افتتاح بزرگترين نيروگاه خورشيدي جهان در امارات

شرکت توزیع انرژی شمس نیروگاه انرژی خورشیدی “شمس ۱″ را این هفته در ابوظبی افتتاح می‌کند. این نیروگاه انرژی خورشیدی قادر به تولید ۱۰۰ مگاوات انرژی برق که انرژی مورد نیاز ۲۰۰ هزار خانه را تامین می‌کند، است. این نیروگاه با این میزان تولید انرژی از طریق انرژی نور خورشید باعث کاهش تولید ۱۷۵ هزار تن CO2 در هر سال می‌شود.

{photo}92/01/04/shams-1-solar-power-plant-0{/photo}

اگرچه روز گذشته دو شرکت در کالیفرنیا پیشنهاد ساخت دو برج خورشیدی را دادند که تولید ۵۰۰ مگاوات برق و تامین انرژی ۲۰۰ هزار خانه را در پی خواهد داشت اما نیروگاه انرژی “شمس ۱″ همچنان عنوان بزرگترین مجتمع تولید انرژی خورشیدی را به خود اختصاص داده است.

ساخت و تکمیل این پروژه ۲ سال به طول انجامیده و ۶۰۰ میلیون دلار هزینه در بر داشته است. این نیروگاه که در واقع یک نیروگاه انرژی حرارتی خورشیدی است از ۲۵۸ هزار و ۴۸ آینه سهموی (پارابولیک) تشکیل شده که با جذب نور خورشید، حرارت ایجاد شده را به صورت سیال و از طریق لوله به یک مبدل حرارتی انتقال می‌یابند تا نهایتا این فرایند باعث ایجاد بخار شده و قدرت توربین‌های تولید برق را تامین کند.

ویدیویی از مراحل و روند ساخت این نیروگاه

امارات متحده عربی در بخش انرژی به عنوان یکی از تولیدکنندگان نفت و گاز طبیعی شناخته می‌شود اما این بدان معنا نیست که این کشور نتواند بزرگترین مجتمع تولید انرژی خورشیدی را در دو سال تاسیس کند.


منبع : en.gadgetnews