آیا برای شما هم این سوال وجود دارد که کامپیوتر شما قادر به اجرای ویندوز 10 مایکروسافت (Microsoft Windows 10) است یا خیر؟ پس این مطلب را مطالعه کنید.
آیا کامپیوتر قدیمی شما خاموش یک گوشه افتاده است؟ نگران فقدان دریافت بهروزرسانیهای جدید برای نسخهی قدیمی ویندوز خود هستید؟ اگر کامپیوتر شما اجرا کنندهی ویندوز 7 یا 8 بوده است، شانس زیادی دارید که آن بتواند از ویندوز 10 نیز پشتیبانی کند. در اینجا بررسی خواهیم کرد که چگونه باید مطمئن شوید کامپیوتر شما قادر به اجرای ویندوز 10 است.
چرا به آپگرید به ویندوز 10 نیاز دارید؟
هرچند شاید با استفاده از ویندوز 7، 8 یا حتی ویستا و ایکس پی خوشحال هستید، اما مشکل جدی دارید. بهروزرسانیهای آنها در حال متوقف شدن است و بدون بهروزرسانی نیز سیستم عامل، امنیت خودش را از دست میدهد و دیگر نمیتوانید پچهای امنیتی مایکروسافت را دریافت کنید. بنابراین، گرچه سیستم عامل کار میکند، اما از نظر امنیتی تضعیف و نفوذپذیر شده است. گرچه نرم افزارهایی برای مقابله با بدافزارها وجود دارد، اما نمیتواند یک پاسخ جدید به آنها باشد. ابزارهای آنتی ویروس نمیتوانند مشکلات سیستم عامل را حل کنند. این کار فقط از دست توسعه دهندگان خود سیستم عامل بر میآید.
آپگرید به ویندوز 10 بدان معنا میتواند باشد که شما از یک سیستم عامل با آپدیتهای ماهانه استفاده خواهید کرد. پچهای امنیتی میتوانند از فعالیتهای آنلاین شما و یا فایلهای شخصی که در سیستم خود دارید محافظت کنند. مایکروسافت در سپتامبر 2019 اعلام کرد که ویندوز 10، 60.65 درصد بازار سیستمعاملهای ویندوز را در اختیار دارد. ویندوز 7 با 29.39 درصد در ردهی دوم است.
آیا کامپیوترهای قدیمی قادر به اجرای ویندوز 10 هستند؟
این سوال خوبیست. ویندوز 10 با وعدهی نیازمندیهای حداقلی سیستم عرضه شد تا بسیاری از کامپیوترهای قدیمیتر که اجرا کنندهی ویندوزهای قدیمی نظیر ویندوز ویستا متعلق به سال 2007 هستند نیز بتوانند با آن سازگار باشند. اما در عمل این اتفاق نیفتاد. در واقع برای این دسته از کامپیوترها، ویندوز 7 گزینهی مناسبتری است، زیرا نیازمندیهای ویندوز 10 را نمیتوانند برآورده کنند.
نیازمندیهای ویندوز 10
اگر کامپیوتر شما تمام نیازمندیهای ویندوز 10 را برآورده میکند، پس حالا وقت آن رسیده تا به این سیستم عامل مدرن مهاجرت کنید. حداقل سخت افزار لازم برای اجرای این پلتفرم دسکتاپی که در سایت خود مایکروسافت اعلام شده، به شرح زیر است:
- پردازنده: 1 گیگاهرتز یا سریعتر یا SoC
- رم: 1 گیگابایت برای نسخه 32 بیت و 2 گیگابایت برای نسخه 64 بیت
- فضای هارد دیسک: 16 گیگابایت برای نسخه 32 بیت و 20 گیگابایت برای نسخه 64 بیت
- کارت گرافیک: دایرکت ایکس 9 به بعد با درایور WDDM 1.0
- نمایشگر: وضوح 800 در 600 پیکسل
اگر سخت افزار کامپیوتر شما با مقادیر بالا مطابقت داشته یا از آن بهتر است، هیچ مشکلی برای نصب ویندوز 10 روی آن نخواهید داشت.
چگونه متوجه سازگاری کامپیوتر خود با ویندوز 10 شوید؟
سادهترین راه بررسی سازگاری کامپیوتر با ویندوز 10، اجرای آن در یک ماشین مجازی است. شما برای این کار میتوانید از نرم افزار VirtualBox استفاده کنید.
