سازمان جهانی بهداشت، 14 نکته بهداشتی درباره مقابله با ویروس کرونا (CoronaVirus) منتشر کرده که با توجه به آنها میتوانید از ابتلا به کروناویروس دور بمانید.
چند ماه پیش ویروس کرونا در ووهان چین شیوع پیدا کرد و به سرعت به دیگر نقاط دنیا منتقل شد. مدتی است که کرونا وارد ایران شده و متاسفانه تاکنون بیش از 8 هزار مبتلا در کشورمان داشته و بیش از 290 نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. استانهای تهران، قم، گیلان، مازندران و اصفهان، بیشترین تعداد مبتلایان را در ایران دارند. با توجه به این که میزان سرایت این ویروس بسیار بالاست، از مردم خواسته میشود تا جای ممکن در خانههای خود بمانند و اگر هم از خانه خارج میشوند، نکات بهداشتی را به دقت رعایت کنند.
در همین رابطه، سازمان جهانی بهداشت توصیهها و نکاتی را درباره مقابله با ویروس کرونا اعلام کرده است که با توجه به آنها میتوانید خود را از این ویروس دردسرساز در امان بدارید. در ادامه، 14 نکته بهداشتی را که سازمان جهانی بهداشت در خصوص کروناویروس منتشر کرده است، مشاهده میکنید:
14 نکته درباره مقابله با ویروس کرونا
- ویروس کرونا از پوست سالم رد نمیشود و تا 10 دقیقه روی پوست زنده است. بنابراین اگر دستکش ندارید نگران نباشید و فقط نباید دستهای خود را به بینی و دهان خود بزنید.
- ویروس کرونا روی سطوح پارچهای تا 6 الی 12 ساعت، روی سطوح فلزی تا 12 الی 20 ساعت و روی سطوح استیل تا 20 روز زنده میماند.
- کروناویروس تا دمای منفی 60 درجه سانتیگراد زنده میماند، ولی عمر آن در دمای 30 درجه سانتیگراد به بالا کاهش پیدا میکند. بنابراین بهتر است شستوشوها و نظافتها را با آب گرم انجام دهید.
- ویروس کرونا با آب گرم و مواد شوینده خانگی از بین میرود.
- لباسها را زیر نور مستقیم خورشید یا روی شوفاژها خشک کنید.
- با آب گرم حمام کنید.
- به هیچ عنوان آب سرد و غذای سرد نخورید و نوشیدنیهای گرم مانند چای، قهوه و دمنوش بنوشید.
- کلونی یا اجتماع اصلی این ویروس در بینی است. پس به طور مرتب بینی خود را با آب گرم شستوشو دهید.
- اگر به نوشیدنیهای گرم دسترسی ندارید، آدامس بجوید تا گلویتان مرتب با آب دهانتان مرطوب و شستوشو شود.
- محل زندگی و کارتان تهویه مناسب داشته باشد.
- در طول روز چندین بار به مدت 10 تا 15 ثانیه نفس خود را نگه دارید و سپس بازدم انجام دهید. اگر سرفه پیدا کردید یا تنگی نفس داشتید، حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید. نگذارید به مشکل تنفسی دچار شوید و سپس به دکتر مراجعه کنید، چون شاید دیر باشد.
- اگر به بیرون از خانه میروید، مثلا کارمند، کارگر یا مغازهدار هستید، فاصله 1.5 متری از دیگران را رعایت کنید. به علت این که این ویروس سنگین است و به زمین میافتد، پس کفشهایتان منبع مهم آلودگی است و به هیچ وجه آن را به داخل خانه نیاورید.
- به علت درشت بودن این ویروس، هر ماسکی (پارچهای، ویبریلی، دستمال کاغذی و…) میتواند در محیط آلوده محفوظ کننده باشد؛ به شرطی که خشک باشد و به همین دلیل باید مرتبا ماسکها را عوض کنید.
- لزومی ندارد همه لباسهایی که میپوشیم را بشوریم. شوفاژ یا نور مستقیم خورشید آنها را پاک میکند.