در فهرست بهترین گوشی های هوشمند سال 2019، میتوانیم اسامی آشنا و قابل انتظاری را قرار دهیم. ولی ما در اینجا محصولاتی را گردآوری کردهایم که با وجود خوب بودن، کمتر مورد توجه بودهاند.
امسال شاهد عرضهی گوشی های هوشمند انقلابی، ظهور موبایلهای منعطف و توسعه شبکه 5G بودیم. برخی کمپانیها نیز محصولی را در قامت قاتل پرچمدار با امکانات گسترده و قیمت مناسب معرفی کردند. تعدادی از این دستگاهها شایسته موفقیت بیشتری بودند؛ اما نتوانستند خود را به عنوان بهترین گوشی های هوشمند سال به کاربران زیادی بشناسانند. اما شاید اینجا، تا حدی عدالت برقرار شود.
بهترین گوشی های هوشمند دستکم گرفته شده سال
لنوو زد ۶ (Lenovo Z6)
لنوو زد 6 بیش از سایر گوشیهای اقتصادی مورد بیمهری قرار گرفت. این دستگاه بهرغم قدرت گرفتن از تراشه اسنپدراگون 730، کمتر از 200 دلار قیمت دارد. همچنین مانند آیفون 10 اس، مجهز به صفحه نمایش OLED با نرخ نمونهبرداری 120 هرتز (ولی نرخ تازهسازی 60 هرتز) است. علاوه بر اینها، از HDR10 پشتیبانی میکند و پوششدهی بالایی برای دامنه رنگ DCI P3 دارد.
به نظر میرسد لنوو Z6 با وزن 159 گرمی، سبکترین گوشی با باتری 4000 میلیآمپر ساعتی هم باشد. دوربین سهگانه با زوم اپتیکال 2x را نیز نباید از قلم بیندازیم.
ایسوس زنفون ۶ (Asus Zenfone 6)
ایسوس زنفون 6 اولین گوشی هوشمند دنیا با دوربین دوگانه چرخشی است؛ به طوری که دوربینهای پشتی دستگاه، به عنوان دوربین سلفی هم کاربرد دارند. حتی میتوانید زاویه چرخش ماژول دوربین را بین 0 تا 180 درجه تنظیم کنید؛ مثلا بدون حرکت دادن موبایل، از سقف عکس بگیرید.
وجود یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی نیز آن را از این لحاظ، برتر از اکثر پرچمداران دیگر جلوه میدهد. این دیوایس از شارژ معکوس پشتیبانی میکند؛ پس به عنوان یک پاوربانک هم کاربرد دارد.
زنفون 6 با داشتن نمایشگر بدون ناچ، اسپیکر استریو و چیپست اسنپدراگون 855 کوالکام، گزینهای شایسته برای قرار گرفتن در بین بهترین گوشی های هوشمند سال 2019 محسوب میشود. در ضمن، رابط کاربری نونوار شدهی ZenUI حالا به اندروید خام شباهت دارد و ایسوس قول آپدیت آن به اندروید 11 را داده است.
میزو ۱۶ تی (Meizu 16T)
امسال کمپانی میزو، یک قاتل پرچمدار واقعی را معرفی کرد که شاید اسمی از آن نشنیده باشید. درباره میزو 16T صحبت میکنیم؛ دستگاهی مجهز به اسنپدراگون 855، حافظه داخلی UFS 3.0، باتری 4500 میلیآمپر ساعتی و قیمتی کمتر از 350 دلار!
با این قیمت، فقط گوشیهایی میان رده با تراشههای سری 7xx اسنپدراگون قابل خریداری است. میزو 16 تی همچنین صفحه نمایش آمولد بدون ناچ و حاشیههای بسیار باریکی دارد؛ اما متاسفانه فقط در چین به فروش میرسد.
شیائومی می ۹ تی (Xiaomi Mi 9T)
این گوشی هوشمند که در بسیاری از بازارها با نام ردمی کی 20 (Redmi K20) شناخته میشود، زیر سایه شیائومی می 9 تی پرو (ردمی کی ۲۰ پرو) قرار گرفت. ولی سخت بتوانید گوشی میان رده دیگری با این قیمت و امکانات پیدا کنید.
