آب ماست یا همان آبی که معمولا روی ماست جمع میشود، ممکن است ظاهری ناخوشایند داشته باشد اما بهتر است آن را دور نریزید. با گجت تی وی امروز همراه باشید تا به شما بگوییم آب ماست چیست و چرا نباید آن را دور بریزیم.
یکی از دلپذیرترین عضوهای سبد غذایی روزمره ما انسان ها محصولات لبنی، خصوصا ماست است؛ اما بعلت تاریخ انقضا زودرس آنها باید به شرایط نگهداری و علائم ظاهری این محصولات دقت کنیم. امروز گجت تی وی قصد دارد در مورد ماهیت مایعی که گاها بر روی سطح ماست تشکیل میشود صحبت کند.
ماست در حالت طبیعی حاوی مایعاتی است که سبب ناپایداری آن میشود و بعد از مدتی که از تهیه آن میگذرد ساختار ژله ای ماست مولکول های مایع را به سمت بیرون هدایت میکنند و مایع خاصی که به آن “آب ماست” نیز میگویند روی سطح ماست را فرا میگیرد. نام این پدیده “تفکیک پروتئیین” است شاید در نگاه اول کمی ظاهر ناخوشایندی داشته باشند اما بدانید که بهتر است این مایع را دور نریزید، به این علت که حجم کسیر این مایع حاوی پروتئین وِی – WHEY است.
وِی پروتئین (WHEY)
وِی پروتئین، یکی از دو پروتئین اصلی تشکیل دهنده شیر است که در فرایند تولید ماست از آن خارج میشود، اما چرا دربعضی از ماست ها این پدیده رخ نمیدهد؟ علت این امر آن است که شرکت های تولیدی محصولات لبنی، گاها به ماست ها مواد افزودنی اضافه میکنند که سبب پایداری در ساختار ژله ای آن شده یا آب ماست را تا حدودی از آن میگیرند که در نتیجه آن ماست های چکیده بوجود میآیند. در ادامه با ویدیوی دوبله و اختصاصی گجت نیوز به اطلاعات بیشتری از پدیده تفکیک پروتئین وِی پی میبریم.