با عقبنشینی دولت آمریکا از تحریم شرکت چینی Huawei، اکنون شرکتهای آمریکایی میتوانند با دریافت مجوز، تجارت خود با هواوی را ادامه دهند و به نظر میرسد دیگر مانعی برای ادامه تجارت با این شرکت وجود ندارد.
با توجه به رایزنیهای انجام شده و ضرر مالی شرکتهای آمریکایی به سبب قطع همکاری با هواوی، شرکتهای آمریکایی میتوانند با اخذ مجوز به تجارت با Huawei ادامه دهند. پس از کشمکشهای فراوان مدتی پیش رییس جمهوری آمریکا اعلام کرد که شرکتهای آمریکایی میتوانند به همکاری تجاری خود با هواوی ادامه دهند. در ماه مه سال جاری میلادی وزارت بازرگانی آمریکا به دستور کاخ سفید، شرکت Huawei را در لیست سیاه قرار داد و تمام شرکتهای آمریکایی را از ادامه همکاری با این شرکت بزرگ منع کرد. پس از اعلام این موضوع، شرکت گوگل همکاری خود با هواوی را قطع و ثبت لایسنس برای محصولات جدید این شرکت چینی را متوقف کرد. در این بین شرکت گوگل مهلت کوتاهی را برای عرضه بهروزرسانی گوشی های هواوی مشخص و اعلام کرد که گوشی های هوشمند جدید این برند دیگر نمیتوانند لایسنس رسمی اندروید را دریافت کنند.
در اوایل تیر ماه رییس جمهوری آمریکا در حاشیه اجلاس G20 گفت که قصد دارد تا تحریمهای اعمال شده علیه برخی از شرکتهای چینی مانند هواوی را لغو کند و از این پس شرکتهای آمریکایی میتوانند تجارت خود با این شرکت را ادامه دهند.
در ادامه این موضوع ویلبر راس، وزیر بازرگانی ایالات متحده در مصاحبهای اعلام کرده است که مانعی برای تجارت شرکتهای آمریکایی با هواوی وجود ندارد؛ اما این شرکتها برای ادامه تجارتهای خود باید مجوز ویژهای را به این منظور دریافت کنند. به گفته ویلبر راس شرکتهای آمریکایی اجازه فروش تجهیزات و فناوریهای حساس را به Huawei ندارند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، فرآیند اداری صدور مجوزها میتواند بین دو تا چهار هفته زمان میبرد. کارشناسان این اتفاق را نشانگر موفقیت دولت چین و شرکت هواوی در بازگرداندن شرایط عادی تجارت و مقدمهای برای حذف نام Huawei از لیست تحریمهای دولت آمریکا میدانند.
پیش از این نگرانیهایی در خصوص ثبت لایسنس اندروید برای گوشی های جدید خانواده Huawei Mate 30 وجود داشت؛ اما در حال حاضر با توجه به تغییر سیاستهای دولت آمریکا، مشکل ثبت لایسنس اندروید برای گوشی های هوشمند هواوی حل شده است.
ضرر شرکتهای آمریکایی از تحریم هواوی
یکی از دلایل اصلی تغییر سیاستهای آمریکا در خصوص تحریمهای اعمال شده علیه هواوی، نارضایتی شرکتهای فناوری آمریکایی در این خصوص بود؛ زیرا این موضوع ضرر مالی هنگفتی را متوجه این شرکتها میکرد.
در واقع این تحریم تجاری باعث میشد تا شرکتهای بزرگ تولید تراشه و قطعات موبایل یکی از بزرگترین مشتریهای خود را از دست بدهند و حتی این موضوع میتوانست باعث ورشکستگی بعضی از این شرکتها شود؛ چرا که Huawei رتبه دوم بزرگترین تولیدکننده گوشی های هوشمند جهان را در اختیار دارد و حجم سفارشهای این شرکت برای خرید فناوری و قطعات موبایل بسیار بالا است.
با توجه به این شرایط دولت ایالات متحده تصمیم گرفت به منظور جلوگیری از ضرر شدید مالی شرکتهای آمریکایی، از تصمیم خود برای تحریم همه جانبه هواوی عقب نشینی کند.