحی لوکس و کاملا مدرن با حذف حاشیه‌های نمایشگر، مواردی هستند که میت 10 پرو را در لیست خرید تمام کاربران جای خواهند داد.

خیلی از کاربران و کارشناسان معتقدند که دنیای تلفن های همراه هوشمند کاملا اشباع شده است و دیگر جای پیشرفت بیشتر در این حوزه وجود ندارد، اگر این باور را درست فرض کنیم، میت 10 پرو هواوی یکی از آن دیوایس هایی است که شاید پیشرفت کردن بعد از آن، برای تمام رقبا و حتی خود هواوی بسیار سخت خواهد شد و اگر بخواهیم سه اسمارت فون کامل در انتهای سال 2017 را معرفی کنیم، این مدل نیز قطعا یکی از آنها خواهد بود.

در پایان مطلب از نمایندگی هواوی در ایران که گوشی هواوی میت 10 پرو را برای بررسی اختصاصی در اختیار گجت نیوز قرار داده است، تشکر می‌کنیم. مدل دو سیم‌کارت این محصول ظرفیت با داخلی ۱۲۸ گیگابایت و گارانتی رسمی و با قیمتی در حدود ۳ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان تا ۳ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان در بازار ایران به فروش می‌رسد.

امتیاز گجت نیوز

loading…!