ام وی ام 315

چرا نباید ام وی ام 315 بخریم؟

ام وی ام 315 (MVM315) یک خودرو چینی پرفروش است که توسط مدیران خودرو مونتاژ و به بازار عرضه می‌شود. در ادامه معایب و ایرادهای این خودرو را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

در ایران خودروهای هاچ بک از محبوبیت خاصی برخوردارند. اوایل دهه 70 پس از ورود پراید هاچ بک کره‌ای به بازار ایران، توانست نگاه جوانان را به خوبی به خود جلب کند. در اوایل دهه 80 نیز ایران خودرو پژو 206 را به بازار عرضه کرد که این خودرو نیز به یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌های جوانان تبدیل شد. این خودروها به دلیل ابعاد کوچک خود در شهرهای بزرگ یک گزینه مناسب برای رانندگی محسوب می‌شوند. از این رو خودروسازان داخلی با شناخت سلیقه مشتریان به تولید و مونتاژ این خودروها پرداخته‌اند و هم‌اکنون در بازار خودرو ایران شاهد هاچ بک‌های متنوعی هستیم.

با عرضه خودروهایی چون تیبا 2، برلیانس H320 و پژو 207 میزان تنوع در خودروهای سگمنت هاچ بک افزایش پیدا کرده است. از این رو در این مقاله سعی داریم به خریداران خودرو ام وی ام 315 کمک کنیم تا پیش از خرید این خودرو هاچ بک، از آن شناخت خوبی را کسب کنند و با تمام معایب آن آشنا شوند. پس از پایان این مقاله شما با 7 دلیل منفی برای خرید ام وی ام 315 آشنا خواهید شد و ممکن است از خرید این محصول مدیران خودرو صرف نظر کنید.

ام وی ام 315

معرفی ام وی ام 315

برای نخستین بار ام وی ام 315 در سال 1391 در بازار خودرو کشور عرضه شد و مدل فیس لیفت شده آن نیز از سال 1394 توسط مدیران خودرو به فروش می‌رسد. این هاچ بک کامپکت از یک موتور 1.5 لیتری 4 سیلندر خطی 16 سوپاپ بهره می‌برد که می‌تواند قدرتی معادل 107 اسب بخار و گشتاور 140 نیوتن‌متری تولید کند. قدرت تولید شده از پیشرانه توسط گیربکس 5 دنده دستی به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. حداکثر سرعت ام وی ام 315 حدود 170 کیلومتر است و می‌تواند ظرف مدت 12 ثانیه از سرعت صفر به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد.

ام وی ام 315

طول ام وی ام 315 حدود 4188 میلی‌متر، عرض آن حدود 1686 میلی‌متر و ارتفاع آن نیز 1480 میلی‌متر است. فاصله محوری این خودرو نیز 2527 میلی‌متر بوده و به همین دلیل در دسته هاچ بک‌های جمع‌وجور قرار می‌گیرد. این خودرو دارای وزن حدود 1210 کیلوگرم بوده و استاندارد آلایندگی آن نیز یورو 4 است. این خودرو به ازای هر 100 کیلومتر مصرف سوخت ترکیبی 6.5 لیتری را به همراه دارد. در ادامه معایب ام وی ام 315 را به صورت کارشناسانه بررسی می‌کنیم و بیان این نکات هیچ‌گونه تبلیغ منفی یا مثبت برای این خودرو محسوب نمی‌شود.

1.‌ پایین بودن کیفیت ساخت

ام وی ام 315

خودروهای چینی مونتاژی در ایران از ظاهر جذاب و امکانات مناسبی بهره می‌برند، اما از لحاظ کیفیت ساخت در سطح پایینی قرار دارند. این موضوع برای خودرو ام وی ام 315 نیز همین گونه است و پایین بودن کیفیت ساخت در بخش کابین بیش از پیش نمایان است. در واقع مواد اولیه کابین بی‌کیفیت است و در داخل آن شاهد سروصدای زیادی هستیم. برای تایید پایین بودن کیفیت ساخت ام وی ام 315 کافی است به گزارش‌های کیفی ماهانه شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران نگاه کنیم که از 5 ستاره کیفیتی همواره فقط 2 ستاره کیفی دریافت می‌کند.

2. مشکلات فروش در بازار دست دوم

ام وی ام 315

بزرگترین عیب خودرو ام وی ام 315، مشکلات فروش این خودرو در بازار دست دوم است. تولیدات خودروسازان داخلی چون ایران خودرو و سایپا در بازار دست دوم فروش خوبی دارند، اما اگر ام وی ام 315 را امسال خریداری کنید، پس از گذشت یک سال حدود 10 میلیون تومان از قیمت فروش آن کاهش پیدا می‌کند و این برای مشتریان نکته مثبتی محسوب نمی‌شود. از این رو اگر جزو آن دسته از متقاضیانی هستید که تمامی سرمایه خود را برای خرید این خودرو تخصیص داده‌اید، خرید ام وی ام 315 به شما توصیه نمی‌شود. البته مسئولان مدیران خودرو بارها مدعی شده‌اند که مشکلات افت قیمت در بازار دست دوم این خودرو را برطرف خواهند ساخت، اما این مشکل همچنان پابرجا است.

