همانطور که میدانید و در خبرها خواندید ویندوز جدید مایکروسافت به نام ویندوز 10 در روز سه شنبه 30 سپتامبر 2014 معرفی شد. فردای آن روز یعنی چهارشنبه نسخه ی Technical Preview برای بررسی و فیدبک کاربرها ارائه شد و ما نیز این نسخه را جهت بررسی و ارائه ی گزارش دقیق نصب کردیم. در این نسخه نرم افزاری به نام Feedback به صورت پیشفرض نصب شده است که کاربران میتوانند اشکالات و نظرات خود را از این طریق به مایکروسافت اطلاع دهند.
تجربه ی استفاده ی دو هفته ای ما از این ویندوز نشان میدهد که نسل بعدی ویندوز یعنی ویندوز 10 با تغییراتی که بیشتر ظاهری هستند در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. با هم به بررسی این تغییرات میپردازیم.
تغییرات ظاهری:
حذف رابط کابری مترو و بازگشت منوی استارت با امکانات جدید
همانطور که در تصویر مشخص است و در خبرها اعلام شده بود یکی از تغییرات مهم ویندوز 10 بازگشت منوی استارت قدیمی به ساختار ویندوز است که میتواند نظر بسیاری از کاربران قدیمی ویندوز را تامین کند.
حذف کادر رنگی دور پنجره ها
همانطور که در تصویر بالا مشخص است ، کادر رنگی دور پنجره ها که در نسخه قبلی ویندوز وجود داشت اکنون حذف شده که از نظر ما به عنوان کاربر منجر به شیک تر شدن نمای ویندوز شده است.
حضور دوباره منوی Charm Bar
Charm Bar یا همان منوی سمت راست که در ویندوز 8 وجود داشت ، در این نسخه از ویندوز هم دیده میشود. بر روی این منو نیز انتقادهای زیادی توسط کاربران وجود داشت و در عین حال طرفداران خودش را نیز داشت. حال باید ببینیم تصمیم مایکروسافت در نسخه ی نهایی برای این منو چیست!
منوی Alt + Tab با ظاهری جدید و متفاوت
منوی Alt+Tab ظاهری جدیدی پیدا کرده و اکنون مانند بعضی نسخه های Linux Fedora و زیرمجموعه های آن امکان اضافه کردن چندین دسکتاپ وجود دارد.
قابلیت Restore Down برای نرم افزارهای کاربردی ویندوز
نرم افزارهای کاربردی ویندوز مانند Music ، Video ، Calendar و… که قبلاً تنها به صورت Maximize باز میشد ، در این نسخه امکان Restore Down نیز دارد.
تفاوت های عملکرد نسبت به ویندوز 8.1
عملکرد ویندوز 10 در اکثر قسمت ها کاملاً و در برخی قسمت ها شبیه ویندوز 8.1 است. به عنوان مثال طبق گفته ی استفاده کنندگان و همینطور تجربه ی ما تمام درایورهای ویندوز 8.1 برای این نسخه از ویندوز هم نصب میشود. و یا از نظر نرم افزاری تمام نرم افزار هایی که ما روی ویندوز 8.1 داشتیم ، روی این نسخه هم به راحتی نصب و بدون مشکل اجرا شد. از نظر سرعت روشن و خاموش شدن و سرعت باز شدن برنامه ها نیز کاملاً شبیه ویندوز 8.1 میباشد. نرم افزار Command Prompt نیز تغییرات عمده ای داشته و امکانات جدید و مفیدی مانند کپی و پیست راحت تر دستورات به آن اضافه شده است. اما مصرف باتری روی لپتاپ از نسخه 8.1 بیشتر شده است که یکی از مشکلات این ویندوز به حساب می آید که باید توسط مایکروسافت برطرف شود.
ایرادات و مشکلات دیده شده و اطلاع رسانی شده به ماکروسافت به صورت فهرست وار
1- در هنگام Copy/Paste به صورت خودکار از آیکون This PC تعداد زیادی کپی روی صفحه ایجاد میشود که با یک بار Refresh کردن دسکتاپ تمام این آیکون ها از بین میروند. اما به عنوان یک باگ این مشکل باید برطرف گردد.
2- سرچ کردن در منوی استارت بعضی اوقات دچار مشکل میشود و با هر سرچ فایل explorer.exe ریستارت میگردد.
3- همانطور که اشاره شد یکی از مشکلات اصلی این نسخه از ویندوز مصرف زیاد باتری روی لپتاپ است که از مایکروسافت بعید است نسبت به رفع این مشکل بی تفاوت باشد!
4- بعضی اوقات آیکون Safety remove hardware and eject media با اینکه USB وصل است از Taskbar حذف شده و راهی برای Eject کردن فلش مموری ها باقی نمی ماند.
5- یکی دیگر از ایراداتی که اکثر ایرانیان به ویندوز 10 گرفته اند و به مایکروسافت هم اعلام نمودند بسته بودن Windows Store به روی ایرانیان است که باید منتظر واکنش مایکروسافت به این موضوع باشیم.
دیدگاه کلی
به طور کلی باید این موضوع رو در نظر بگیریم که این تنها یک نسخه ی Preview از ویندوز 10 است و برای یک ویندوز Preview برخی مشکلات طبیعیست. در عین حال مایکروسافت نیز اعلام کرده نسخه ی نهایی با این نسخه تفاوت های بسیاری دارد و کامل تر است. اما برای ما که عادت نداریم در ویندوز اینچنین باگ ها و اشکالاتی ببینیم بهتر است تا آمدن نسخه ی اصلی صبر کنیم. همچنین موقع نصب ویندوز ، مایکروسافت از شما تاییدیه میگیرد که تمام کارهای شما رو در این نسخه ی نمایشی برای بهبود عملکرد رصد میشود و اکثراً هم بدون توجه به این موضوع متن Agreement را تایید میکنیم! پس با توجه به تمام این موارد ما بازگشت به ویندوز 8.1 را تا آمدن نسخه اصلی و کامل ویندوز 10 ترجیح میدهیم.
منبع : gadgetnews.net