مروري بر تبلت دوست داشتي Nexus 7 و دلایل موفقيت آن

تبلت Nexus 7 یـکی از محبوب‌تـرین تبلت‌های اندرویدی است که سیستم‌عامل تغییر نایافته و ناب اندروید بر روی آن سوار است. به نظر شما علت محبوبیت بی‌چون و چرای این تبلت گوگل چیست؟ آیا قیمت پایین دستگاه عاملی کلیدی است یا اینکه موارد دیگری نیز در این بین تأثیرگذار است؟

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که تبلت Nexus 7از محبوبیت بسیار بالایی در بین کاربران برخوردار است. این موضوع نه تنها در بازار امریکا بلکه در سایر بازارهای مهم فناوری نیز مشاهده می‌شود. بجز منافع اقتصادی که این تبلت به همراه داشته است، Nexus 7توانسته جان تازه‌ای به پیکرۀ اندروید بدمد.

بله، هر چند شرکت‌ آمازون موفق شد با عرضه‌ی کیندل فایر (Kindle Fire)، در نخستین تجربه‌ی تولید تبلت به موفقیت‌هایی نائل آید، اما کمبود قابلیت‌های تبلتی (مثلا نبود دوربین یا دکمه‌ی تنظیم صدا) و سیستم عامل بسته موجب شده تا کارایی دستگاه تنها به موارد معمول و تماشای فیلم، برنامه‌های تلویزیونی و خواندن کتاب محدود شود؛ که برای کاربران دنیای امروز هیچ خوب نیست.

پس چرا و چگونه تبلت Nexus 7تا به این حد محبوبیت پیدا کرده اما سایر تبلت‌های ۷ اینچ خوش شانس نبوده‌اند. اگر بخواهیم به طور خلاصه پاسخ دهیم، این تبلت ترکیبی عالی از توانایی‌های بالا، طراحی زیبا و قابلیت‌های فراوان آن هم با قیمتی تقریباً پایین است و از بابت چنین مزیت‌هایی است که توانسته نظر مثبت همه را به خود جلب نماید. اما اگر بخواهیم به طور کامل و مشروح موضوع را بررسی کنیم پاسخ از این قرار خواهد بود:

دستگاهی سریع و برق‌آسا :

تبلت Nexus 7دارای تراشه‌ی Tegra 3، پردازنده‌ی چهار هسته‌ای و پردازنده‌ی گرافیکی ۱۲ هسته‌ای است. این توان محاسباتی برای اجرای جدیدترین بازی‌های اندرویدی کفایت می‌کند. در حالی که می‌تواند ۱،۰۲۴،۰۰۰ پیکسل را رندر نموده و به وضوح نمایش ۸۰۰×۱۲۸۰ پیکسل برسد. هر چند که قدرت پردازش و سرعت دستگاه بسیار خوب است، سریع‌ترین در بازار نیست. با این وجود در حوزه‌ی قیمتی که قرار دارد به خوبی کلیه نیازهای کاربران را پاسخگو است و برنامه‌ها را می‌تواند به سرعت بارگذاری نماید. پس در حالی که این گوشی در ارزیابی‌های بنچمارک حائز رتبه‌ای نخواهد بود، هیچ دلیل نمی‌شود که ساعت‌ها به صفحه نمایش آن خیره نشویم و از دنیای مجازی آن لذت نبریم.

آنچه می‌توان آموخت اینکه تبلت Nexus 7هرگز در بین برترین تبلت‌های بازار جایی نداشته است و برای نمونه در مصاف با نسل سوم آی‌پد کم می‌آورد. در عین حال این گجت دارای اجزای با کیفیت بالایی است. برای نمونه پردازندۀ اصلی / گرافیکی پرقدرت، حافظه رم سریع؛ و سیستم‌عامل بهینه‌سازی شده‌ی چالاک که به راحتی از پس اجرای برنامه‌ها و ابزارهای و بگردی در فضای مجازی و مدیریت امور شخصی و روزانه بر می‌آید. پس اگر تبلتی بتواند تا به این حد کاربردی و البته ارزان قیمت باشد موفقیتش تضمین شده است!