خیلی پیچیده است؟ مشکلی نیست. برای فهمیدن این موضوع میتوانید روی کامپیوتر مجهز به ویندوز 7 یا 8 خود روی منوی استارت کلیک کرده و عبارت sys را وارد کنید. در نتایج به نمایش درآمده روی System Information کلیک کنید و از آن برای مقایسهی مشخصات فنی کامپیوتر خود با نیازمندیهای ویندوز 10 استفاده کنید.
یکی از بزرگترین موانع میتواند هارد درایو (HDD) باشد. در حالی که شاید سایر نیازمندیها با مشخصات کامپیوتر شما مطابقت داشته باشد، عوض کردن هارد درایو و قرار دادن یک هارد سریعتر با حجم بیشتر، میتواند روی عملکرد ویندوز 10 تاثیرگذار باشد. هارد درایوهای قدیمی نمیتوانند عملکرد خوبی را در یک سیستم عامل جدید به ارمغان بیاورند.
آیا کامپیوتر شما میتواند ویندوز 10 64 بیت را اجرا کند؟
معمولا کامپیوترهای قدیمی قادر به اجرای نسخه 64 بیت ویندوز 10 نیستند. در حالی که برخی مدلهای پیش از سال 2007 از سخت افزار 64 بیت برخوردارند، اما اکثر آنها 32 بیت هستند. در نتیجه شما باید نسخهی 32 بیت ویندوز 10 که محدودتر است را روی سیستم خود نصب کنید.
ولی اگر کامپیوتر شما 64 بیت است، میتوانید بدون مشکل نسخه 64 بیت ویندوز 10 را تجربه کنید. به هر ترتیب باید به جدول نیازمندیهای این سیستم عامل توجه داشته باشید.
قادر به اجرای ویندوز 10 نیستید؟ چند گزینه پیش روی شماست
اگر به هر دلیلی کامپیوتر شما قادر به اجرا کردن ویندوز 10 نیست، سه گزینه پیش روی شما وجود دارد.
1- یک کامپیوتر یا لپ تاپ جدید بخرید
این سادهترین گزینه است، اما شاید هم گرانترین باشد. در حالی که کامپیوترهای مجهز به ویندوز 10 با هر برچسب قیمتی وجود دارد، برای یک دیوایس ساده که از پس کارهای روزمرهی شما برآید، مبلغ 500 دلار باید کنار بگذارید.
2- سخت افزار کامپیوتر خود را ارتقاء دهید
کامپیوترها ارتقاءپذیر هستند. کاربران دسکتاپ میتوانند حافظهی جدید، یک هارد درایو جدید، پردازنده و یا کارت گرافیک جدید را به کامپیوتر خود اضافه کنند. کاربران لپ تاپ نیز معمولا میتوانند رم دیوایس خود را تغییر داده یا از یک هارد درایو جدید با ظرفیت بیشتر در لپ تاپ خود استفاده کنند.
سوال اینجاست که آیا با ارتقاء کامپیوتر، آیا آن قادر به اجرای ویندوز 10 مایکروسافت است؟ به منظور فهمیدن این موضوع، حداقل مشخصات فنی مورد نیاز این سیستم عامل را با سخت افزاری که قصد ارتقاء به آن را دارید مقایسه کنید. این نیازمند کمی تحقیق است، اما اگر بتوان با ارتقاء مشکل را حل کرد، دیگر نیازی به هزینهی هنگفت و خرید یک کامپیوتر جدید وجود نخواهد داشت.
3- نصب یک سیستم عامل دیگر
اگر کامپیوتر شما قادر نیست ویندوز 10 را اجرا کند و شما نمیخواهید یک دیوایس جدید خریده یا کامپیوتر خود را ارتقاء دهید پس چه میشود؟ از آنجایی که بهروز بودن سیستم عامل اهمیت زیادی دارد، پس باید به دنبال راه دیگری بگردید. سیستم عاملهای جایگزین مختلفی وجود دارد که اغلب جزو خانواده لینوکس هستند. شما میتوانید یکی از آنها را روی کامپیوتر خود نصب کنید.
فرض را بر این میگیریم که تمام مشکلات شما برطرف شده و میخواهید ویندوز 10 را روی کامپیوتر خود نصب کنید. برای اطلاع از چگونگی این کار میتوانید مقالهی «آموزش نصب ویندوز 10 از یو اس بی درایو (فلش مموری)» را مطالعه کنید.