غذاهای خوشمزه در آینده می توانند توسط چاپگرهای سه بعدی تولید شوند. یک شرکت تازه کار مستقر در بارسلونا آماده است تا آنچه از آن به عنوان اولین چاپگر تجاری غذا در جهان یاد می شود، را روانه بازار کند. این چاپگر برای این امر از مواد غذایی تازه استفاده می کند.
این چاپگر سه بعدی با تهیه شیرینی هایی به شکل دانه های برف و یا قطعات راویولی، می تواند در سالهای آینده همچون مایکروویو یا ماشینهای مخلوط کن به یک ابزار رایج تبدیل شود. این چاپگر سه بعدی که «فودینی» نام دارد، از کپسولهای باز استفاده می کند و به افراد اجازه خواهد داد که مواد غذایی تازه را وارد دستگاه کنند. این کپسولها قابل استفاده مجدد هستند و از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند. به این ترتیب به آسانی قابل شستشو خواهند بود و مزه و بوی مواد غذایی را جذب نخواهند کرد. این دستگاه توسط یک صفحه نمایشگر لمسی کنترل می شود و قابلیت اتصال به اینترنت و کنترل توسط کامپیوترها و تابلتها را دارد.یکی از موسسین شرکت سازنده این چاپگرها می گوید: «این اولین نسخه چاپگرهای سه بعدی سازگار با غذاها است. به طور کلی این دستگاه مواد غذایی را می گیرد و مدلسازی می کند. اگر می خواهید همانند آنچه در فیلمهای «عنصر پنجم» یا سریال «استار تارک» میبینید به دستگاه بگویید که چه غذایی می خواهید بدون اینکه مواد غذایی را وارد دستگاه کنید باید هنوز چند سالی صبر کنید. امروزه ما با گذاشتن مواد غذایی اساسی همچون آب و پودر به آن مدل نزدیک می شویم و به آن خواهیم رسید.»
این دستگاه می تواند غذا را به اشکال و اندازه های مختلف از اندازه کوچک ۱،۵ میلیمتری بیسکویتها تا اندازه چند سانتیمتری شیرینیها تولید کند. لوله های کپسولها اندازه های متفاوتی برای انواع مختلف مواد غذایی دارند. زمان تولید بسته به مواد غذایی، دستور غذا و پیچیدگی آن متفاوت است. در عین حال آشپزهای سنتی چندان با این فناوری جدید موافق نیستند.
یک شکلات ساز می گوید: «فکر کنم مشکل این فناوری این است که مواد غذایی برای این چاپگر باید دستکاری شوند. اساسا برای ما وقتی شما غذا را دستکاری می کنید در عمل دارید مزه اش را هم دستکاری می کنید. در نتیجه به نظرم اگر آنرا با دستان خودتان تولید کنید هرگز نمی توانید تولید مشابهی داشته باشید .»
آنچه که مسلم است این است که آشپزی سنتی فعلا سالها وجود خواهد داشت.
منبع : euronews