صفحه نمایش با کیفیت :

پیکسل‌های بی‌زبان بسیار مهم هستند، چرا که اجزای اصلی تضمین کیفیت و وضوح تصویر نهایی خواهند بود و بدون همین پیکسل‌های به هم تنیده، تصور اینکه ابزاری بتواند وضوح قابل قبولی داشته باشد دشوار و محال است. منظور ما از صفحه نمایش با کیفیت، نمایشگری است که ارائه دهنده‌ی تصاویری شفاف بوده و زاویه‌ی دیدی عریض داشته باشد. و هیچ فرقی نمی‌کند که از چه زاویه‌ای به آن می‌نگرید چرا که در همه حال می‌توانید به تصویر قابل قبولی نگاه کنید.

تبلت Nexus 7دارای وضوح نمایش ۸۰۰×۱۲۸۰ پیکسل است و در هر اینچ مربع ۲۱۶ واحد تصویری (پیکسل) دارد. از این گذشته دارای پنل IPSبا زاویه‌ی نمایش گسترده است. این تبلت یکی از بهترین بسترها برای مطالعه‌ی کتب الکترونیکی و دیگر محتوای مجازی است. به تازگی برخی تبلت‌های هفت اینچ (نظیر HP Slate 7و ایسوس Memo Pad ME 172V) به دنبال تکرار تجربه‌ی موفق این تبلت برآمده‌اند. اما در حالی که این محصولات دارای قیمتی به مراتب کمتر هستند، از کیفیت نمایشگر خود زده‌اند که اشتباهی نابخشودنی و گناهی کبیره است. گرچه می‌بایست راهی برای کم کردن قیمت می‌یافتند، کاستن از کیفیت صفحه نمایش یکی از بدترین انتخاب‌های آنها بود.

توجه داشته باشید که اغلب تعاملات کاربر با دنیای درون تبلت از طریق همین صفحه نمایش صورت می‌گیرد و مدت بسیار زیادی چشم وی به این صفحه دوخته شده است. گرچه برخی اذعان می‌کنند که چشم می‌تواند به کیفیت پایین نمایشگر عادت کند، اما باید توجه داشت از آنجا که با عرضه‌ی برنامه‌های جدیدی که نیازمند کیفیت بالاتر نمایشگر هستند، کاربر خود را تنها محدود به برخی برنامه‌های خاص می‌بیند و از محصول روی‌گردان می‌شود.

کیفیت نمایش موضوعی نیست که برای همه‌ی کاربران حائز اهمیت باشد، اما خوره‌هایی که از تجهیزات بهتری استفاده می‌کنند نیز وضوح نمایش تبلت Nexus 7را ستوده‌اند. از سوی دیگر ظهور ابزارهایی نظیر HDTV، پخش بلو-ری، رایانه و لپ‌تاپ‌هایی که دارای حداقل وضوح ۷۲۰×۱۲۸۰ پیکسل هستند، موجب شده که تصاویر و نوع نمایش آن به یکی از موضوعات مهم بدل شود. حتی اگر نمایش ناواضح متن بر روی نمایشگر تبلت لزوماً چشم کاربر را اذیت نکند، کاربران امروزی باز هم به دنبال نمونه‌های با کیفیت‌تری هستند.

در زمان عرضه، نمایشگر تبلت Nexus 7بهتر از بسیاری از اغلب تبلت‌های ۷ اینچ موجود در بازار بود؛ و همین عامل کافی بود تا این محصول به گل سرسبد بازار و انتخاب شماره‌ی یک بسیاری از کاربران بدل شود. گر چه در حال حاضر این کیفیت نمایش چندان برجسته نیست، اما باز هم مانند موضوع کارایی که پیش‌تر مورد بررسی قرار گرفت، این دستگاه می‌تواند کیفیت بسیار خوبی را در عمل به کاربر خود ارائه نماید؛ درست همان نیازی که کاربران به دنبال رفع و رجوع آن هستند.

