پیدایش حیات فرازمینی در سراسر جهان رخ می‌دهد، اما ما از این اتفاق دور هستیم!

پیدایش حیات فرازمینی در سراسر جهان رخ می‌دهد، اما ما از این اتفاق دور هستیم!

پیدایش حیات فرازمینی موضوع تحقیق جدید دانشمندان ژاپنی بوده که بحث وجود بیگانگان فضایی را در سراسر کیهان مورد توجه قرار داده است. در ادامه به بررسی نتایج جالب‌توجه تحقیق اخیر خواهیم پرداخت.

پیدایش حیات فرازمینی در سیاره‌هایی که در اطراف ما قرار گرفته‌اند، موضوع جالب‌توجهی بوده که برای دهه‌ها ذهن بسیاری از دانشمندان حوزه کیهان شناسی و ستاره شناسی را به خود جلب کرده است. در همین رابطه خبر رسیده که دانشمندان ژاپنی، بحث شکل‌گیری حیات در خارج از سیاره ما را از نگاه دیگری مورد بررسی قرار داده‌اند و اطلاعات مهم و شگفت‌انگیزی در این رابطه کسب کرده‌اند. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.

پیدایش حیات فرازمینی

حیات برای اولین بار چگونه شکل گرفت؟ این سوالی است که ذهن دانشمندان و مردم عادی را برای هزاران سال درگیر خود کرده و جدا از توضیحاتی که در مذهب‌های گوناگون، در این رابطه مطرح شده، محققان عصر نوین بر این باور هستند که شرایط بسیار مخصوص و نادری برای پیدایش خود به خودی حیات بر روی زمین فراهم شده تا به آنچه در حال حاضر به اسم زندگی می‌شناسیم، شکل دهد.

به این پدیده که هنوز جزئیات مشخصی در مورد آن وجود ندارد و کسی نمی‌داند که در سراسر کیهان وقوع آن چند وقت یک‌بار اتفاق می‌افتد، تولید خود به خودی (abiogenesis) گفته می‌شود. در همین رابطه یکی از ستاره شناسان دانشگاه توکیو به نام تومونوری توتانی (Tomonori Totani) که علاقه خاصی به بحث پیدایش حیات فرازمینی و به صورت کلی، پروسه شکل‌گیری حیات در جهان دارد، مقاله‌ای را در این رابطه، در ژورنال “Nature Scientific Reports” منتشر کرده است.

در مقاله توتانی، فاکتورهای مختلفی از جمله عمر طولانی کل کیهان، بحث انبساط جهان، احتمال وقوع حوادث مختلف در کیهان و همچنین موضوع آر ان ای (RNA) یا همان اسید ریبونوکلئیک مورد توجه قرار گرفته‌اند. درست مثل سایر تحقیقات انجام شده در مورد تولید خود به خودی، موضوع آر ان ای به عنوان یکی از اجزا اصلی تشکیل دهنده زندگی بر روی زمین، بخش مهمی از تحقیق توتانی بود.

پیدایش حیات فرازمینی در سراسر جهان رخ می‌دهد، اما ما از این اتفاق دور هستیم!

شبیه‌سازی آر ان ای دو رشته‌ای

آر ان ای زنجیره‌ای از ترکیبات شیمیایی به نام نوکلئوتید است که اگر تعداد این ترکیبات متصل به هم بین 40 تا 100 عدد باشد، زنجیره آر ان ای مورد نظر توانایی تولیدمثل و شکل داده به حیات را خواهد داشت. در تحقیق توتانی هم این موضوع به عنوان یکی از فاکتورهای اولیه مدنظر قرار گرفته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که در طول زمان، تعدادی کافی از نوکلئوتیدها می‌توانند به هم متصل شوند تا قابلیت تولیدمثل را در آر ان ای به وجود آورند و از آنجایی که حیات بر روی سیاره ما وجود دارد، می‌توان گفت که زمان کافی برای سرهم شدن نوکلئوتیدها برای شکل دادن به زندگی روی زمین فراهم بوده است.

با این حال، در کنفرانسی که نتایج تحقیق توتانی مربوط به پیدایش حیات فرازمینی در آن ارائه شد، محققان اعلام کردند که با توجه به وضعیت قسمتی از کیهان که توسط انسان قابل ‌مشاهده است، احتمال اتصال 40 تا 100 نوکئوتید به همدیگر وجود ندارد و به بیان دیگر، زندگی بر روی زمین نباید وجود داشته باشد.

