پیام رسان های داخلی

پیام رسان های داخلی در زمان قطعی اینترنت عملکرد ضعیفی داشتند

گزارش‌ها حاکی از آن است که پیام رسان های داخلی در زمان قطعی اینترنت عملکرد ضعیفی داشتند و نتوانستند نیاز کاربران را در نبود پیام رسان های خارجی برطرف سازند.

تلگرام، اینستاگرام و واتس اپ به عنوان شبکه های اجتماعی خارجی در ایران مورد استفاده بسیاری از کاربران قرار می‌گیرند و با وجود آنها تعداد اندکی از کاربران ایرانی به استفاده از پیام رسان های داخلی روی می‌آورند، اما مدتی است به دلیل مشکل اختلال و قطعی اینترنت جهانی دسترسی کاربران به پیام رسان های خارجی قطع شده و به همین دلیل از پیام رسان های داخلی استفاده می‌کنند، اما این پیام رسان‌ها قادر به پاسخگویی نیاز تمامی کاربران نبودند.

عملکرد ضعیف پیام رسان های داخلی

طی هفته گذشته دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت جهانی قطع شد و هم‌اکنون نیز بسیاری از کاربران فاقد دسترسی به اینترنت بین‌الملل هستند. در این بین دسترسی به شبکه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی حتی با فیلترشکن نیز غیرممکن شد و بسیاری از مردم به استفاده از سرویس‌های داخلی یا پیام رسان‌های داخلی روی آوردند، اما شواهد حاکی از آن است که پیام رسان‌های بومی قادر به پاسخ به نیاز کاربران نبودند و می‌توان از دلایل آن به مشکلات فنی اشاره کرد.

طی چند سال گذشته فعالیت پیام رسان های بومی آغاز شده، اما آنها به دلیل فیلترینگ پیام رسان های خارجی از جمله تلگرام بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و در این عرصه وارد رقابت شدند. البته بسیاری از کارشناسان بر این باورند که فیلترینگ پیام رسان‌های خارجی به عنوان یک راهکار مناسب در راستای حمایت از پیام رسان‌های بومی محسوب نمی‌شود. هرچند مسئولان همواره از رشد پیام رسان های بومی می‌گویند، اما آمارها نشان می‌دهد همچنان بسیاری از کاربران با فیلترشکن و پروکسی‌ها از تلگرام اصلی استفاده می‌کنند.

طبق آنچه که در سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات عنوان شده است، مردم در نبود اتصال به اینترنت بین‌الملل می‌بایست به محتوا و خدمات داخلی دسترسی داشته باشند که در مدت قطعی اینترنت جهانی نیز به خوبی شاهد این موضوع بوده‌ایم، اما با توجه به اینکه پیام رسان های بومی در این مدت برخی از نیازهای کاربران را برطرف کرده بودند، اما کاربران اعلام می‌کنند پیام رسان های بومی نمی‌توانند جایگزین خوبی برای پیام رسان های خارجی حتی در وضعیت فیلتر شده باشند.

میزان استفاده کاربران از هر یک از شبکه‌های اجتماعی

بر اساس جدیدترین نظرسنجی توسط مرکز ایسپا در تیرماه 98، کاربران در پاسخ به این سوال که از کدام شبکه اجتماعی استفاده می‌کنند، اعلام کردند میزان استفاده آنها از واتس اپ 42.8 درصد، استفاده از تلگرام 42.4 درصد، استفاده از اینستاگرام 39.5 درصد، استفاده از سروش 2.8 درصد، استفاده از فیسبوک 2.3 درصد، استفاده از توییتر 1.9 درصد، استفاده از لاین 0.8 درصد، استفاده از بله 0.7 درصد، استفاده از آی‌گپ 0.5 درصد، استفاده از بیسفون 0.2 درصد و استفاده از ساینا نیز 0.1 درصد است.