همیشه تازه‌ترین روایت اندروید زیر دستتان است :

تبلت Nexus 7همراه با اندرید نسخه ۴.۱ (آب‌نبات پاستیلی) عرضه شد؛ از آن گذشته بسته‌های به روز رسانی این سیستم‌عامل به طور مداوم در اختیار کاربران این محصول قرار می‌گیرد. بدین ترتیب با تضمین کارایی و روان بودن بستر نرم‌افزاری، کاربران می‌توانند از دقیق‌ترین تجربه‌ی کار با صفحه کلید مجازی، استفاده از ابزاری مشابه Siriو تازه‌ترین نسخه از برنامه‌ی Google Nowبهره ببرند.

عرضه‌ی این تبلت با افزوده شدن فیلم‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و مجلاتی که در Google Playعرضه می‌شود، همراه شد. لازم به ذکر نیست که افزایش تعداد برنامه‌ها و کیفیت آن‌ها یکی از نکات مثبت بازارچه گوگل به شمار می‌رود. از سوی دیگر، آب‌نبات پاستیلی دارای برنامه‌هایی شبیه iOSاست و در کنار آن از قابلیت شخصی سازی همیشگی اندروید بهره می‌برد و دارای دکمه‌های میانبر برای برخی از تنظیمات پرکاربرد دستگاه است که یکی از این قابلیت‌های کوچک اما کاربردی در این نسخه از سیستم عامل اندروید به شمار می‌رود.

جالب اینکه برای مدت مدیدی این تبلت تنها ابزاری بود که این قابلیت‌های اختصاصی اندروید را داشت. این روند همچنان ادامه پیدا کرده و تبلتی نظیر Nexus 10گوگل یکی از ابزارهای سطح بالای اندرویدی به شمار می‌رود؛ که شامل قابلیت‌های جدید و کارایی به مراتب بهتر می‌شود. ابزاری که ماه‌ها سلطان بلامنازع میدان گجت‌ها بود. این تبلت جدید نیز قدرتمند و کاربردی است و دارای پشتیبانی‌هایی است که در دیگر ابزارهای اندرویدی نظیر آن دیده نمی‌شود.

سهولت و راحتی بیش از اندازه :

مهندسان و طراحان هر دو شرکت گوگل و ایسوس یادگار بسیار خوبی از خود بر جای گذاشته‌اند. گر چه کار آن‌ها عالی و بدون نقص نبوده اما در این محدوده‌ی قیمتی بسیار مناسب است. از این گذشته هیچ بخش اضافی یا ناآشنایی در بدنه‌ی تبلت Nexus 7وجود ندارد و برای کاربران تازه کار گیج کننده باشد.

پیرامون مزیت‌های طراحی و سادگی استفاده از این تبلت بسیار گفته‌ایم. اما لازم است اشاره کنیم که طراحان تبلت Nexus 7به خوبی می‌دانند که کاربران به دنبال چه ویژگی‌هایی هستند، به همین خاطر این موارد را در محصول خود لحاظ کرده‌اند. برای نمونه آن‌ها درگاه‌های (پورت‌های) میکرو SDو HDMIرا بر روی بدنه تعبیه کرده‌اند که هر دو انتخابی خیلی خوب به شمار می‌رود. از سوی دیگر به جای بقیه زرق و برق‌های بی مورد در طراحی این تبلت، آن‌ها خیلی سر راست به دنبال زیبایی و سادگی محصول خود رفته‌اند، قابلیتی که در کمتر تبلتی دیده می‌شود.

قیمت مناسب :

اگر هنوز هم متقاعد نشده‌اید که این تبلت تا چه حد مفید و محبوب است، می‌توانیم با یک دلیل شما را مجاب کنیم؛ قیمت تمام شده‌ی اقتصادی! البته این قیمت خوب بدون بهره از تجهیزات سخت‌افزاری مناسبی که در آن وجود دارد بی معنی می‌بود. تنها ۲۰۰ دلار برای محصولی که در زمان عرضه قدرتمندترین تبلت ۷ اینچی دنیا به شمار می‌رفت عدد بسیار خوبی بود، البته همان‌طور که شرح آن رفت بجز قیمت، عوامل موثر دیگری نیز در این بین وجود داشتند.