از مشخصات سخت افزاری شیائومی می 9 تی باید به تراشه اسنپدراگون 730، رم 6 گیگابایتی و باتری 4000 میلیآمپر ساعتی اشاره کنیم. همچنین مجموعه دوربین قابلی توجهی دارد که شامل یک لنز تلهفوتو هم میشود.
صفحه نمایش بدون ناچ و دوربین پاپ آپ، طراحی زیبایی نیز به آن داده؛ دستگاهی که با پرداخت مبلغی کمتر از 250 یورو قابل خریداری است.
ال جی جی ۸ ایکس تینکیو (LG G8X ThinQ)
دوباره به پرچمدارانی برگردیم که مورد بیمهری قرار گرفتند. ال جی جی 8 ایکس تینکیو هیچ نقطه ضعفی ندارد و قیمت مناسبی هم دارد. حتی میتوانید یک صفحه نمایش جانبی را به آن متصل کنید تا ظاهر و عملکردی مانند گوشیهای منعطف داشته باشد. با این همه، باز هم در بازار موفق ظاهر نشد.
این دستگاه مانند بسیاری از گوشیهای ال جی، از استاندارد نظامی بهره میبرد و ضد آب است. از اسنپدراگون 855 قدرت میگیرد و حافظه UFS 2.1 دارد. ال جی G8X دارای باتری 4000 میلیآمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ وایرلس است و دوربین کارآمدی با لرزشگیر اپتیکال تصویر دارد؛ همه چیزهایی که از یک پرچمدار انتظار داریم.
آنر ۲۰ پرو (Honor 20 Pro)
تحریم هواوی توسط دولت آمریکا، خیلی چیزها را برای این کمپانی عوض کرد؛ تا جایی که فروش محصولات هواوی و برند جانبی آن در خارج از چین کاهش یافت. حتی پرچمدار جدید آنر در بازارهای اروپایی عرضه نشد. ولی نمیتوانیم از آنر 20 پرو به عنوان یکی از بهترین گوشی های هوشمند سال نام نبریم.
این پرچمدار کامپکت، دوربین چهارگانه با سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی، لرزشگیر اپتیکال تصویر، زوم 3x و یک لنز اختصاصی ماکرو دارد. با وجود سایز 6.3 اینچی و ابعاد کوچک، دارای باتری 4000 میلیآمپر ساعتی است و از تراشه کایرین 980 هواوی قدرت میگیرد. صفحه نمایش حفرهدار هم شاید برای برخی از کاربران، خوشایند باشد.
نوبیا زد ۲۰ (Nubia Z20)
صفحه نمایش دوگانه، میتواند کارکردهای بالقوه زیادی داشته باشد؛ اما گوشی نوبیا زد 20 که این ویژگی را دارد، با استقبال چندانی مواجه نشد. این دستگاه دارای یک پنل متداول در جلو و یک پنل اولد کوچکتر در پشت است. وجود نمایشگر ثانویه، استفاده از گوشی با یک دست را تسهیل میکند. ضمن اینکه به علت پایینتر بودن رزولوشن آن، شارژ کمتری مصرف میشود.
در نوبیا Z20 خبری از دوربین سلفی نیست و همان نمایشگر دوم، برای گرفتن عکسهای سلفی کاربرد خواهد داشت. این باعث شده است که دستگاه، طراحی تمام صفحه داشته باشد. مجموعه دوربین پشتی شامل یک سنسور اصلی 48MP با لرزشگیر اپتیکال، یک لنز تلهفوتو با زوم 3 برابر و یک لنز فوق عریض 16 مگاپیکسلی میشود.
از دیگر ویژگیهای جذاب این گوشی، باید به تراشه اسنپدراگون 855 پلاس، باتری بزرگ و قیمت مناسب اشاره کنیم؛ ولی ظاهرا همه اینها برای جلب نظر مشتریان کافی نبود.