چنین آمارهایی نشان می‌دهد در وضعیت عادی کاربران به استفاده از پیام رسان‌های خارجی تمایل دارند و حتی قطعی موقت اینترنت و روی آوردن آنها به استفاده از پیام رسان‌های بومی باعث نمی‌شود آنها از پیام رسان‌های خارجی برای همیشه کوچ کنند. در همین راستا پیام رسان های داخلی درصدد ارائه خدمات بیشتری چون برقراری تماس تصویری، تبادلات پولی و مواردی از این قبیل هستند تا بتوانند با پاسخ مناسب به نیاز کاربران، نگاه آنها را به خود جلب کنند. در همین راستا پیام رسان های مشهور داخلی توانسته‌اند با ارائه خدمات مناسب در زمان قطعی به خوبی بخشی از نیاز کاربران را رفع کنند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

19 دیدگاه

  1. تا جو حمایت از پیامرسان ایرانی باعث بودجه خوری و رانت تکنولوژی و امکانات میشه انتظار پیشرفت یا اعتماد مردم رو نداشته باشبن نمونش بانکها که ماهیانه چندصد میلیارد به اقتصاد و مردم ضرر میزنن یا خودروسازا که یکماه کمک و سوبسید نگیرن از طریق رسانه هاشون و البته نفوذی که در اقتصاد و سیاستگذاریا پیدا کردن اقتصاد رو بهم میریزن
    حمایتی که باعث گردن کشی و گردن کلفتی طرف بشه عاقبت بدی داره

  2. من تا به حال سروش رو نصب نکردم و ازش استفاده هم نکردم.
    ولی چند ماه پیش یکی از دوستانم یه عکس برام فرستاد که وقتی دیدمش از تعجب شاخ درآوردم!
    چون ظاهرا من یه اکانت کاربری دارم، و اکتیو هم هستم!
    جالب اینجاست عکس پروفایل هم دارم! که خب خوشبختانه عکس خودم نبود وگرنه دیگه واویلا بود.

  3. آخه پیکان مدل 42 چه به بنز و پورشه!

  4. من یه برنامه نویسم و حرفه ای هم نیستم…
    اما با کمتر از ۱۰ میلیون میتونم یه پیام رسان خوب ، امن ، بدون قطعی و پرسرعت رو بسازم که ۹۰ درصد نزدیک به تلگرام باشه …
    حالا فکر کنید اینهمه پول رو خرج یه عده بیسواده نووب کردن از اخر قیمرو ریختن تو ماستا !
    من سروش و بله رو بررسی کردم ، یه اپ بسیار چیپ ، با تکنولوژی قدیمی بر پایه الکترون و امنیت بسیار ضعیف در سمت کلاینت!
    من مشکل خاصی ندارم که جاسوسیم رو بکنن همش مسائل کاری و تکنیکاله بنده خداها حوصلشونم سر میره گیج میشن :))) اما وقتی میبینم اینهمه هزینه صرف یه سری بی عرضه شده واقعا دلم کباب میشه…

    یه نگاه اقلن به stackoverflow و گیتهاب مینداختن بد نبود 😐

    • حالا رفتم stackoverflow و گیتهاب نگاه کردم خوب کی چی؟
      الان درست شد ، حرف من چیزی دیگه بود
      کلا حرف زدن همیشه راحترین راه حله
      من خطاب به اونایی گفتم که الان مسئول این پیام رسان ها هستن ، شما حالا هر چقدر برنامه نویس حرفه ایی هم باشی بازم کمکی نمی کنه
      من با جزییات کاری ندارم ، من پیام رسان درست حسابی می خوام در حد همین تلگرام که فقط از دست vpn راحت شم هر جوری می خوان راه بندازن بندازن به قول معروف حالا می خوان بمیرن و بدمن

