مشکلات محیط زیستی در سالهای اخیر باعث ایجاد اتفاقات ناگواری در کشورهای مختلف جهان شده که نگرانیها را از تغییرات اقلیمی به شدت افزایش داده است. در ادامه باهم به تماشای ۱۵ تصویر از خشم طبیعت در سال ۲۰۱۷ مینشینیم.تغییرات آب و هوایی نتیجه فعالیتهای مضر بشر در طول صد سال گذشته است و سبب ایجاد مشکلات محیط زیستی شدیدی در جهان شده است که نتیجه آن رخ دادن حوادث ناگواری در سال ۲۰۱۷ بود.

سد Oroville dam -بلندترین سد آمریکا- در ماه فوریه دچار حادثه شد
از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ منطقه کالیفرنیا زیر فشار بیسابقهترین خشکسالی در ۱۲۰۰ سال اخیر قرار گرفته بود، اما در سال ۲۰۱۷ بارندگیهای فراوان باعث شد تا سطح آب منطقه به شدت افزایش پیدا کند. در اوایل ماه فوریه سطح آب سد به بالاترین حد خود رسید و همین امر موجب تخریب ناگهانی بخشی از سد شد. مسئولان به همین دلیل دستور تخلیه ۲۰۰ هزار نفر از ساکنان چند شهر ایالت کالیفرنیا را دادند.
دمای هوا در آمریکا به بالاترین حد خود در ۱۲۲ سال اخیر رسید
از آپریل ۲۰۱۶ تا مارچ ۲۰۱۷ ایالات متحده یکی از گرمترین دورههای هوایی تاریخ خود را سپری کرد. طبق اعلام واشینگتن پست میانگین دمای آمریکا نسب به قرن گذشته ۳.۲ درجه فارنهایت افزایش یافته است که یکی از دلایل آن افزایش گازهای گلخانهای است. پیشبینی دانشمندان نشان میدهد که در صورت ادامه یافتن این روند تا سال ۲۱۰۰ دمای کره زمین احتمالا تا ۱۵% گرمتر خواهد شد.

بالاترین غلظت دی اکسید کربن آمریکا
یک مطالعه نشان میدهد که اگر روند مصرف سوختهای فسیلی به همین اندازه ادامه پیدا کند میتواند دیاکسید کربن جو را به بالاترین غلظت در ۵۰ میلیون سال گذشته برساند. این در حالی است که دولت ترامپ از قرارداد اقلیمی پاریس خارج شد. تصویر بالا مربوط به نیروگاه تولید برق در سان فرناندو کالیفرنیا است.
افزایش آب دریاها در جهان ممکن است به ۳ برابر سال ۱۹۹۰ برسد
تحقیقات در سال ۲۰۱۷ نشان داده است که سطح آب دریاها بیشتر از پیش بینیهای گذشته در حال افزایش است به گونهای که میزان افزایش سطح آب دریا از متوسط ۱.۵ میلیمتر در سال به ۳.۵ میلیمتر در سال افزایش یافته است و دانشمندان پیش بینی میکنند این روند تا سال ۲۱۰۰ دو برابر شود که میتواند به فجایع عظیم زیست محیطی و انسانی منجر شود. برخی از دانشمندان یکی از دلایل این اتفاق را افزایش دمای کره زمین که در نتیجه باعث آب شدن یخهای قطبی و بالا رفتن سطح دریاها میشود میدانند.
احداث ۲ خط لوله نفتی بحث برانگیز و ایجاد مشکلات محیط زیستی
تصویری از معترضان در راهپیمایی 10 مارس 2017 برای مخالف با احداث 2 خط لوله انتقال نفت. دولت ترامپ عبور این دو خط لوله را رسماً تأیید کرده است. مخالفان این طرح میگویند که احداث این خط لوله سبب انتشار بیشتر Co2، آسیب رساندن به محیط زیست، حیاط وحش، زمینهای کشاورزی و منابع آبی میشود.
ترامپ اعلام کرد که ایالات متحده از توافقنامه آب و هوایی پاریس خارج میشود
امریکا تنها کشور مهمی در جهان است که از توافق نامه آب و هوایی پاریس خارج شده است. این توافقنامه که در سال ۲۰۱۵ اجرا شد یک هدف مهم برای حفظ کره زمین داشت و قرار است کشورها با برنامه منظم از افزایش گرمای کره زمین جلوگیری کنند. زیرا دانشمندان پیشبینی کردهاند درصورت افزایش دمای کره زمین عواقب جدی مانند خشکسالیهای گسترده، آتش سوزی، بالا آمدن سطح دریا و امواج گرمایی آسیبهای غیر قابل جبرانی را به کره زمین وارد میکند.
یک کوه یخی از یخچالهای “لارسن سی” قطب جنوب جدا شد
این شبه جزیره یخی که به اندازه ایالت دلاویر آمریکا است، بیش از 1.5 تریلیون تن وزن دارد، دانشمندان که نام آن را A68 گذاشته و اعلام کردهاند این کوه یخ بزرگ سالها در اقیانوس سرگردان خواهد بود تا اینکه کم کم به آب دریا تبدیل شود.
خورشید گرفتگی در ماه آگوست؛ آمریکا
این خورشید گرفتگی که در ۲۱ آگوست ۲۱۷ صورت گرفت از اورگان تا کارولینای جنوبی قابل مشاهده بود، اما دیگر بخشهای آمریکا آن را به صورت جزئی رویت کردند. خورشید گرفتی که به طور کامل در کل آمریکا دیده شده برای اولین بار در سال ۱۹۷۹ رخ داده است.
