توییتر (به انگلیسی: Twitter) یک شبکهی اجتماعی و سرویس ارائه دهندهی میکروبلاگینگ است که به کاربران اجازه میدهد تا ۱۴۰ حرف، پیام متنی را که توییت (به انگلیسی: Tweet) نامیده میشود، ارسال کنند.توییتر حالا بیش از 200 میلیون کاربر دارد و هفته پیش هم 7 ساله هم شده. برای پرداختن به این سایت میکرو بلاگینگ، بد نیست به 7 مورد جالب درباره آن اشاره کنیم.
1. توییتر اتفاقی شکل گرفت. در سال 2006، شرکتی بود به نام Odeo که به افراد امکان می داد فایل های صوتی منتشر کنند. به خاطر فقدان رشد و بی رغبتی سرمایه گذاران، این شرکت تغییر مسیر داد و تصمیم گرفت یک هکاتون برگزار کند. این مسابقه ی طوفان فکری منجر شد به تولد توییتر.
2. توییتر در یک زمین بازی ساخته شد. دام ساگولا که یکی از اعضای گروه موسس بود می گوید که همگی به بالای سرسره ای در یک زمین بازی که در محله South Park سان فرانسیسکو بود رفتند و جک دورسی همانجا این مفهوم را مطرح کرد که "آدم اصلاً به ایده ها فکر نکند، فقط بنویسدشان." آن لحظه تبدیل شد به ایده اصلی یک شرکت چند میلیارد دلاری.
3. اولین توییت ها. وقتی توییتر آغاز به کار کرد، توییت اول همه یک متن خودکار بود: «Just setting up my twttr» که اولین آن را جک دورسی در 21 مارس 2006 ارسال کرد. آن توییت تا حالا بیش از 8900 ریتوییت شده.
4. ترین ها. خواننده پاپ امریکایی جاستین بیبر با 36 میلیون دنبال کننده، پر طرفدار ترین فرد است. شرکت مدیریت محتوای اجتماعی Hootsuite، بیش از 1.1 میلیون حساب کاربری را دنبال می کند و دنبال کننده ترین است. یک دختر ژاپنی با حساب کاربری Yougakduan_00 بیشترین تعداد توییت را دارد. او قبل از اینکه حسابش توسط توییتر تعلیق شود، 36,402,262 توییت ارسال کرده بود. پرطرفدارترین برند در توییتر متعلق است به یوتوب با 25 میلیون دنبال کننده.
5. حساب های تایید شده. تعداد حساب های تایید شده تا کنون حدود 47,815 حساب است ولی جالب اینکه حساب مدیر عامل توییتر آقای دیک کاستولو (dickc) در این میان نیست!
6. پرنده توییتر. اسم رسمی پرنده توییتر که در تبلیغات و بنرها حضور دارد، لری است. اسم کامل او لری برد (Larry Bird) است. این رفیق کوچولو و معروف، همانند بازیکن افسانه ای بوستون سلتیکز یعنی لری برد نامگذاری شده. چرا اسم یک بسکتبالیست؟ احتمالا به خاطر اینکه موسس مشترک توییتر آقای بیز استون در ماساچوستس بزرگ شده.
7. توسعه دهندگان. توییتر سازنده retweet ها، reply ها، hashtag ها، اپلیکیشن موبایل یا تبلیغات اجتماعی نبوده بلکه کاربران و توسعه دهندگان این اکوسیستم آنها را ایجاد کرده اند. این ویژگی ها بعدا توسط توییتر پشتیبانی شدند ولی متاسفانه این نوآوران، فعلا نمی توانند یک برش از این کیک 10 میلیارد دلاری را به خانه ببرند و باید مثل همه افراد دیگر، منتظر بمانند تا عرضه عمومی سهام توییتر انجام شود.
منبع : businessinsider