  5. ما که نمی گیم فقط از نمونه های خارجی استفاده می کنیم و داخلی ها به هیچ وجه ، فقط مسئله اینجاست که الان سه شبه هر کاری می کنم با سروش یا بله نتوستم یه عکس بفرستم یا مشکلات مسخره ایی داره و از طرفی من فقط برای مسائل کاری استفاده می کنم ، برای بحث های سیاسی و این جور حرفا اصلا نه وقت دارم و نه حوصله که خیلی هم بیخوده . تو چین میری همه شبکه های اجنماعی قطع هستن یا به بدبختی کار می کنن ولی یه ویچت دارن که خوب دولت یا هر کسی که هست حمایت کرده ، هزینه شده تا تمامی نیاز های مردم رو برآورده کنه که صد البته مردم هم خدایی حمایت می کردن ، این همه پول خرج می کنید ، خوب خرج پیام رسان های داخلی هم کنید که اگر مشکلی نداشته باشن مردم استقبال می کنن.

  6. در مدح پیام رسانهای داخلی باید گفت
    ای مگس عرضه سیمرغ نه جولانگه توست
    عرض خود میبری و زحمت ما میداری
    حکایت اینترنت ملی ازینم خنده دار تر هست و واقعا زحمت ما میدارند

  7. امشب برا اولین دفه پیامرسان ای گپ رو نصب کردم بخدا دیگه داشت اشکم رو در میومد وسط چت یهو قطع میشد.یه کلیپ کم حجم ده مگابایتی رو هرکارکردم ارسال نکرد..ینی حاضرم عین قدیما نامه بفرستم ولی سراغ این پیام رسان نرم

  8. تو این چند روز رفتم ماهواره خریدم خخخخ
    بلوتوث بازی میکنم ولی اینا نصب و استفاده نمیکنم

  9. با حمایت مردم و تفکر سازندگان در فتنه یا شورش بعدی عملکرده انقلابی خواهند داشت

  10. “تو پیام رسان ایرانی با دختره چت میکردم؛ داشتم میگفتم که ماشینم پورشست و ویلا دارم..

    نمیدونم چرا اس ام اس اومد یارانه شما قطع گردید 😂🤣”
    این یک شوخی تلخ هست ک صد در صد واقعیت داره! پیام رسان های داخلی همگی جاسوسی هستند.

  11. عملکرد ضعیف که نه باید بگیم داغون خیلی خیلی ضعیف
    امنیتشون مبهمه … با کسی بحث سیاسی کنیم معلوم نیس فردا چه بلایی سرمون بیارن
    بعضیا نمیفهمن و نمیخوان بفهمن دنیای اطلاعات یه دنیای آزاد باید باشه با بستن اینترنت بین الملل نمیتونن وادار کنن مردم برم به پیام رسانای داخلی
    اگ برای همیشه هم اینترنت بین الملل قطع باشه من یکی ک هیچوقت به پیامرسانای ( جاسوس افزارهای ) داخلی نمیرم

  12. پیام رسان!!! نمی دونی موتورهای جستجوی داهلی چه بدبختی بود! Yooz که اصلا عکس جستجو نمی کرد و پارسی جو که کلمه شتر! رو پیدا نمی کرد

    باید گریست

    با سپاس

  13. من علی رغم میل باطنی ام مجبور شدم ایتا رو نصب کنم ، شاید باورتون نشه اما یک پیام متنی هم به سختی ارسال میشد ، و یک عکس هم حدود 6 دقیقه زمان برد برای ارسال اش ! خوشحال ام که الان پاک اش کردم !(تمام اینا برای هفته بدون اینترنت بود !)

  14. اولا مقایسه پیام رسان های داخلی با خارجی
    مثل مقایسه پراید با بنز میمونه
    ثانیا توی اکثر کشورها پیام رسان هایی که ساخت حکومت باشند
    به هیچ وجه نتونستن اعتماد مردم اون کشور رو جلب کنند
    بعد تعجب میکنن چرا با استقبال عمومی همراه نشده
    ساخت پیام رسان داخلی با وضعیت موجود فقط حروم کردنه
    پول و سرمایست میلیارد میلیارد هزینه شد که نتیجش بشه این
    همونطور که ساخت خودروی ملی و موبایل و … با باند بازی فعلی
    منجر به شکست شده، میشه و خواهد شد