زیردریایی بلگورود به عنوان جوانترین عضو نیروی دریایی فدراسیون روسیه به آب انداخته شد. این زیردریایی که ماموریت بسیار مهلکی دارد، طویلترین شناور زیرسطحی در دنیاست و به لطف راکتور هستهای خود میتواند سالها بینیاز از سوختگیری دریانوردی کند.
زیردریایی بلگورود یک شناور زیرسطحی از کلاس اسکار 2 است که کار ساخت آن از جولای سال 1992 میلادی، هفت ماه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی، آغاز و 27 سال بعد در تاریخ 23 آوریل 2019 با نظارت از راه دور آقای ولادمیر پوتین، در حالی که برای ملاقات با کیم جانگ اون انتظار میکشید، به آب انداخته شد تا وارد مراحل کارآزمایی دریایی شود. این زیردریایی در سال 2020 رسما وارد خدمت در نیروی دریایی فدراسیون روسیه خواهد شد.
زیردریایی بلگورود با 184 متر طول، 14 متر درازتر از زیردریاییهای حامل موشک بالستیک کلاس اوهایو ساخت آمریکا و 9 متر درازتر از زیردریاییهای کلاس تایفون ساخت شوروی است. این شناور زیرسطحی روسی طویلترین زیردریایی دنیاست و از هر زیردریایی دیگری بزرگتر است. همچنین هنگام فرو رفتن در آب بیش از 30 هزار تن وزن دارد که 11 تن بیشتر از وزن زیردریاییهای اوهایو در حالت فرو رفته در آب است.
بلگورود هنگام حرکت آب بیشتری نسبت به نبرد ناوهای جنگ جهانی اول جابهجا میکند و میتواند تا عمق 520 متری در آب فرود رود. این زیردریایی از انواع ماموریتهای نظامی پشتیبانی میکند. اما یکی از ماموریتهای اصلی و مهم آن زیردریایی حمل اژدرهای اتمی راهبردی پوسایدن (پوسایدون) است که پیشتر به معرفی آن پرداختیم و برای آشنایی با این اژدر مهیب میتوان به لینک زیر مراجعه کرد.
این زیردریایی که به صورت رسمی با نام پروژه 09852 شناخته میشود، از نوع زیردریایی حامل موشک کروز محسوب میشد که دولت روسیه به دلیل کمبود بودجه ساخت آن را متوقف کرده بود. به همین دلیل نیمه ساخته رها شده بود تا این که مسکو تصمیم به تکمیل آن به عنوان یک زیردریایی با ماموریت ویژه گرفت. در واقع نیمه کاره ماندن سبب شد تا این زیردریایی پس از آنکه تکمیل شد تک باشد و مشابهی برای آن وجود ندارد. نکته جالب اینجاست که زیردریایی بلگورود در واقع از خدمهای که قرار است در آن خدمت کنند بزرگتر است.
زیردریایی بلگورود یک زیردریایی اتمی است برای تامین انرژی از راکتور هستهای استفاده میکند. این زیردریایی نه تهاجمی است که به شکار شناورهای سطحی و زیرسطحی دشمن بپردازد و نه موشک بالستیک یا کروز شلیک میکند. بلکه همانطور که گفته شد یک زیردریایی ماموریت ویژه است. این زیردریایی در واقع نقش یک کشتی مادر برای دیگر شناورهای زیرسطحی را ایفا میکند. زیردریایی بلگورود میتواند در پشت برجک خود درون یک جایگاه داخلی بار یا زیر خود یک زیردریایی کوچک از کلاس لوشاریک حمل کند. ناگفته نماند این زیردریایی برای دفاع از خود 6 لوله 533 میلیمتری برای شلیک اژدرهای سنگین دارد.
با نگاه به تصاویر منتشر شده از بلگورود میتوان برخی ویژگیهای دیگر آن را نیز حدس زد. به عنوان مثال بالای بالکهای دمی یک لوله دیده میشود که جایگاه سونار کششی است. این سونار هنگام نیاز از لوله بیرون آمده و توسط یک کابل به دنبال زیردریایی کشیده میشود.
