تخم مرغ پخته به تازگی موضوع یکی از تازهترین هشدارهای مرکز کنترل بیماریهای آمریکا (CDC) بوده که در مورد شیوع بیماری خطرناک و کشنده لیستریا، منتشر شده است. در بررسی این موضوع با ما همراه باشید.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC) به تازگی در مورد برخی محصولاتی که حاوی تخم مرغ پخته هستند هشدار داده است. گفته شده که محصولات مورد نظر حاوی باکتری بیماری خطرناک لیستریا (Listeria) بوده و این باکتری به تازگی در برخی از ایالتهای آمریکا شایع شده است.
تخم مرغ پخته و لیستریا
آژانس دولتی CDC به عموم مردم آمریکا هشدار داده که برخی از محصولات حاوی تخم مرغ پختهای را که در چند ماه گذشته تهیه کردهاند، دور بریزند؛ این اتفاق در پی شیوع لیستریا رخ داد و با اینکه CDC خبر کنترل شیوع باکتری را تایید کرده، گفته شده که هنوز ممکن است برخی محصولات حاوی تخم مرغ پخته و باکتری مورد نظر در منازل مصرفکنندگان باشند و برای رعایت نکات ایمنی، بهتر است که این محصولات دور ریخته شوند.
لیستریا نوعی عفونت باکتریایی است که در اثر مصرف غذاهای آلوده به وجود میآید؛ با وجود اینکه بسیاری افراد از عفونت ایجاد شده جان سالم به در میبرند و خطر چندانی آنها را تهدید نمیکند، زنان باردار، افراد مسن و کسانی که سیستم دفاعی ضعیفی دارند بیشتر از همه در خطر بیماری لیستریا قرار دارند. متخصصان میگویند که این بیماری مواد غذایی در اکثر مواقع از طریق لبنیات و گوشتهای فرآوریشده منتقل میشود.
در هفته گذشته مرکز کنترل بیماریها در یک هشدار ایمنی مواد غذایی اعلام کرد که شیوع لیستریا در چند ایالت آمریکا را شناسایی کرده است و بررسیها نشان میدهند که تخم مرغ پخته موجود در محصولات کمپانی غذایی آلمارک (Almark Foods) باعث این مشکل شدهاند. هشت مورد ابتلا به لیستریا که اکثر آنها به بیمارستان منتقل شدند و یک نفر هم به این دلیل جان خود را از دست داد، منجر به این شد که CDC هشدار مورد نظر را منتشر کند.
در زمان انتشار هشدار ایمنی غذایی، CDC شیوع این بیماری را کنترل کرده بود، اما از آنجایی که ممکن است هنوز برخی مصرفکنندگان محصولات حاوی تخم مرغ پخته آلمارک را داشته باشند، مرکز کنترل بیماریها برای جلوگیری از مصرف این محصولات و پیشگیری از ابتلا افراد بیشتری به لیستریا، اقدامات اخیر را انجام داده است. گفته شده که محصولات آلمارک تحت عنوان 30 برند غذایی مختلف در دسترس خریداران قرار میگیرند.
در وبسایت سازمان غذا و دارو (FDA) لیست کلی این برندها که شامل “MiniMeal2Go” و “Cece’s Veggie Co’s Veggie Ramen” میشوند، قرار داده شده است.