رئیس بیمارستان عیسیبنمریم اصفهان اعلام کرد متخصصان این بیمارستان برای درمان یک بیمار مبتلا به کرونا از داروی اکتمرا استفاده کردند که بهبود نسبی بیمار را به همراه داشت. اما آیا اکتمرا باعث درمان کروناویروس میشود؟
امین رضا طباطبایی، رئیس بیمارستان عیسیبنمریم اصفهان اعلام کرد برای یک بیمار مبتلا به ویروس کرونا تصمیم گرفتیم تا از داروی اکتمرا استفاده کنیم که خوشبختانه نتیجه آن با موفقیت همراه بوده و وضعیت بیمار بهبود نسبی پیدا کرد. وی افزود البته از لحاظ پزشکی نمیتوان این دارو را برای تمام بیماران نتیجهبخش دانست.
جزئیات استفاده از داروی اکتمرا برای درمان کرونا
رئیس بیمارستان عیسیبنمریم اصفهان در این خصوص افزود یکی از همکاران متخصص این بیمارستان بر اساس مقالاتی که توسط پزشکان چینی منتشر شده بود، درخواست کرد تا داروی اکتمرا را برای تزریق به یک بیمار مبتلا به کرونا تهیه کنیم که خوشبختانه وضعیت این بیمار بهبود پیدا کرد. وی افزود حال این بیمار پیش از تزریق دارو در وضعیت بسیار بدی قرار داشت، اما با تزریق اکتمرا توانستیم حال بیمار را به وضعیت نسبتا عادی برسانیم.
اکتمرا درمانکننده کرونا نیست!
اکتمرا که نام تجاری داروی توسیلیزومب است یک نوع دارو برای درمان بیولوژیک محسوب میشود. در واقع اگر شما به آرتریت روماتوئید مبتلا شوید، بدن شما نوعی پروتئین به نام IL-6 تولید خواهد کرد که خستگی، کم خونی، التهاب و صدمه به استخوانها غضروف و بافتهای بدن را به همراه دارد. از این رو داروی توسیلیزومب با بلوک کردن تولید این پروتئین باعث میشود اثرات جانبی آن کاهش پیدا کند.
در همین رابطه امیر فرشچی، مدیرعامل شرکت داروسازی آریوژن فارمد اعلام کرد داروی اکتمرا ضد ویروس کرونا نیست و فقط ممکن است در گروهی از بیماران که دچار التهاب و تخریب ریه ناشی از پنومونی بیماری کویید-19 هستند، تاثیرگذار باشد.
مدیرعامل شرکت داروسازی آریوژن فارمد خاطرنشان کرد:
لازم به ذکر است تا نتایج مطالعات و جزییات دقیقتری مشخص نشود، نباید خوشبینی یا توقع زیادی را در سطح جامعه ایجاد کنیم و حتی اگر هم اثربخشی معناداری در مطالعات وجود داشت، میبایست اطلاعرسانی گستردهای انجام شود که این دارو برای درمان کرونا نیست و شرایط ویژهای برای مصرف دارد و تمامی افرادی که به بیماری کویید19-مبتلا هستند، نمیتوانند از این دارو استفاده کنند.