به گفته وبسایت HI Sutton که یک منبع بسیار شناخته شده و موثق در زمینه نبردهای زیرسطحی محسوب میشود، بلگورود گرچه توسط خدمه نیروی دریایی روسیه هدایت و کنترل میشود، اما به یک نهاد سری موسوم به اداره کل تحقیقات دریایی عمیق خدمت میکند. HI Sutton که همواره روند ساخت زیردریایی بلگورود مورد بررسی و نظارت قرار میداد، اعلام کرده که دولت روسیه پس از آنکه تصمیم گرفت جانی تازه به بلگورود ببخشد، آن را دستخوش تغییراتی قرار داد تا برای ماموریتهای ویژهاش مناسب باشد.
به گفته HI Sutton در مقایسه با زیردریاییهای کلاس اسکار 2، تغییرات گستردهای به زیردریایی بلگورود وارد شده است که میتواند پیشرفتهترین فناوریهای روز را نیر شامل شود. اما در باطن همچنان از همان نسل پیشین زیردریاییهاست و احتمالا کمتر از زیردریاییهای امروزی پنهانکار باشد. مثال دیگر برای اثبات این ادعا، پیشرانهای آن است. گرچه پروانههای پیشران پوشانده شدهاند، اما مشخص است بلگورود پروانه پیشران دارد. در حالی که در زیردریاییهای مدرن غربی و روسی همچون کلاس ویرجینا از آمریکایی، کلاس استیوت از انگلیس، کلاس بوری از روسیه و کلاس باراکودا از فرانسه همگی از پیشران جت آبی استفاده میکنند که سرعت بالاتر و صدای کمتری دارد.
بنابر اظهارات HI Sutton روسیه در دور نگه داشتن دوربینهای مزاحم از زیردریاییهای خود موفقتر از آمریکاست. درست هفته گذشته بود که تصویری ادعایی از مدارک مربوط به مثلث بازدارندگی هستهای آمریکا که به آقای دونالد ترامپ ارائه میشد در فضای مجازی انتشار یافت که تصویری از شکل ظاهری زیردریاییهای کلاس کلمبیا که هنوز ساخته نشدند نیز در آن معلوم بود. اما برای شناورهای روسی این اتفاق معمول نیست و درباره زیردریایی بلگورود نیز تنها میتوان حدس زد.
در تکمیل گفتههای HI Sutton نیز این موضوع را اضافه میکنیم که روسها در عکسی که از زیردریایی بلگورود هنگام به آب اندازی منتشر کردهاند، پروانههای پیشران را پوشاندهاند تا شکل آنها مشخص نشود. چرا که شکل پروانه از مشخصات سری یک زیردریایی است و با دانستن شکل پروانه و دیدن آرایش پرهها میتوان صدا و ناهنجاریهای آبی تولید شده هنگام حرکت زیردریایی در آب را شبیه سازی کرد و به برخی مشخصات پنهانکاری آن پی برد.
HI Sutton معتقد است یکی از ماموریتهای ویژه و سری بلگورود این است که به کشف زیردریاییهای دشمن هنگام جابجایی در نقاط کلیدی کمک کند. البته باید تاکید کرد کلید موفقیت در چنین عملیاتی این است که زیردریایی موفق شود مخفیانه به منطقه مورد نظر نفوذ کند و بلگورود نیز بدین منظور ساخته شده است. ماموریت مخفیانه دیگری که برای این زیردریایی در نظر گرفته شده نیز انجام عملیات با استفاده زیردریایی کوچک لوشاریک است. لوشاریک یک زیردریایی اتمی کوچکتر به طول 70 متر (هم اندازه زیردریاییهای دیزل-الکتریک کلاس کیلو) است که بازوی رباتیک داشته و میتواند تا عمق هزار متری در آب فرو رود.
علاوه بر لوشاریک، زیردریای پیل پیکر بلگورود میتواند زیردریایی کوچک و بدون سرنشین Harpsichord-2P-PM که تنها 6.5 متر طول دارد را نیز با خود حمل و پس از رهاسازی آن از جایگاه حمل داخلی، زیردریایی را به ناحیه مورد نظر هدایت و با کمک سونار آن به پویش منطقه برای یافتن اجسام ساخت انسان و نقشه برداری از بستر آب بپردازد.
