اختراعات گمشده نیکولا تسلا لیستی شامل ایدههای انقلابی این دانشمند برجسته و تکرار نشدنی عصر ماست که در صورت رسیده به بهرهبرداری گسترده، هرکدام از موارد آن وضعیت جهان را به شکل کلی و بنیادی تغییر میدادند.
اختراعات گمشده نیکولا تسلا (Nikola Tesla) فهرستی شامل 5 اختراع عجیب و شگفتانگیز این دانشمند فقید است که هرکدام جنجالهای مخصوص خود را دارند. تسلا که به عنوان یکی از برجستهترین نوابغ تاریخ شناخته میشود تا به امروز با ایدههایش بسیاری از جنبههای زندگی ما را تغییر داده است، اما اینطور که به نظر میرسد، در صورت محیا بودن شرایط این دانشمند بزرگ توانایی ایجاد دگرگونیهای عظیمتری را هم داشته است.
به طور کلی هر ایده انقلابی که باعث تغییر دادن وضعیت زندگی افراد جوامع شود، موجب نارضایتی اشخاص سودجویی خواهد شد که از روشهای پیشین زندگی مردم کسب درآمد میکنند؛ مثلا استفاده از انرژیهای تجدید پذیر کسب درآمد ثروتمندان از صنعت سوختهای فسیلی را به خطر میاندازد.
در این مورد به خصوص هم تسلا اختراعات انقلابی را در طول حیاتش به نام خود ثبت کرده بود که هرکدام پتانسیل تغییر وضع جوامع و کوتاه کردن دست افراد سودجو و ثروتمندان دنیا از برخی منابع را داشتند؛ با این تفاسیر در ادامه به بررسی چند اختراع گمشده نیکولا تسلا خواهیم پرداخت. با گجت نیوز همراه باشید.
5 مورد از اختراعات گمشده نیکولا تسلا
1. اشعه مرگ
نیکولا تسلا در دهه 30 میلادی ادعا کرد که پرتو مرگباری به نام تلفورس (Teleforce) ساخته است که امکان شلیک مقدار زیادی انرژی را به سمت یک هدف مشخص دارد؛ این دانشمند اعلام کرد که سلاح مورد نظر میتواند برای از بین بردن هواپیماهای دشمن و تجهیزات مشابه دیگر استفاده شود، اما از آنجایی که این وسیله باعث برتری کامل یکی از طرفهای درگیر بر دیگری میشد، تسلا از تحقیقات بیشتر در مورد تلفورس و ساخت تجهیزات مخرب بر اساس تکنولوژی این سلاح جلوگیری کرد.
گفته شده که اشعه مرگبار و خطرناک سلاح تلفورس بیش از 300 کیلومتر برد داشته است؛ تسلا در این رابطه گفته بود که در زمان مطرح شدن ایده تلفورس افرادی برای سرقت اطلاعات موجود در این مورد به منزل او رفته بودند، اما این افراد امکان دستیابی به دانش سلاح اشعه مرگ را نداشتند.
2. نوسانگر تسلا
مورد بعدی لیست اختراعات گمشده نیکولا تسلا کمی عجیبتر به نظر میرسد؛ در سال 1898 این دانشمند نابغه گفته بود که نوعی نوسانساز کوچک را ساخته است که با متصل شدن به قسمتی از دفتر کارش میتواند کل ساختمان را تکان دهد و به گونهای زلزله ایجاد کند!
پس از اینکه تسلا متوجه آثار فاجعهبار گسترش استفاده از این وسیله شد، با یک چکش نوسانگر را از بین برد و از کارمندانش خواست تا در این رابطه صحبتی نکنند؛ البته برخی نظریهپردازان گفتهاند که دستگاه عجیب تسلا در پروژههایی مانند هارپ مورد استفاده قرار گرفته است.
3. الکتریسیته مجانی
با حمایت سرمایهگذاری به نام جی پی مورگان (J.P. Morgan)، تسلا در بین سالهای 1901 تا 1902 سازهای بزرگ به نام برج واردنکلیف (Wardenclyffe Tower) را در نیویورک آمریکا ساخت. مورگان در ابتدا تصور میکرد که هدف از ساخت این برج ایجاد ارتباط بدون سیم بین مناطق مختلف دنیا بود، اما تسلا ایده بزرگتری را در سر میپروراند و هدف این مهندس خلاق مجانی کردن الکتریسیته بود.
