عینک گوگل هر روز به واقعیت نزدیکتر میشود؛ گجتی از نسل آینده که قرار است در رنگبندیهای جذابی چون قرمز، خاکستری، آبی، سفید و مشکی برای انواع سلیقهها ارائه شود و قابلیتهای نوآورانهای برای گیکهای سراسر جهان به ارمغان آورد. هفته گذشته در خلال مراسم جذاب تعیین جایزهی علمی لایف ساینس (Life Sciences Award)، سرگئی برین مؤسس شرکت گوگل در این جلسه شرکت و با آن عینک گوگلی که بر سر داشت، توجه رسانهها را به خود جلب کرد. در ادامه، گزارشی که ریان مک، خبرنگار فوربس از این رویداد در وبگاه این نشریهی معتبر اقتصادی منتشر کرده را از نظر خواهید گذراند.
در حالی که مراسم ویژهی تعیین جایزهی علمی لایف ساینس با حضور چهرههای برجستهای چون مارک زاکربرگ، مدیر فیسبوک و یوری میلنر، سرمایهگذار و میلیاردر معروف در جریان بود و بحثهای سازندهای پیرامون جایزه علمی جدیدی که از نظر مادی ارزندهتر از جایزهی نوبل پزشکی است، مطرح گردیده بود، به ناگاه با ورود سرگئی برین، نگاه نافذ دوربینها به سوی وی و گجتی که بر سر داشت متمرکز شد. او که ریاست بخش پروژههای ویژهی گوگل را بر عهده دارد، کوشید تا همچنان آرام و بیتفاوت بوده و با رفتاری عادی، راحت در صندلی خود در ردیف نخست تکیه دهد. اما سایر دوستان و دیگر مدیرانی که کنجکاوانه، سر برگرداندند تا او را با عینک گوگل ببینند، مجالی به او نمیدادند!
{photo}91/12/12/google-glass-1{/photo}
ابزار تازهی واقعیت مجازی گوگل که عینک گوگل (Google Glass) نام دارد، موجب برانگیخته شدن حس کنجکاوی در عموم مردم و صاحبنظران، به خصوص مرد شمارهی یک فیسبوک یعنی مارک زاکربرگ شده است. این در حالی است که بسیاری معتقدند عینک گوگل میتواند همچون ظهور گوشی آیفون یا تبلت آیپد، تحولی شگرف در حوزهی فناوری به پا کرده و نقطهی عطفی را در این صنعت پدید آورد؛ موضوعی که درست عقیدهی سرگئی برین است.
وی در این رابطه به خبرنگار نشریه اقتصادی فوربس (Forbes) ابراز داشته: «هدف غایی و نهایی ما از ساخت چنین گجتی همانا خلاصی از گوشیهای تلفن همراه است، به گونهای که دیگر افراد نیازی نداشته باشند گوشی خود را از جیبشان بیرون آورند»!
{photo}91/12/12/google-glass-1{/photo}
عینکی که وی بر سر داشت به رنگ خاکستری و دارای فریم فلزی نازک و نمایشگر مستطیلی خاصی بر روی چشم راستش بود. جالب اینکه، این نمایشگر شفاف قابلیتهای فراوانی از ارسال و دریافت پیامک گرفته تا تصاویر، سرویس نقشه و غیره را ارائه مینمود. برین که سر ذوق آمده بود، در خلال مصاحبه عینک را بر روی سر خبرنگار فوربس گذاشته و آن را برای وی تنظیم میکند. در ادامه تجربیات این خبرنگار فوربس را از اولین لحظات کار با عینک گوگل میخوانید:
در حالی که در نخستین تبلیغات عینک گوگل، آمده بود این گجت محصولی تازه است که قابلیت ارائه واقعیت مجازی و رابط کاربر را در بستری پوشیدنی عرضه خواهد کرد، تجربهای که شخصاً از این محصول داشتم تنها نمایشگر شفافی بود که در گوشهی سمت راست چشمم قرار داشت و در برابر دستورات صوتی کاربر عکسالعمل خوبی نشان میداد.
