امروزه بسیاری از مردم در بازار ارزهای دیجیتالی سرمایهگذاری میکنند، اما باید مراقب سودجویان باشند. یکی از کارشناسان اقتصادی به خریداران ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین هشدار داد که خرید و فروش ارزها را فقط به صورت حضوری انجام دهند.
در بازارهای جهانی، بیت کوین به عنوان دهمین ارز دیجیتالی برتر شناخته میشود و در بازار ارزهای دیجیتالی بیش از یکسوم سهم بازار را به خود اختصاص داده است. از این رو بسیاری از کاربران روی این ارز سرمایهگذاری میکنند. البته بیت کوین نسبت به سالهای قبل با نوسان شدیدی روبهرو بوده و به کمترین میزان خود رسیده است. خرید و فروش ارزهای دیجیتالی در جهان به عنوان یک بازار رسمی شناخته میشود، اما این بازار در ایران به صورت رسمی تایید نشده و به همین دلیل بسیاری از مسئولان به کاربران هشدار میدهند که به این بازار ورود نکنند. اخیرا وزیر ارتباطات در این خصوص عنوان کرد به زودی مدل آزمایشی ارز دیجیتال ملی با همکاری پستبانک و پژوهشگاه پولی و بانکی راهاندازی میشود. به هر حال بسیاری از کاربران ایرانی در این بازار ورود میکنند و به دلیل نداشتن آگاهی، متضرر میشوند.
محمد باقر ظهراببیگی، یکی از کارشناسان اقتصادی عنوان کرد به تازگی تبلیغات غیرواقعی درباره دستگاههای استخراجکننده انواع ارزهای دیجیتالی با کسب درآمد بالا در سایتها و کانالهای تلگرامی انجام میشود که چنین تبلیغاتی واقعیت ندارد. در واقع کسانی که دستگاههای استخراج ارز دیجیتالی یا انتماینرها (Antminer) را با قیمتهای بسیار زیادی خریداری میکنند پس از مدتی متوجه میشوند که آن درآمدی که مدنظرشان است را کسب نکردهاند و به راحتی پول خود را از دست دادهاند.
همچنین بخوانید:
هشدار به خریداران ارزهای دیجیتالی
محمد باقر ظهراببیگی در ادامه بیان کرد خریداران ارزهای دیجیتالی باید هوشیار باشند و از فروشندگان چینی دستگاههای استخراج کننده ارزهای دیجیتالی (انتماینرها) را خریداری نکنند. اگر این دستگاهها برای خریداران آن درآمد پایداری را به همراه داشته باشد، چرا این شرکتها این دستگاهها را به فروش میرسانند؟ دستگاههایی که ادعا میشود نرخ بازگشت سرمایه آنها کمتر از 10 ماه است. از سویی بیشتر دستگاههای استخراج ارز دیجیتال توسط کشور چین ساخته میشوند که قبل از فروش، توسط کشورهای واسطه نظیر هنگکنگ، ابتدا آنها را به صورت تمام وقت استفاده میکنند تا نهایت قدرت پردازش آنها به اتمام برسد، سرانجام وقتی میزان درآمد آنها کاهش پیدا کرد، آن را به ایران صادر میکنند تا با تبلیغات غیرواقعی به خریداران ارزهای دیجیتالی بفروشند.
این کارشناس مسائل اقتصادی کشور عنوان کرد بسیاری از دستگاههای استخراجکننده ارزهای دیجیتالی گارانتی ندارند و خریداران ایرانی نیز با تصور اینکه یک دستگاه نو و پربازده خریداری میکنند، هزینههای بسیار بالایی بابت آنها میپردازند. در حالی که این دستگاهها کارکرده هستند و در زمان کوتاهی با مشکل فنی مواجه میشوند. بدون شک تمامی این مشکلات به خاطر نبود نظارت دولتی است و واسطهها به راحتی از خریداران سوءاستفاده میکنند.
بیت کوین ارزان نخرید
ظهراببیگی در ادامه افزود خریداران ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین باید به فروشندگانی که قصد دارند بیت کوین را با قیمت ارزان به آنها بفروشند، شک کنند؛ چرا که این افراد نیز فروش بیت کوین ارزانقیمت، خریداران را تشویق میکنند تا بیت کوین آنها را بخرند. از این رو خریداران باید قبل از خرید هر گونه ارز دیجیتالی نسبت به ماهیت و نحوه تراکنش آن آگاهیهای لازم را کسب کنند تا متضرر نشوند. همچنین به این افراد پیشنهاد میکنیم برای متضرر نشدن از صرافیهای معتبر داخلی یا خارجی بیت کوین بخرند. خریداران ارزهای دیجیتالی میتوانند با جستجو در اینترنت با صرافیهای آنلاین آشنا شده و به صورت آنلاین با قیمت بیت کوین داخلی و نحوه خرید آن آشنا شوند. بهتر است این خریداران از صرافیهای خارجی بیت کوین بخرند و برای این کار کافی است، یک حساب ارزی جهانی مانند ویزا تهیه کنند.
مراقب تبلیغات در گروهها و شبکههای اجتماعی باشید
ظهراببیگی همچنین تاکید کرد خریداران ارزهای دیجیتالی باید مراقب تبلیغات افراد سودجو در گروهها و شبکههای اجتماعی باشند؛ چرا که آنها با تبلیغات دروغین و با قیمتی ارزان از کاربران کلاهبرداری میکنند و دستگاههای نظارتی نیز در این زمینه ورود نکردهاند. از سویی بسیاری از کاربران بدون شناخت قبلی در زمینه ارزهای دیجیتالی وارد این بازار میشوند و از آنجایی که برای داشتن بیت کوین به افتتاح حساب نیازی نیست به راحتی از آنها کلاهبرداری میشود.