ویژگی‌ های گلکسی اس 20

این ویژگی‌ گلکسی اس 20 سامسونگ باید به همه گوشی ها بیاید

انتظار داریم یکی از ویژگی‌ های گلکسی اس 20 سامسونگ (Samsung Galaxy S20) در همه گوشی‌های پرچمدار به کار برود. استفاده از نمایشگری با نرخ تازه سازی 120 هرتز تجربه‌ای فوق‌العاده است!

مقایسه عمر باتری گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ در نرخ تازه‌ سازی 60 و 120 هرتز نشان داد هیچ نگرانی بابت افزایش زیاد مصرف باتری بعد از فعال‌سازی حالت 120 هرتز وجود ندارد. حتی اگر چنین اتفاقی رخ می‌داد، تاثیر شگفت‌انگیز افزایش نرخ تازه‌ سازی به اندازه است که ارزش شارژ کردن تند به تند گوشی را داشت!

پیش از این در گوشی‌های انگشت شماری از نمایشگری با نرخ تازه‌ سازی 120 هرتز استفاده شد، اما همه آن‌ها یک گوشی گیمینگ هستند. وان پلاس 7 پرو اولین پرچمدار معمولی بود که از صفحه نمایشی با پشتیبانی از نرخ تازه سازی بالاتر از 60 هرتز متداول استفاده کرد. در این پرچمدار اندرویدی، رفرش ریت برابر 90 هرتز است. این در حالی است که یکی از ویژگی‌ های گلکسی اس 20 سامسونگ استفاده از نمایشگری با رفرش ریت 120 هرتز محسوب می‌شود. این قابلیت در هر سه مدل گلکسی اس 20، گلکسی اس 20 پلاس و گلکسی اس 20 اولترا وجود دارد.

پیشتر و در بررسی‌های اولیه و تخصصی، با نمایشگرهای موبایلی که از نرخ تازه سازی 90 هرتز پشتیبانی می‌کنند کار کرده‌ایم. به عنوان نمونه باید به وان پلاس 7 پرو، وان پلاس 7 تی و وان پلاس 7 تی پرو اشاره کرد. این صفحه نمایش‌ها ما را از نمایشگرهای متداول با رفرش ریت 60 هرتز بیزار کردند! حال تصور کنید از کار با نمایشگری که رفرش ریت آن به 120 هرتز رسیده است، چقدر شگفت‌زده شده‌ایم!

ویژگی‌ های گلکسی اس 20

اختلاف بین دو نرخ تازه سازی 60 هرتز و 120 هرتز به اندازه‌ای است که حتی در زمان گشت و گذار عادی داخل رابط کاربری نیز متوجه آن خواهید شد. این تفاوت در زمان اجرای بازی‌های سه بعدی به اوج رسیده و حین پخش ویدیوهای دارای نرخ فریمی پایین‌تر، کمتر قابل تشخیص است. کاربرانی که این دو حالت را یکسان یا تفاوت بینشان را کم و غیرقابل تشخیص بیان می‌کنند، به خود دروغ گفته یا هرگز از نزدیک با پرچمداران جدید سامسونگ کار نکرده‌اند. با تماشای یک سری ویدیو نمی‌توان قضاوت درستی داشت!

برخی وب سایت‌هایی که زودتر از عرضه سه گوشی گلکسی اس 20، گلکسی اس 20 پلاس و گلکسی اس 20 اولترا، به منظور بررسی تخصصی به آن‌ها دست پیدا کرده‌اند، تفاوت نمایشگر آن‌ها در مقایسه با گلکسی اس 10 و گلکسی اس 10 پلاس را زمین تا آسمان بیان می‌کنند! با وجود استفاده از همان DynamicAMOLED به کار رفته در پرچمداران سال 2020، افزایش نرخ فریمی تا 120 هرتز علت این اختلاف به شمار می‌رود.

چرا رفریش ریت بالا جزو ویژگی‌ های منحصربه‌فرد گلکسی اس 20 است؟

سامسونگ اولین شرکتی نیست که از صفحه نمایش با رفرش ریت بالاتر از 60 هرتز در یک گوشی موبایل استفاده می‌کند. این افتخار نصیب شرکت ریزر، ایسوس، وان پلاس و گوگل شد. اما چرا از آن به عنوان یکی از ویژگی‌ های گلکسی اس 20 که منحصربه‌فرد بوده و باید در دیگر محصولات به کار برود، یاد می‌کنیم؟

نخست این که ریزر و ایسوس، در گوشی‌های گیمینگ بسیار گران قیمت و نه پرچمداران عادی از نمایشگری با رفرش ریت بالا استفاده کردند. از طرفی نرخ تازه‌ سازی در پرچمداران وان پلاس و گوگل برابر 90 هرتز است.

ترفندها و راهکارهایی که امروز به صورت متداول توسط همه گوشی‌سازان مورد استفاده قرار می‌گیرند، در ابتدا توسط شرکتی خاص ارائه شده و سپس همه‌گیر شدند؛ حفره روی نمایشگر، طراحی ناچ استایل، دوربین چندگانه، قرارگیری اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر و دیگر ویژگی‌ها، هر یک در ابتدا توسط شرکتی خاص باب شد.

به عنوان نمونه، آیفون ایکس اولین گوشی دارای ناچ نبود و شرکت‌هایی همچون پاناسونیک و اسنشال گوشی هوشمندی مجهز به یک بریدگی در بالای صفحه نمایش عرضه کرده بودند. با این حال، اپل را الهام‌بخش دیگر شرکت‌ها برای رو آوردن به طراحی ناچ استایل می‌شناسند. سامسونگ نیز اولین استفاده‌کننده از نمایشگری با نرخ تازه سازی بالا نیست،‌ اما انتظار داریم بعد از رونمایی گوشی‌های سال 2020 با این قابلیت، شرکت‌های بیشتری به استفاده از پنل‌های اولد با این توانایی تمایل پیدا کنند.