3. ضعیف بودن موتور

ام وی ام 315

وزن ام وی ام 315 حدود 1210 کیلوگرم است که با توجه به اینکه در ردیف خودروهای هاچ بک قرار می‌گیرد، چنین وزنی برای آن زیاد به نظر می‌رسد و با توجه به موتور نسبتا ضعیف آن انتظار شتاب و چابکی زیادی را نداشته باشید. این خودرو در سربالایی‌ها نیز از عملکرد خوبی بهره نمی‌برد. اگر خودرو 206 تیپ 5 را رقیب این خودرو بدانیم در این بخش پژو 206 بهتر است؛ زیرا این خودرو از یک موتور 4 سیلندر 16 سوپاپ 1.6 لیتری بهره می‌برد که می‌تواند قدرتی معادل 110 اسب بخار و گشتاور 147 نیوتن‌متری را تولید کند و با توجه به اینکه پژو 206 تیپ 5 حدود 160 کیلوگرم از ام وی ام 315 سبک‌تر است، می‌توان رقیب فرانسوی را قدرتمندتر دانست.

4. محدود بودن دید عقب

ام وی ام 315

در رانندگی با ام وی ام 315 هنگام دنده عقب دید خوبی را نخواهید داشت؛ زیرا هم بخش عقب خودرو طراحی خاصی دارد و هم شیشه عقب خودرو کوچک است. البته ام وی ام با بهره‌مندی از سنسور و دوربین دقیق عقب با ویژگی‌ نمایش بر روی LCD تا حدودی این ضعف را پوشانده است، اما ما از دید کارشناسانه خود به این موضوع اشاره کرده‌ایم تا مشتریان تمام جوانب را هنگام خرید ارزیابی کنند.

5. پرسروصدا بودن کابین

ام وی ام 315

کابین ام وی ام 315 دارای سروصدای زیادی است که حتی با یک بار نشستن در این خودرو نیز می‌توان به این موضوع پی‌برد. بسیاری از مالکان این خودرو مونتاژی چینی از سروصدای آزاردهنده آن ناراضی هستند و می‌گویند با افزایش کارکرد صدای داشبورد و درها بیشتر می‌شود. هنگامی که سرعت خودرو را در اتوبان افزایش می‌دهید صدای باد و صدای موتور به راحتی به کابین نفوذ می‌کند. به طور کلی از این خودرو انتظار کابین آرامی را نداشته باشید.

6. خدمات پس از فروش آن ضعیف است

ام وی ام 315

رقبای ام وی ام 315 چون پژو 206 تیپ 5 از لحاظ دسترسی به قطعات و تعمیرگاه‌ها در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند، اما ام وی ام 315 در این زمینه ضعف دارد. مالکان این خودرو عنوان می‌کنند برای تهیه قطعات ام وی ام 315 با مشکل مواجه هستند و به جز نمایندگی‌ها، تعمیرکارهای تخصصی نیز به سختی پیدا می‌شوند. همچنین یکی دیگر از معایب این خودرو چینی بالا بودن هزینه تمام شده سرویس‌های دوره‌ای است که مشتریان به هنگام خرید باید به این نکات نیز توجه کنند.

7. گیربکس در وضعیت ایده‌آل قرار ندارد

ام وی ام 315

ام وی ام 315 از یک گیربکس 5 دنده دستی بهره می‌برد که نیروی تولید شده از موتور را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند، اما همین گیربکس نیز به یکی از مشکلات مالکان تبدیل شده است. ام وی ام 315 در بین رقبا دارای پرسروصداترین گیربکس است. مالکان این خودرو می‌گویند گیربکس در دنده‌های 2، 3 و 4 صدای زیادی تولید می‌کند که در کنار صدای دیگر داخلی، شاهد یک کابین پرسروصدا خواهید بود.

نتیجه‌گیری

ام وی ام 315

ام وی ام 315 در ردیف قیمتی خود جزو پرفروش‌ترین خودروهای بازار ایران محسوب می‌شود. از این رو با در نظر گرفتن نکات مثبت و منفی این خودرو می‌توانید شرایط را ارزیابی کنید و بر اساس اولویت‌های خود این خودرو را بخرید. البته برخی از کارشناسان بر این باورند که اگر معایب و مزایای این خودرو را با یکدیگر مقایسه کنیم، معایب این خودرو چینی بیش از مزایای آن جلب توجه می‌کند. با توجه به اینکه مونتاژ خودرو در ایران متغیر است و گاهی خودرو خوب مونتاژ می‌شود و گاهی هم با شرایط بدی به فروش می‌رسد، از این رو ممکن است برخی از مالکان این ایردات را در خودرو خود مشاهده نکنند، اما این موارد برای بسیاری از مالکان رخ داده است.