خبرنگارهای بیبیسی که برای نخستین بار و به صورت مخفی وارد یکی از کارخانههای اسمبلی آیفون 6 شده بودند، از شرایط بسیار سخت کار در این کارخانه گزارش میکنند.
تحقیقات بیبیسی و فیلمهای ثبت شده در کارخانه پگاتران چین نشان میدهد که شیفتهای طولانی کاری سبب خستگی بیش از حد کارگران شده، اجازه استراحت به آنها داده نمیشود، خوابگاههایشان به شدت شلوغاند و برای ساعات کار اجباری نیز حقوقی دریافت نمیکنند.
اپل اعلام کرده که با یافتههای این گزارش به شدت مخالف است. این غول دنیای تکنولوژی میگوید که مشکل اضافه حقوق حل شده و تأمین کنندگان اپل موظف شدهاند که حقوق کارگران خود را برای ساعات اضافه پرداخت کنند.
اپل که دعوت بیبیسی برای اظهار نظر در مستند پخش شده از این شبکه را رد کرده بود، پس از پخش این مستند به بیبیسی گفته که “در حال حاضر میدانیم که هیچ شرکتی چون اپل در پی اطمینان از شرایط کاری مساعد و ایمن نیست. ما با تأمین کنندگانمان در مورد کمبودهای کاری موجود همکاری میکنیم و شاهد بهبودهای پیوسته و مهمی نیز بودهایم، اما آگاهیم که کار ما به هیچ وجه تمام شده نیست.”
طی سالهای اخیر، شرکای اپل چندین بار به عدم توجه به شرایط کاری کارگرانشان متهم شدهاند. حتی شرایط سخت کاری در سال 2010 باعث خودکشی 14 تن از کارگران فاکسکان، بزرگترین شریک اپل در چین شد.
اپل پس از این اتفاقات و وضع قوانین سختگیرانهتر برای شرکایش، بارها گزارشاتی از بهبود شرایط منتشر کرده، اما به نظر گزارش جدید شرایط دیگری را به تصویر میکشد.
بیبیسی در این مستند با توصیف کارگران به “ارتش تولید پگاتران” از اجبار آنها به اضافهکاری خبر میدهد. یکی از خبرنگارهای مخفی فاش کرده که بعضی از شیفتهای کاری تا 16 ساعت در روز ادامه پیدا میکند. یکی دیگر از آنها نیز میگوید که مسئول کارخانه دستور کار تا 18 روز پشت سر هم داده است.
پگاتران که پس از این گزارش در فشار شدیدی قرار گرفته در مصاحبه با بیبیسی ادعا کرده که ایمنی و سلامت کارگران بالاترین اولویت آنهاست.
پگاتران همچنین ادعا دارد که آموزشهای دقیقی را برای کارگرانش به اجرا میگذارد، اما گزارش اخیر موارد بسیار عجیبی را در این مورد نشان میدهد. در این گزارش کارگران به شکل گروهی یک “امتحان” ایمنی میگذارنند که بر خلاف امتحانهای رایج جوابها به شکل شفاهی، گروهی و با صدای بلند برای رییس سالن ارائه میشود!
این مستند بار دیگر نشان از عدم کارایی الگوهای اپل در مانیتور شرایط کاری شرکایش دارد. در این بین البته نمیتوان از زیرکی صاحبکاران چینی نیز گذشت. اما سؤال مهمتر اینجاست که آیا این مستندات میتواند سخت گیری بیشتر اپل را در برابر شرکایش در پی داشته باشد؟
منبع : macrumors