در پایان یادآوری میکنیم که هرچند بلگورود با هدف جاسوسی زیر آب ساخته شده، اما همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد ماموریت اصلی آن حمل اژدر راهبردی پوسایدن است. بنابر گفتههای HI Sutton، زیردریایی بلگورود میتواند تا 6 اژدر پوسایدن با خود حمل کند و هر یک از آنها میتواند خسارت زیادی به بار آورد.
کاملترین وبی نقص ترین نظری که دیدیم نظرآقای کیوان بود،دقیقابانظرشما موافقم،درودبرشما
ببنید دنیا درآینده نزدیک عوض میشه یعنی این کره خاکی دوباره بازسازی خواهد شد شما آیا دنباله جنگ میگردیدیعنی خالق هستی میاد وهرچیزی که ساختید وهرچه نساختید دوباره عوض میکنه طوری دنیارو میچینه که توی تاریخ عمرتون ندیده باشید مانیاز به زیردریایی نداریم چرا دریک صورت که باهاش رفت وزیر دریاهارو دید درحد گردشگری تکنولوژی مدرن میاید جادهای جدید که دراون تصادفی صورت نمیگیره دارای میدان مغناطیسی شما دراین جادها تا700 کیلومتر سرعت راحس خواهید کرد.قطارهایی باسرعت 2هزار تاسه هزارکیلومتراقیانوسهای به هم وصل خواهندشد به توسط تونلهای شیشه ای قطارها درسه سرعت .هواپیماهای جدید باسوخت بینهایت باظریفت 2000نفر باسرعت 4تا5هزارکیلومتر سپرایمنی زمین عوض خواهد شد تمامه شهاب سنگها وزباله های فضایی ناپدیدخواهندشد تمام سیارات دریک لحظه ساخته خواهد شد از گردشگاهاورستورنها وشهرکهای بازی وآزمایشگاه برای دانشمندان .درفرودگاها جایگاه سفینه ها بوجودخواهند آمدوبعدازآن سفینه ها به لحظه ای ظاهرخواهند شدباسرعت500تا700هزارکیلومتردرهرسفیه 2000نفر دیگر وقتی نمانده ومغزهای شما کنجایش چنین علمی رونداره این شروع کاره وبعدچندسال تکنولویزِی فوق مدرن میایدقبل ازآمدن تمام انسانها دارای مغزبزرگتری خاهندشد یعنی خداوند همه انسانهارو شفای مغزی میده تا تکنولوژیه فوق مدرن راسریع تر درک بکنند
درضمن خوب گوشاتون بازکنید تمام تسلیحات روس چه ارتش چه انبارهای موشکی کلان تمامش نابود میشه البته آمریکا اینکارو نمیکنه خواهید دید چطوری نابود میشه خیلی حرفها هست که بگم ولی بوقتش خواهم گفت
اینکه تسلیحات روس ها نابود خواهد شد همش توهم است
فقط این مطلب درست است که روس ها قدرتشان کم خواهد شد و به زودی چین جای روسیه را خواهد و حتی از آن هم قویتر خواهد بود(اگر الان قویتر نباشد)
ای چیزایی که تو گفتی همش مربوط به یک آرمانشهر هست که اکثر مردم در گذشته خواستارش بودند و الانم هستند و در آینده هم خواهند بود اما این بدان که صلح ، بدون جنگ معنا ندارد و جنگ از گذشته های خیلی دور با انسان بوده و الانم با انسان است و شک نکن در آینده هم با انسان خواهد بود چون انسان ها همیشه منفعت طلب بوده اند(من میگم ممکنه این منفعت طلبی یک رفتار غریزی باشد که در dna انسان ها باشد و در آینده احتمالا آشکار خواهد شد همانطور که ارتباط بعضی ژن ها و بعضی از رفتار های انسان کشف شده است)
اما اگر از دنیای خیال و توهم فاصله بگیریم و وارد دنیای واقعی بشیم با دنیایی روبرو میشیم که کاملا قانون جنگل حکمفرما است
دنیایی که هر چی قویتر باشی منافع بیشتری گیرت میاد و هر چه ضعیف تر باشی منافع کمتر