پیش از آنکه موفق شوم چند و چون این محصول را به طور کامل بررسی کنم، برین دست چپش را بر روی قسمت ضخیمتر عینک قرار داد و قابلیتهای متنوع آن را به من نشان داد. از گشت و گذار در بین قرارهای کاری وی گرفته تا یادآوریهای هفتگی و تصاویری که همان روز گرفته بود یا فیلم ویدئویی [کاری] که خیلی ظریف و به صورت شفاف نمایش داده میشد. به گونهای که میتوانستم تصویر محیط اطراف را از پس عکسها و فیلم نیز ببینم. برین حتی عینک مخصوصش را با صدای خود آزمایش کرد و به گجت دستور داد تا مسیر بازگشت به خانه را نمایش دهد. و بلافاصله یک مسیر 41 دقیقهای که از بزرگراه به منزل وی ختم میشد، در نمایشگر شفاف عینک به نمایش درآمد. و نهایتاً بعد از این آزمایش پنج دقیقهای عینک را به وی بازگرداندنم.
برین همچنین متذکر شده که هر روز در کار با این عینک موارد تازهای را فراگرفته است. حتی روزی که با داشتن این گجت بر روی سر به متروی نیویورک رفته و عکسالعملهای جالب مردم را از نزدیک مشاهده کرده، نیز برای وی خاطره انگیز بود. رویدادی که پیشتر تصاویر زیادی از آن در سطح اینترنت پخش شد.
این گجت آینده همکنون تنها به تعداد معدودی از کارکنان گوگل برای آزمایش داده شده و در ماههای دیگر تکمیل شده و در اختیار توسعهدهندگان نیز قرار خواهد گرفت. ماه گذشته گوگل اعلام کرد نخستین علاقهمندان به آزمایش این ابزار [از نزدیک] میتوانند شانس خود را با ارسال تقاضایشان از طریق توئیتر یا حساب گوگل پلاس امتحان کنند. گفتنی است برندگان خوش اقبال این قرعه کشی میبایست مبلغ 1500 دلار ناقابل را به همراه مالیات و هزینهی ایاب و ذهاب بپردازند تا در مراسم ویژهای که در شهرهای نیویورک، سانفرانسیسکو و لوسآنجلس برگزار میشود آن را از نزدیک بیازمایند.
بر اساس آخرین خبرها به نظر میرسد گوگل تصمیم دارد ایده جاه طلبانه خود یعنی رایانه پوشیدنی با نام «عینک گوگل» را بسیار سریعتر از پیشبینی ها به بازار فروش عرضه نماید. از طرفی گوگل نیز بیان کرده که امیدوار است نسخه «fully-polished» عینک برای فروش به مصرف کنندگان عادی تا پایان سال ۲۰۱۳ در دسترس قرار گیرد. قیمت این عینک کمتر از ۱۵۰۰ دلار خواهد.
این روشن ترین اظهار نظری است که گوگل در رابطه با زمان بندی ارائه سختافزار محاسباتی نصب شده بر روی هدست معروف خود اعلام نموده است. این کمپانی بر اساس گزارشی که درفوریه ۲۰۱۲ (بهمن ۹۰) به قلم نیک بیلتون در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد، پیشتر نیز پایان سال ۲۰۱۳ را برای فروش عمومی این محصول با قیمت گذاری معادل قیمت گوشیهای هوشمند فعلی بیان کرده بود. سپس در اوایل تابستان ۲۰۱۲ ، سرگی برین، یکی از مؤسسان گوگل، پیشنهاد داد که جدول زمان بندی ارائه این محصول برای توسعه دهندگان و مصرف کنندگان به گونهای تنظیم شود که عینک گوگل در سال ۲۰۱۴ در دستان عموم مصرف کنندگان قرار گیرد.
در این زمان، یکی از مقامات گوگل به طور مستقیم به هدف گذاری پایان سال از سوی این کمپانی برای تاریخ انتشار اشاره کرد. گوگل اخیراً تصاویری از عینک خود را برای طیف عظیمی از مخاطبانش (و نه فقط برای توسعه دهندگان فرآیند برنامه) منتشر نموده است که نشان میدهد احتمالاً همه چیز با سرعتی بیشتر از انتظارات قبلی این کمپانی پیش می رود. این عینک با آیفون و گوشی ها اندرویدی نیز سازگار است.
به نظر میرسد سال جاری یک سال رویایی برای گوگل و محصولاتش باشد. این کمپانی، در کنار سرویسهای بزرگ تحت وب و سیستم عامل اندروید، قصد دارد در سال ۲۰۱۳ پای خود را در بازار سختافزار نیز محکم کند. چندی پیش شاهد ارائه کرومبوکی تماما گوگلی به نام پیکسل بودیم و تا پایان سال حداقل دو محصول مهم سختافزاری دیگر، یعنی XPhone و عینک گوگل نیز از این کمپانی بزرگ ارائه خواهد شد.