ایده اصلی این مورد از اختراعات گمشده نیکولا تسلا به استفاده از زمین به عنوان یک رسانا مربوط میشد و گفته شده که برج واردنکلیف قرار بوده که بخشی از پروژههای جابه جایی پیام و تامین برق از طریق رسانایی در پوسته زمین باشد.
البته همانطور که انتظار میرود، جدا از جنبههای واقعگرایانه قضیه مجانی کردن الکتریسیته جلوی کسب درآمد افراد بیشماری را در سراسر جهان میگیرد و ادعا شده که اگر ایده تسلا عملی میشد، ساکنان زمین میتوانستند با فرو کردن میلهای در زمین از برق مجانی استفاده کنند و وضعیت تامین انرژی سیاره به صورت کلی دگرگون میشده است.
با این تفاسیر نظریهپردازان ادعا کردهاند که ثروتمندان حوزه صنعت انرژی از پیشرفت این پروژه جلوگیری کردند و جی پی مورگان هم پس از مدتی تامین سرمایه لازم برای ایده را متوقف کرد؛ تسلا در سال 1906 پروژه برق مجانی را به کلی رها کرد.
4. بشقاب پرنده
در سال 1911 نیکولا تسلا در مصاحبهای با روزنامه نیویورک هرالد (New York Herald) گفت که مشغول ساخت دستگاهی با توانایی مقابله با نیروی جاذبه زمین است؛ تسلا گفته بود که این وسیله بدون نیاز به بال و یا تکنولوژیهای مورد استفاده در وسایل پرنده آن دوران، میتواند برای مدت زیادی در آسمان پایدار باشد و از جریانهای مختلف هوایی و مشکلاتی که برای هواپیماها وجود دارد، در امان بماند.
همچنین، امکان حرکت با سرعت زیاد و در جهتهای مختلف، بدون نیاز به پیشرانه وسایل پرنده آن زمان هم از دیگر ویژگیهای این مورد از اختراعات گمشده نیکولا تسلا بود.
گفته شده که انرژی این وسیله از طریق سیستم الکتریسیته مجانی تسلا تامین میشده، اما از آنجایی که ایده چنین دستگاه ضد جاذبهای در مراحل ابتدایی توسعه صنعت هوانوردی ارائه شده بود و در آن زمان استفاده از سوختهای فسیلی برای راهاندازی وسایل نقلیه مرسوم بود، مورد چهارم از لیست اختراعات گمشده نیکولا تسلا هم سرنوشتی مشابه ایده برق مجانی داشتن.
5. کشتیهای هوایی پیشرفته
تسلا زمانی ایده کشتیهای هوایی الکتریکی که میتوانستند در ارتفاع 13 کیلومتری زمین پرواز کنند و انرژی آنها از الکتریسیته موجود در محیط تامین میشود را مطرح کرده بود؛ گفته شده که در صورت عملی شدن، این وسایل پرنده نیازی به سوختگیری و تامین انرژی از طریق منابع تجدید ناپذیر نداشتند و مسافران آنها میتوانستند در طول 3 ساعت مسافت بین لندن تا نیویورک را طی کنند.
از طرف دیگر صحبتهایی هم در مورد استفاده از کشتیهای هوایی بدون سرنشین که بین نقاط از پیش تعیین شده جابهجا میشوند، مطرح شده بود.
از زمان مرگ تسلا تاکنون بحث به سرقت رفتن ایدهها و نوشتههای این دانشمند توسط اف بی آی آمریکا داغ بوده و بسیاری گفتهاند که این سازمان پس از درگذشت تسلا برای مدتی طولانی دانش به جا مانده از این نابغه را در اختیار خود داشته است.
شایعهها در این رابطه اخیرا به واسطه قانون آزادی جریان اطلاعات ایالات متحده تایید شدهاند و از طرف دیگر، میبینیم که در عصر حاضر پهپادهای نظامی توان حمل موشکهای مختلف را دارند و امکان مسافرت افراد بین نقاط مختلف جهان، در زمانی بسیار کوتاه فراهم شده است.
بنابراین میتوان با اطمینان گفت که اختراعات نیکولا تسلا از زمان او جلوتر بودند و احتمال اینکه در آینده نبوغی تا این حد شگفتانگیز مجددا در خدمت بشریت قرار بگیرد آنقدرها هم زیاد نیست.