وزارت بهداشت گزارش روزانه اپیدمیولوژی بیماری کویید-19 را منتشر کرد که در آن افراد و گروههای سنی که بیشتر در معرض خطر ویروس کرونا هستند معرفی شدند.
کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت نخستین گزارش روزانه اپیدمیولوژی بیماری کرونا را تا 23 اسفند 98 منتشر کرد که بر اساس آن تا به امروز 123 کشور با بحران ویروس کرونا مواجه شدند. طبق این گزارش بیشترین تعداد مبتلایان کروناویروس در خارج چین به کشور ایتالیا با 15113 مبتلا، ایران با 11364 مبتلا، کره جنوبی با 7977 مبتلا، اسپانیا با 2965 مبتلا، فرانسه با 2860، آلمان با 2369 مبتلا، آمریکا با 1264 مبتلا، سوییس با 858 مبتلا، ژاپن با 675، دانمارک با 674، سوئد با 620، هلند با 614 و انگلستان با 594 مبتلا اختصاص دارد. گفتنی است تعداد مبتلایان ایران در روز 24 اسفند به 12729 تن افزایش پیدا کرد.
میانگین رشد روزانه مبتلایان 33 درصد است
نمودار مقایسهای فراوانی تجمعی موارد مبتلایان به ویروس کرونا در این گزارش نشان میدهد که میانگین رشد روزانه مبتلایان در کشورهای مختلف حدود 33 درصد است و این میزان برای ایران مشابه با کره جنوبی است. از طرفی طبق این نمودار شاهد وضعیت غیرعادی چند شهر هستیم، نخست این که احتمال دارد آمریکا تا روز ششم آمار مبتلایان را اعلام نکرده باشد و دوم وضعیت ژاپن که به احتمال زیاد به دلیل اقدامات سخت و سریع خود توانسته آمار مبتلایان را کاهش دهد.
54 سال؛ میانگین سنی مبتلایان به کرونا در ایران
بخش دیگر این گزارش به نمودار توزیع فراوانی موارد ابتلای قطعی ویروس کرونا اختصاص دارد که به صورت تفکیک سن و جنسیت تهیه شده است. بر اساس این نمودار، نسبت ابتلای مرد به زن در موارد قطعی 1.4 است. همچنین متوسط سنی افرادی که به کرونا مبتلا شدند در ایران 54 سال گزارش شده است. طبق این نمودار حداقل سن مبتلایان به ویروس کرونا به کودکان زیر 1 سال و حداکثر سن مبتلایان به سالمندان 98 سال اختصاص دارد.
67 سال؛ میانگین سنی قربانیان ویروس کرونا در ایران
نخستین گزارش روزانه اپیدمیولوژی بیماری کرونا وزارت بهداشت حاکی از آن است که نسبت مرد به زن در فوتشدگان این بیماری 1.4 بوده و متوسط سنی افرادی که بر اساس ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند 67 سال است. طبق این گزارش حداقل سن قربانیان 3 سال (یک کودک مبتلا به سرطان خون) و حداکثر سن فوتشدگان نیز 91 سال اعلام شده است.
43.7 درصد فوتشدگان دارای بیماریهای زمینهای هستند
این گزارش نشان میدهد متاسفانه بیشترین افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند دارای بیماریهای زمینهای بودهاند. بر اساس این نمودار، بیشترین مبتلایان فوت شده به ترتیب به بیماریهای زمینهای دیابت با بیش از 16 درصد، بیماریهای قلبی و عروقی بیش از 14 درصد و سایر بیماریهای زمینهای بیش از 10 درصد شامل آسم، سرطان، بیماریهای کلیوی، بیماریهای اعصاب، اختلالات خونی، نقایص سیستم ایمنی و اختلال کبدی اختصاص دارد.
باید به این نکته توجه داشت که در جامعه ایرانی میزان افراد مبتلا به دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی بیشتر از سایر بیماریهای زمینهای است و به همین دلیل تعداد فوتشدگان این گروه بیشتر است، از این رو بیشتر بودن مرگ در این گروه به معنای خطر بیشتر برای این افراد نیست.
بیشترین علائم بالینی در افراد مبتلا به ویروس کرونا
گزارش روزانه اپیدمیولوژی بیماری کرونا که توسط وزارت بهداشت منتشر شده نشان میدهد بیشترین عوامل بالینی موارد قطعی کرونا با 54 درصد به سرفه و تب تعلق دارد. سایر علائم بالینی به موارد قطعی نیز به PO2<93 حدود 50 درصد، دیسترس تنفسی با 38 درصد، درد عضلانی 22 درصد و کاهش سطح هوشیاری نیز 3 درصد اختصاص دارد.
افزایش شدید تعداد مبتلایان به کرونا
نمودار زیر به خوبی نشان میدهد در روز 14 اسفند 98 تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان حدود 85 هزار نفر بود که این میزان در روز 23 اسفند 98 به 132 هزار و 567 نفر افزایش پیدا کرد و همچنان در حال افزایش است.
گزارش روزانه اپیدمیولوژی بیماری کرونا که توسط وزارت بهداشت منتشر شده است را میتوانید از اینجا دانلود کنید.