مصر به عنوان یکی از گهوارههای تمدن، رازهای سر به مهر فراوانی را در دل خود جای داده است. به تازگی یک تابوت باستانی عظیم در شهر اسکندریه کشف شده که بر شمار معماهای تمدن این سرزمین افزوده است.
این تابوت باستانی که از سنگ گرانیت ساخته شده، چیزی حدود 30 تن وزن دارد و با ابعاد 185 در 265 در 165 سانتیمتری خود، بزرگترین تابوت کشف شده در اسکندریه به شمار میرود؛ شهری که در ساحل شمالی مصر واقع شده است.
باستان شناسان برای دههها از اسکندریه غافل بودهاند، عموما به دلیل تبدیل شدن این بندر به یک کلان شهر و سکنی گزیدن جمعیت انبوه 5 میلیون نفری در آن؛ اما پس از عیان شدن ارزش تاریخی شهر، پروژههای باستان شناسی در آن با جدیت بیشتری پیگیری شد.
محققان هنگام حفاریهای روتین خود در یکی از مقبرههای واقع در منطقهی «سیدی جابر» اسکندریه، با این تابوت عظیم مواجه شدند. اما چیزی که آن را خاصتر جلوه میدهد، باقی ماندن به صورت مهر و موم شده برای مدتی بالغ بر 2000 سال است. در طول قرنها بسیاری از گنجینههای موجود در مقبرههای باستانی مصر، مورد تعرض غارتگران قرار گرفتهاند اما ظاهرا چنین موضوعی در مورد این مقبره صادق نیست.
قدمت این تابوت باستانی به سالهای 305 تا 30 پیش از میلاد بازمیگردد
این تابوت باستانی در عمق 5 متری زمین کشف شده است و گمان میرود متعلق به دوره بطلمیوسی (Ptolemaic period) باشد که سالیان 305 تا 30 پیش از میلاد مسیح را شامل میشود. همچنین در همان نزدیکی، یک سردیس (مجسمه سر) از جنس مرمر سفید نیز یافت شده که احتمالا معرف فرد خفته در تابوت است؛ هر چند که تا پیش از گشودن سرپوش این تابوت سنگی، هویت جسد درون آن ناشناخته باقی خواهد ماند. البته برخی از کاربران فضای مجازی با اشاره به مجموعه فیلمهای مومیایی، محققان را از باز کردن تابوت و گرفتار شدن در نفرین احتمالی ناشی از آن، بر حذر داشتهاند!
با این حال در روزهای آتی، تیمی از مهندسان به بازدید از محل میروند تا راهکاری برای برداشتن کلاهک سنگین تابوت ارائه دهند.