حذف اکانت فیس بوک ایرانیان

حذف اکانت فیس بوک ایرانیان به بهانه اختلال در امور سیاسی و دینی آمریکا

حذف اکانت فیس بوک ایرانیان با هدف جلوگیری از پراکنده کردن اخبار دروغ صورت گرفته است. فیس بوک مدعی است تعدادی حساب کاربری متعلق به یک گروه ایرانی، اخبار کذب منتشر می‌کرد.

فیس بوک چند روز پیش، سه حساب کاربری مربوط به کمپین‌های انتخاباتی که به صورت هماهنگ رفتارهای غیر قانونی انجام می‌دادند را حذف کرد. با توجه به ورود به 2020، سالی که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مرتبه‌ای دیگر برگزار می‌شود، حساب‌های کاربری متعددی طی چند ماه اخیر توسط عاملان دولتی در بزرگترین شبکه اجتماعی ایجاد شده است. هدف آن‌ها تبلیغات برای کمپین تبلیغاتی دولت کنونی و همچنین تبلیغ علیه دشمنان کنونی کاخ سفید است.

از سه اکانت حذف شده توسط فیس بوک طی چند روز اخیر،‌ دو مورد سوژه‌های بین المللی را هدف قرار می‌دادند. هدف سومین صفحه حذف شده کاربران آمریکایی بود. بیشتر این کاربران، ضد دونالد ترامپ فعالیت کرده یا تبلیغاتی در راستای اشاعه دین و مذهب منتشر می‌کردند.

طی سال‌های اخیر، فیس بوک به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی با نزدیک به 2 میلیارد کاربر، تبدیل به مکانی برای فعالیت حساب‌های جعلی به منظور تغییر افکار عمومی شده است. گفته می‌شود در انتخابات سال 2016، هیلاری کلینتون برنده حتمی انتخابات بود، اما فعالیت‌های خرابکارانه این دسته حساب‌های کاربری علیه وی و به نفع دونالد ترامپ، نظر عموم را درباره همسر بیل کلینتون تغییر داد. گفتنی است بسیاری از نقش پوتین رئیس جمهوری روسیه، در پشتیبانی از این حساب‌های کاربری فعال به نفع ترامپ صحبت می‌کنند.

حذف اکانت فیس بوک ایرانیان

بر اساس گفته‌های شرکت فیس بوک، مالک دو شبکه اجتماعی فیس بوک و اینستاگرام، 6 حساب کاربری در Facebook و 5 اکانت در Instagram طی چند روز اخیر مسدود شده است. همه آن‌ها جزوی از یک شبکه کوچک بوده و متعلق به ایران خطاب شده‌اند. با استفاده از این حساب‌های کاربری، پست‌هایی در گروه‌های مختلف فیس بوکی قرار داده شده و مخصوصا زیر پست سایر افراد، کامنت‌گذاری می‌شد. هدف همه محتواهای تولید شده توسط آن‌ها، دولت آمریکا بوده است.

حذف اکانت فیس بوک ایرانیان

تمرکز 11 اکانت متعلق به یک گروه سایبری ایرانی موضوع‌هایی با انگیزه سیاسی و مذهبی نظیر دین مسیحیت، انتخابات پیش روی آمریکا، قوانین سختگیرانه و ظالمانه وضع شده توسط آمریکا برای مهاجرت و ارتباط با ایران بوده است. به گفته فیس بوک، نزدیک به 60 نفر تنها یکی از این حساب‌های کاربری را دنبال کرده بود. این شرکت، بعد از حذف اکانت فیس بوک ایرانیان نام کاربری آن‌ها را اعلام نکرد.

فیس بوک به انتشار یک سری اسکرین شات برای نمایش محتواهای تولید شده توسط این اکانت‌های متعلق به گروه سایبری ایرانی بسنده کرد. در این اسکرین شا‌ت‌ها، نام منتشرکننده برای جلوگیری از افشای آن پوشانده شده است.

حذف اکانت فیس بوک ایرانیان تنها اقدام اخیر شرکت Facebook اخیر نبوده است. بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا، 13 حساب کاربری و 10 صفحه منتشرکننده محتوا درباره میانمار را نیز حذف کرد. طبق گزارش جدید شرکت، آن‌ها اخیرا 78 حساب کاربری، 11 صفحه و 29 گروه فیس بوکی به همراه 4 حساب کاربری در اینستاگرام را حذف کردند. همه آن‌ها پست‌هایی درباره اوکراین منتشر می‌کردند.