نسخه بیستم مرورگر فایرفاکس برای دسکتاپ و اندروید منتشر شد که با موجی از تغییرات و پیشرفتهای کوچک ولی مهم نظیر مرور در حالت ایمن، مدیریت دانلود جدید و بسیاری موارد دیگر همراه شده است. برای آشنایی بیشتر با مهمترین تغییرات این نسخه با گجت نيوز همراه باشید.
در نسخههای پیشین چناچه قصد مرور ایمن سایتها را داشتید می بایست از پنجره فعلی و سایتهایی که در آن باز است دل بکنید، تا پنجره Private Browsing در اختیار شما قرار بگیرد. اما نسخه جدید فایرفاکس به شما این امکان را میدهد که به مرور ایمن سایتها در یک پنجره جدید، درست در کنار پنجره قبلی بپردازید. در نتیجه پنجره قبلی نه بسته خواهد شد و نه تغییری خواهد کرد. به طور مثال از این قابلیت میتوان برای مرور دو ایمیل از یک سرویس دهنده (مثلا جیمیل) به طور همزمان استفاده کرد. این قابلیت در نسخه تحت اندروید فایرفاکس ۲۰ نیز اضافه شده است. با این تفاوت که حالت مرور ایمن در یک تب جدید، در همان پنجره قبلی باز خواهد شد. Private Browsing در فایرفاکس درست شبیه امکان InPrivate در اینترنت اکسپلورر و یا Incognito در کروم عمل می کند. این ویژگی مواردی نظیر قابلیت ذخیره Session ها، کوکی ها، تاریخچه مرور و ذخیره فایلهای موقت را غیرفعال میکند.
یکی دیگر از قابلیتهای اضافه شده به این نسخه امکان اجرای مجدد(Restart) پلاگین ها در مواقعی است که برای حدود ۴۵ ثانیه هنگ کرده باشند.
همچنین نسخه دسکتاپ فایرفاکس ۲۰ دارای بخشی جدید برای مدیریت دانلودها می باشد. لیست فایلهای در حال دانلود و دانلود شده، از این پس به جای نمایش در پنجره ای جداگانه، از طریق دکمه ای در نوار ابزار (درست بعد از نوار آدرس) در دسترس خواهد بود.
نسخه اندرویدی فایرفاکس ۲۰ نیز به شما امکان ذخیره میانبر وبسایت ها بر روی Home Screen تلفن را می دهد. این ویژگی امکان دسترسی و مرور سریعتر وبسایتهایی که اغلب به مرور آنها می پردازید را فراهم میکند.
جعبه ابزار جدید توسعه برای نسخه دسکتاپ، دسترسی به ابزارهای مفید برای سازندگان وب را آسانتر می سازد. CSS FlexBox هماکنون از تغییر اندازه خودکار محتوای سایت بر اساس ابعاد صفحه نمایش، پشتیبانی می کند. همچنین حالت جدید Canvas Blend نیز، از جلوههای بصری بهتری پشتیبانی خواهد کرد.
این نسخه از مرورگر فایرفاکس، همچنان به گسترش پشتیبانی از تلفنهای اندرویدی قدیمی مبتنی بر معماری ARMv6 ادامه داده است. فایرفاکس هماکنون بر روی تلفنهایی با ۳۸۴ مگابایت رم و صفحهنمایش QVGA قابل استفاده است.
در حال حاضر فایرفاکس، در هر دو نسخه دسکتاپی و اندرویدی، از قابلیت getUserMedia که به شما امکان ضبط تصویر وبکم و صدای میکروفون شما از طریق مرورگر را می دهد، پشتیبانی میکند. رابط کاربری getUserMedia بخش عمدهای از پروژه Web Real-Time Communication یا WebRTC میباشد که به جوامع کاربری اجازه میدهد از طریف مرورگر به تماس صوتی و تصویری و انتقال فایل بپردازند؛ بدون اینکه موجب درگیر شدن حجم زیادی از منابع سیتمی شده و یا پایداری پلاگینها را کاهش دهد.
در نگارش بیستم از مرورگر فایرفاکس، ۳ مشکل امنیتی نیز برطرف گردیده است. جهت مشاهده لیست کامل تغییرات این نسخه به صفحه تغییرات مراجعه کنید.
فایرفاکس ۲۰ برای سیستم عامل های ویندوز، لینوکس ، مکینتاش و اندروید در زبانهای مختلف قابل دریافت میباشد.