مهم‌تر از همه اینکه بازار آمادگی چنین محصولی را داشت. به خصوص اینکه پیش از ظهور تبلت Nexus 7، به سختی می‌توانستیم محصولی را بهترین تبلت ۷ اینچی بازار بدانیم. گرچه دیگر محصولات هم بد نبودند، اما قابلیت کلیدی یا جذابی نداشتند و قیمت تمام شده‌ی آن‌ها نیز بالا بود. حتی تا یک سال پس از عرضه‌ی تبلت Nexus 7نیز رقیبی وارد این عرصه نشد. و زمانی که می‌پرسیدیم بهترین تبلت کوچک جهان چیست، همه بدون هیچ جانب‌داری به تبلت Nexus 7اشاره می‌کردند.

دیگر تبلت‌های ۷ اینچ بازار نیز گرچه دارای قابلیت‌های فیزیکی بیشتری بودند، اما در پایان خریداران به سوی تبلت Nexus 7رجوع می‌کردند و برای آن‌ها هیچ اهمیت نداشت که این تبلت فاقد دوربین اصلی در پشت وسیله است یا اینکه تنها می‌توان با دوربین مکالمه تصویری که در جلو دارد برای تماس‌های ویدئویی با مخاطبین خود بهره جست.

خلاصه‌ای از موفقیت و دیگر اعضای خانواده‌ی نکسوس :

از بین پنج دلیلی که در بالا به طور کامل شرح آن رفت، قیمت تمام شده‌ی یکی از عواملی بود که به طور مجزا می‌تواند موفقیت این تبلت را تضمین نماید. با این حال لازم است که به این نکته به روشنی اشاره نماییم که: تهیه محصولی که دارای سخت‌افزار و قابلیت‌های رده چندم است و در عین حال دارای قیمتی پایین است نه تنها هیچ راهی به موفقیت ندارد، بلکه چیزی جز شکست را در پی نخواهد داشت. برای اثبات این مدعا نیز می‌توانید به تعداد بی‌شمار تبلت‌های ارزان قیمت چینی که در این رده وجود دارند اشاره نمود.

حقیقت آن است که خریداران حرفه‌ای‌تر از قبل شده‌اند و نه تنها سطح بالایی از اطلاعات و دانش را در این مورد بدست آورده‌اند، بلکه به دنبال محصولاتی با کیفیت برتر و قیمت مناسب هستند. موضوعی که تبلت Nexus 7توانست با موفقیت آن را ترویج کند، به گونه‌ای که یک سال بعد شاهد رقابت دیگر تولید کنندگان در این مورد بودیم. این هفته نیز قرار است محصول برتر دیگری از سوی گوگل معرفی شود.

عنایت داشته باشید که بنا به اخبار خاکستری که به گوش بر و بچه‌های تیم گجت نیوز رسیده است. نشست I/Oگوگل قرار است ۱۵ تا ۱۷ ماه مه (۲۵ تا ۲۷ اردیبهشت) برگزار شود، و در خلال آن نسل تازه‌ای از تبلت‌های ۷ اینچی Nexusرونمایی شود. در حالی که هیچ کس در خارج از حلقه‌ی یاران گوگل نمی‌داند یا اجازه ندارد به طور رسمی در این باره اظهار نظیری نماید، این شرکت قصد دارد نسل آتی از تبلت‌های هفت اینچی خود را رونمایی کند.

پیش‌بینی می‌شود گوگل از فرمول موفق پیشین خود چندان فاصله نگیرد و به نحوی در صدد برآید تا آن را به شیوه‌ای نو تکرار نماید. پس می‌توان امیدوار بود که تبلتی قدرتمند و راحت در انتظار عرضه به بازار است، محصولی که از سیستم عامل قدرتمند و در عین حال ساده برخوردار بوده و اکوسیستم اندروید را با هزینه‌ای اندک ارائه خواهد کرد.

این تنها گوگل است که می‌تواند چنین کاری را در سال جاری میلاد به بهترین شکل ممکن انجام دهد. ما که سراپا گوش شده‌ایم تا از تازه‌ترین محصول برجسته و پرچم‌دار آنها مطلع شویم.


منبع : en.gadgetnews

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*