برند، نشانی میباشد که میتواند باعث تمایز کالاهای تولیدی یا خدمات ارائه شده بهوسیله شما را از کالاها یا خدمات دیگر بنگاه ها یا افراد گردد. موسسه حقوقی کریم خان در این بخش، موضوع مهم ثبت برند فارسی را مورد بحث قرار میدهد.
ثبت برند فارسی
برند مجموعه گرههای ذهنی یا تداعیات کارکردی، احساسی، عقلی و مزایایی میباشد که ذهن بازار هدف را اشغال کرده است. برند همان چیزی است که مخاطب با دیدن، شنیدن، حس کردن یا هر نوع ارتباط با آن بهصورت مفهومی، دیداری یا لفظی صفات و خصوصیات خود را در ذهن و قلب مخاطب تداعی مینماید. برند تمامی احساسات، خصوصیات و مفاهیمی که به یک نام گره خورده است را شامل میشود. برند، برداشت افراد از یک نام میباشد. عنوان قانونی آن نشان تجاری میباشد.
در مقوله ثبت برند فارسی از مهمترین موضوعات مورد توجه شرکتها، وفاداری به برند میباشد و موسسات همواره بهدنبال راههایی جهت کسب و جلب وفاداری مشتریان هستند. از مهمترین شاخصههای وفاداری به برند، عامل یادآوری و بازآوری برند با گروه کالایی خاص میباشد که باعث فراهم شدن زمینه خریدهای مجدد مشتریان میشود.
برند فارسی
در فارسی معمولا برای اشاره کردن به محصول یا خدمتی که دارای ارزش معتبر و اجتماعی بالایی میباشد از واژهی مارک یا برند استفاده میشود. در فارسی ”برند” ماهیت اجتماعی دارد و برندهای موفق و قدرتمند، آنهایی هستند که مردم حس مالکیت به آنها دارند. برای مثال میگویند: «این برند، نام برند دلخواه من است». برندهای برتر قادر به برانگیختگی هیجان و عواطف مصرفکنندگان خود میباشند. مشتریان به نام برندهای موفق و برتر اعتماد دارند و از آنها توقع خلق کردن ایدههای نو و ابداعات در محصولات را دارند.
چنانچه برند انتخابی شما، حتما در یکی از فرهنگ لغتهای معتبر فارسی (مانند فرهنگ معین) وجود داشته باشد، برند فارسی محسوب میشود. در غیر اینصورت برندی که دارای معنی لاتین باشد ولی بهصورت فارسی به نگارش درآید هم برند لاتین به شمار میآید.
ثبت برند
چنانچه نام برند انتخابی شما به زبان فارسی و نه فقط رسمالخط فارسی باشد، میبایست مراحل و مقررات ثبت برند فارسی را رعایت نمایید.
اگر قصد ثبت برند فارسی را دارید این نکته قابل ذکر است که برندهای فارسی باعث برانگیختگی بیشتر هیجان، عواطف و احساسات مصرفکنندگان خود میشوند و ارزش محصول یا خدمات را بیشتر میکنند.
با آنکه ثبت برند یا ثبت علامت تجاری اختیاری میباشد ولی دولت ثبت برند کالاهای داروهای اختصاصی مورد استعمال طبی یا بیماری، مواد غذایی که در لفاف و ظروف مخصوص هستند، نوشیدنیها و آبهای گازدار، لوازم آرایش که جهت استعمال مستقیم بر روی پوست انسان استفاده میشود را اجباری کرده است.
ویژگیهای لازم جهت ثبت برند فارسی قدرتمند:
- تناسب
- جایگاه مناسب
- تحملپذیری
- معتبر بودن
- الهامبخش
- بینظیر
- جذاب باشد
برند از نظر مصرفکننده یعنی:
- سرچشمه یا مبدا کالا
- واگذار نمودن مسئولیت به تولیدکننده
- خطرپذیری کمتر
- هزینه پرسوجو کمتر
- نماد کیفیت کالا
- داد و ستد یا عهد و پیمان با تولیدکننده کالا
- ابزاری نمادین جهت اظهار شخصی
مدارک لازم برای ثبت برند فارسی
- ارائه نمودن کپی برابر اصل پروانه بهرهبرداری یا جواز ساخت یا مجوز کسب.
- کپی آگهی تاسیس موسسه و آگهی تغییرات در صورت وجود.
- کپی برابر اصل مدارک شناسایی کسانی که دارنده حق امضا در شرکت هستند.
- 10 برگ کپی از برند مدنظر (حداکثر در ابعاد 10×10 سانتیمتر) و تدوین نمودن شرحی از علامت و توصیف آن و مستند معنایی نام مدنظر در فرهنگ لغات فارسی.
- ارائه نمودن وکالتنامه در صورتیکه کارها بهوسیله وکیل قانونی به انجام رسیده باشد.
- شرح فونت استفاده شده، رنگ بهکار رفته و همچنین اشکال بهکار رفته بهصورت دقیق.
- ارائه نمودن کپی شناسنامه و کپی کارت ملی برای شخصیت حقیقی الزامی میباشد.
مراحل ثبت برند فارسی
جهت ثبت برند فارسی ابتدا باید اطلاعات را در پایگاه اینترنتی ثبت علامت تجاری تکمیل نمایید. سپس کد رهگیری اظهارنامه را اخذ کنید. اداره مالکیت صنعتی، اظهارنامه را از لحاظ انطباق با شرایط و قوانین درج شده در این قانون بررسی میکند و اگر برند را مناسب ثبت بداند، مجوز انتشار آگهی مربوط به نماد را صادر میکند.
همکاران ما در موسسه حقوقی کریم خان خدمات مشاوره رایگان و تخصصی درباره ثبت برند و ثبت لوگو را در هر زمینهای از جمله ثبت برند پوشاک و ثبت برند مواد غذایی و… را به شما ارائه مینمایند. برای این منظور با شماره ۸۷۱۴۶ و یا با آدرس اینترنتی https://sabtkarimkhan.com تماس حاصل نمایید.
پایان رپورتاژ آگهی /.