با این حال نکته قابل ‌توجه در چنین اظهار نظری عبارت «قسمت قابل مشاهده از کیهان» است. در علم کیهان شناسی مدرن، دانشمندان قبول دارند که جهان اطراف در گذشته دوره‌ای از انبساط سریع را پشت سر گذاشته که منطقه‌ای بسیار گسترده‌تر از کیهان غیر قابل مشاهده توسط انسان را به وجود آورده است. این منطقه به دلیل انبساط سریع، به حدی دور شده که رسیدن نور آن به انسان‌ها و مشاهده آن توسط بشر غیرممکن شده است. در نظر گرفتن این موضوع شانس شکل‌گیری زنجیره‌های طولانی آر ان ای و تولید خود به خودی را شدیدا افزایش می‌دهد.

پیدایش حیات فرازمینی در سراسر جهان رخ می‌دهد، اما ما از این اتفاق دور هستیم!

بر اساس تئوری‌های موجود، می‌توان گفت که در بیش از 13 میلیارد سال پیش واقعه بیگ بنگ یا انفجار بزرگ که یک انبساط ناگهانی و عظیم بود، کیهان ما را به وجود آورد. در مقاله توتانی که بحث محدوده خارج از جهان قابل مشاهده را مورد توجه قرار داده، اشاره شده که تعداد 100^10 ستاره در اندازه خورشید در کیهان وجود دارد. این عدد در محدوده قابل مشاهده کیهان، 10^22 است.

از لحاظ آماری گفته شده که مقدار جرم موجود در جهان قابل رویت، برای شکل دادن به رشته‌های آر ان ای با طول 20 نوکلئوتید کافی است، اما وقتی بحث کیهان غیرقابل مشاهده را در نظر می‌گیریم، به اندازه کافی جرم وجود خواهد داشت تا شکل‌گیری رشته‌هایی به بلندی 40 تا 100 نکلئوتید نه تنها غیرممکن نباشد، بلکه وقوع چنین اتفاقی ممکن و حتی غیر قابل‌ اجتناب شود.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که احتمال شکل‌گیری حیات در قسمت‌های مختلف کیهان وجود دارد و با اینکه خود پروفسور توتانی اظهار کرده که کار تحقیقاتی او نتایج خاص و مشخصی را ارائه نداده، بحث تولید خود به خودی و شانس پیدایش حیات فرازمینی بر اساس اطلاعات موجود از ابعاد کیهان، با این پژوهش‌ها روشن‌تر شده و توتانی و سایر محققان امیدوارند که در آینده چنین پژوهش‌هایی پرده از راز چگونگی پیدایش زندگی بردارند.

از طرف دیگر تلاش‌های گسترده محققان برای پیدا کردن نشانه‌ای از موجودات فضایی در اطراف سیاره ما تاکنون بی‌نتیجه بوده و می‌توان گفت که اگر حیات بیگانه وجود داشته باشد، جرم آسمانی میزبان آن در نزدیکی زمین و منظومه شمسی نیست.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

4 دیدگاه

  1. یعنی واقعا میشه
    یعنی امکان داره
    واقعا هیجان زده ام

  2. خاک تو سرت برا مقالت

    • چرا همیشه امثال شما هستن که توهین کنن
      این چه بلایی هست که بر سر فرهنگ ایران زمین آمده

      بسیار مقاله جالب و علمی بود ، سپاسگزارم بابت انتشار مطالب به روز و دقیق

    • خاک بر سر تو که با این سطح شعور و سوادت داخل این سایت هستی
      کسانی امثال تو که تا این حد عقب افتاده از تمدن و علم و فرهنگ هستند اصلا جایی در اینترنت ندارند چه برسه به وبسایت علمی ای مثل گجت نیوز،واقعا متاسفم واسه تو و امثال تو که هم دنیا و هم اینترنت را به گند کشیدید،شما جایی در اینجور جاها نداری.
      جناب کیا علیپور خیلی خیلی ممنونم واسه مطلب عالیتون.لطفا باز هم از اینجور مطالب بگذارید.تشکر از زحماتتون