دنیایی که جمله * هر که زورش بیش حقش بیشتر * به یک قانون نانوشته تبدیل شده است
دنیایی که برای قدرت های بزرگ حقوق بشر و آزادی بیان
و عدالت همش کشک است مگر اینکه منافعشون در آن باشد
دنیایی که اگر کوتاهی کنی چندین میلیون از مردم کشورت را میکشند و کشورت را تکه تکه میکنن و منابعت را به غارت میبرند و تنها کاری که میتونی انجام بدی اینه که بشینی و نگاه کنی
با دنیایی روبرو میشیم که کشور های همسایه ات ده ها برابر تو بودجه نظامی دارند و بزرگترین خریداران تجهیزات نظامی در دنیا هستند تا به وقتش منافع خودشان را تامین کنند(مثلا امارات حداقل میخواد سه تا جزیره های ما ، یعنی تنب بزرگ و تنب کوچک و بوموسی را از ما بگیره)
دنیایی که امروز با تو قرارداد امضا میکنند تا فردا بتوانند بهت حمله کنند
دنیایی که اگر ضعیف باشی به راحتی حقت را میخورند و از هیچکس هم صدایی در نمیاد
دنیایی که واقعا حفظ یک کشور در منطقه خوارمیانه شبیه معجزه است
متاسفانه این وضعیت دنیایی ما است و تا وقتی که وضعیت دنیای ما این گونه است ما با آماده جنگ باشیم
شاعر میگه :
برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
که در نظام طبیعت ضعیف پامال است.
من موافقم بانظرreza2 چون اگر امام زمان ظهور کنه . علمی به زمین می اره تا امروزه فکر کردن به اون ادم رو دیوانه می کنه .یا مهدی ادرکنی
البته مغز انسان ها در اینده کوچکتر خواهد شد .با توجه به این که خود فکر نمی کنه و محاسبات رو ماشین ها انجام خواهند داد.
گجت نیوز آیا میشه بعضی از مطالب سایت را با ذکر منبع در یک انجمن قرار بدم؟؟؟
درود بر شما
قرار دادن مطالب با ذکر نام و لینک منبع بلامانع است
واقعا روس ها از نظر علم و هوش برترن
یاد فیلم اکومن افتادم
ایده خیلی جالبی است که این زیردریایی بزرگ یک زیردریایی کوچکتر را هم حمل میکنم
به نظرم اگر طرح زیر دریایی کلاس بعثت هم مثل این زیردریایی روسیه توانایی حمل یک زیردریایی کوچکتر را در آینده داشته باشد و بتواند یک زیردریایی کلاس غدیر را با خودش حمل کند به نظرم برای حمله به اهداف سطحی خیلی موثر و کاربردی خواهد بود
اگرچه ممکنه بر روی توانایی کف نشینی زیردریایی و همچنین برد زیردریایی به دلیل دیزل الکتریک بودن تاثیر منفی داشته باشد اما ارزش عملیاتی دارد
در کل ساخت زیردریایی برای ایران میتونه موثرتر از ساخت ناو هایی مثل جماران و دماوند و سهند است و ارزش عملیاتی بیشتری دارد
(منظورم این نیست که فقط زیردریایی بسازیم بلکه منظورم این است که با توجه به برتری هوایی دشمن ، باید تمرکز در ساخت زیردریایی بیشتر از ناو ها باشد)
ناو جماران عالیه
میدونم ناو هایی مثل خانواده جماران هم عملکرد خوبی دارند اما به دلیل اینکه هنگام وقوع جنگ ، برتری هوایی به احتمال زیاد به دست دشمن می افته وجود زیردریایی خیلی موثر تر خواهد بود چون هدف قرار دادن زیردریایی ها بسیار سخت تر ناو های جنگی است
هواپیمای رادار گریز هم خوبه
آره
اما متاسفانه ایران هنوز توانایی ساخت و یا خرید هواپیمای نسل پنجم را ندارد و تا آینده نزدیک هم نخواهد داشت