چرا موبایل بدون سیستم عامل تولید نمیشود؟ تا هر کس بتواند سیستم عامل دلخواهش را روی موبایلش پیاده نماید که امنیتش هم بیشتر است
حیف که تو ایران کم پیدا میشن این برندا…قیمتاشون در حد میانرده ان ولی اکثرا پرچمدار هستن..پا پول یه ایفون ۱۱پرو مکس میشه حداقل سه یا چهارتا از اینارو خرید..
حیفِ نوبیا Z20
ارزش خریدش ده برابر نوت دهِ… .
مصرف کنندۀ بیچاره چشمش به دست بازاری است که همه چیزش انحصاری است
مثلاً موبایلهای آیفون / گالاکسی هرقدر هم که خوب باشند، دیگر تا اینحدّ شایستۀ مونوپولی نیستند
و اگر این انحصارگرایی توتالیتر بازار نبود یقیناً سهمشان از بازار به نفع برندهای خوشساخت و خوشقیمت، کاسته میشد
از قضا بنده خرید برخی از گزینههای فوق را مدّنظر داشتم ولی وقتی در بازار نیست نمیتوانم که برای خرید یکدانه گوشی سفر خارجی بروم!
متأسفانه حتّا آنهایی که از چین و ماچین وارد میکنند فقط طبق میل خودشان است نه سفارش مشتری
چه میشد شرکت خیرخواهی واقعاً سفارش پذیر تأسیس میشد! و یا
چه میشد اگر میتوانستیم به همان آسانی خرید از سایت داخلی (دیجیکالا) از سایت خارجی (آمازون / علیبابا) خرید کنیم!
امّا شاید رِندی اظهار تجاهل نموده، عدم اقبال این برندها را در خارج از کشور هم [که مشکل ما را ندارند] مثال آورد
جواب: روش کار بازار متأسفانه در سراسر دنیا همین است، چون روش کار اپل و سامسونگ همین زیر پا گذاشتن قانون تجارت آزاد است [نه مستقیم، بلکه موذیانه]
دلیل اصلی گرانی بیش از ارزش آیفون و گالاکسینوت، همین پورسانتی است که از جیب مصرفکننده به بازار میدهند
به هر موبایل فروشی که جهت اخذ مشورت مراجعه کنی، پیشنهاد اوّلش سامسونگ است با این دلایل قانع کننده:
فراوانی قطعات و تعمیرکار، رونق فروش کارکرده و افت کمتر قیمت
که اینها در اصل، علّت نیستند بلکه معلول همان مافیای زر و زور و تزویر اند
امّا یکی نیست بپرسد: [مثلاً]
اچتیسی / سونی و… مگر از لحاظ کارایی چه چیزش کمتر از برند پرفروش است؟
چرا نمودار کیفیت ساخت و تعمیرپذیری برعکس نمودار فروش است؟
چرا میزان فروشاندن را با محبوبیت (اقبال عامّ) برابر میدانی؟
چرا بخاطر تلقین ضرر احتمالی آینده، نقداً دوبله، سوبله پیادهام میکنی؟
چرا از ترس تب احتمالی، خودکشی کنم؟
با کیفیت و دوامی که اینها دارند، مگر حالاحالاها خراب میشوند تا کار به تعمیرکار بکشد؟
مگر چندبار تعمیرکارشان را نیافتهام؟
اصلاً چرا جنس بیکیفیت بخرم تا کارم به تعمیرکار بکشد؟
چرا عمداً قطعاتشان را وارد نکردی تا ملّت با کمبود ساختگی مواجه شود؟
هر ایرانی با کارت ملی بدون داشتن هیچ گونه مجوزی باید بتونه صادرات و واردات انجام بده
در غیر این صورت، سیستمی که چنین شرایطی رو نمی تونه فراهم کنه، حتما فاسد هستش
با سپاس
وقتی وارد کننده دلش نخواد وارد کنه همین سامسونگم اینجا نمیاد
چون بشر قرن 21 هنوز یک نظام پرداخت و پُست واقعاً بینالمللی ندارد