خلیج مکزیک یک فصل بد و خشمگین را تجربه کرد
تصویر بالا مربوط به ۲۷ سپتامبر است که توفان ماریا بخشهای از مورویس و پورتوریکو را درنوردید و مردم محلی برای نجات جان خود در حال عبور از رودخانه هستند. در سال ۲۰۱۷ طوفان آتلانتیس بسیار فعال بود و در ماه اوت کار خود را با طوفان و بارندگیهای بسیار شدید در هوستون، جزایر ویرجینیا و دیگر نقاط کارائیب قبل از رسیدن به فلوریدا آغاز کرد. در ماه سپتامبر بود که این طوفان بیشتر خانههای دومنیکا و پورتوریکو را از بین برد، هزاران نفر آواره شدند و نیاز به آب و غذا پیدا کردند و مشکلات محیط زیستی را برای این منطقه پدید آورده است.
توفان موزون برخی هند، بنگلادش، نپال و پاکستان را تخریب کرد
تصویر بالا نمای از یک پسر گریان روهینگیایی است که از طوفان به اردوگاه تاینخالی بنگلادش پناه برده است. بخشهای از هند، نپال، بنگلادش و پاکستان امسال دوران سختی را تجربه کردند. این طوفان شدید بیشتر سدهای منطقهای را شکست و سیل ویران کنندهای را به راه انداخت که باعث کشتند بیش از ۱۴۰۰ نفر شد و تخریب ساختمانها و از بین رفتن خانه و کاشانه آنها شد.
به گفته OXFAM حدود دوسوم بنگلادش درگیر سیل بیسابقهای شد که بدترین بلای طبیعی از سال 1988 تا به امروز در این کشور بوده است. در همین حین نیز حدود 500 هزار نفر از مسلمانان روهینگیایی به علت خشونت دولت مرکزی از ایالت راخین میانمار به سمت بنگلادش فرار کردهاند که همین امر باعث ایجاد بحرانی انسانی در این منطقه شده است
زلزله بزرگ در مرکز مکزیک
تصویر بالا مربوط به ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۷ است که داوطلبان و نیروهای امدادی بعد از زلزله در حال جست و جو برای پیدا کردن افراد زنده زیر آوار در محله رم –مکزیکوسیتی هستند؛ رخ دادن یک زمین لرزه به بزرگی ۷.۱ ریشتر باعث کشته شدن حدود ۲۰۰ نفر شد. بیش از ۴۰ ساختمان از جمله یک مدرسه به طور کامل تخریب شد و در برخی از نقاط نیز آتشسوزیهای گستردهای رخ داد.
مرگبارترین سری آتشسوزیها در کالیفرنیا به وقوع پیوست
طبق گزارش سازمان جنگلداری آمریکا در سال ۲۰۱۷ حدود ۹۰۵۰ آتش سوزی در جنگلهای کالیفرنیا رخ داده که حدود ۱ میلیون هکتار از این زمینها را سوزانده است. در این آتشسوزیها حدود ۴۴ نفر زخمی و ۱۰۰ نفر نیز جان خود را از دست دادند و فقط آتشسوزیهای شمال کالیفرنیا ۹.۵ میلیارد دلار خسارت وارد کرده و باعث ایجاد مشکلات محیط زیستی در آینده خواهد شد. همچنین بادهای قوی سانتا آنا در ماه دسامبر باعث گسترش آتشسوزیها شده و بیش از ۲۰۰ هزار نفر مجبور به ترک خانههای خود شدند.
زلزله شدید در مرز ایران و عراق بیش از ۵۰۰ کشته بجای گذاشت
در تاریخ ۱۲ نوامبر ۲۰۱۷، زلزلهای به بزرگی ۷.۳ دهم ریشتر مرز بین ایران و عراق را لرزاند، در این زلزله وحشتناک حدود ۵۳۰ نفر کشته و ۷۰۰۰ نفر زخمی شدند. این مرگبارترین زلزله جهان در سال ۲۰۱۷ بود که حتی در کشورهای همسایه مانند ترکیه و پاکستان نیز احساس شد. بیشترین خسارت به محدود سرپل ذهاب در ایران وارد شد که سبب تخریب بیشتر خانهها، ساختمانها، مدارس و کلیه زیرساختها شد.
فوران آتشفشان کوه آگینگ در بالی اندونزی
در اواخر ماه نوامبر کوه آگینگ در جزیره بالی اندونزی طی ۲ روز ۴ بار فعال شد و مواد مذاب را تا ارتفاع ۳.۷ مایلی به هوا پرتاب میکرد. حدود ۱۰۰ هزار نفر از مردم محلی در ۲۲ روستا از ترس گسترش خطرات این آتشفشان خانههای خود را ترک کردند و ۴۴۵ پرواز در این منطقه به خاطر شرایط آب و هوایی لغو شد و حدود ۵۹ هزار مسافر را سرگردان کرد.
ترامپ اعلام کرد که سایت Bears Ears National Monument را تا 85% کاهش میدهد
کاهش 85% درصدی سایت حفاظت شده ملی Bears Ears National Monument در واقع بزرگترین کاهش و از بین رفتن یک اثر ملی در آمریکا تلقی میشود. دولت ترامپ همچنین اعلام کرده که نیمی از پارک ملی Grand Staircase-Escalante را نیز کاهش داده است. محققان محیط زیست میگویند که این کار ترامپ باعث نابودی بیش از 100 سایت با اهمیت باستان شناسی و ایجاد مشکلات محیط زیستی خواهد شد.