گروهی از محققان ایرانی با کمک پلاسمای خون بهبود یافتگان به دنبال درمان کرونا هستند و حتی در این حوزه اولین مراحل آزمایشگاهی به انجام رسیده است.
دکتر حسن ابوالقاسمی، رئیس انجمن خون و پلاسمای کودکان ایران عنوان کرد خوشبختانه گامی بزرگ برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا توسط متخصصان بهداشتی، درمانی و پژوهشی کشور برداشته شد که امیدواریم با پیشرفت این پروژه به نتیجهای قطعی دست پیدا کنیم. وی افزود در این روش خون پلاسمای بیمارانی که به کروناویروس مبتلا شده و بهبود یافتند به افراد بیمار تزریق خواهد شد. البته طی هفتههای اخیر در کشور چین نیز در این حوزه مطالعاتی انجام شد، اما این موضوع در ایران با جدیت بیشتری در حال انجام است و تاکنون هیچ کشوری به صورت جدی روی آن متمرکز نشده است. طبق گفته ابوالقاسمی این طرح از ابتدای اسفند ماه در ایران آغاز شده است.
جزئیات درمان کرونا با پلاسمای خون بهبودیافتگان
رئیس انجمن خون و پلاسمای کودکان ایران در ادامه بیان کرد یکی از اهدافمان این است که بتوانیم بیماران بدحال کرونایی را درمان کنیم و دوره بستری آنها در بیمارستانها را کاهش دهیم. وی افزود حدود دو هفته قبل پروپوزال ابتدایی این طرح به مرحله نهایی رسید و از حدود 12 روز قبل به اجرا درآمد که برای آن امکانات لجستیک و دستگاههای ویژه را نیز تهیه کردهایم.
از 24 بیمار بهبودیافته، پلاسما دریافت شد
دکتر حسن ابوالقاسمی در مورد نحوه اجرای این شیوه درمانی افزود در واقع افرادی که به کرونا مبتلا شدند و توانستند بهبود پیدا کنند، در پلاسمای خون خود از آنتی بادی قدرتمندی برای مقابله با کرونا بهره میبرند. به همین دلیل اگر پلاسمای خون بهبودیافتگان را دریافت و به بیماران بدحال کرونایی تزریق کنیم، میتوان با افزایش قوای بدنی با ویروس کرونا مقابله کرد.
وی افزود در همین راستا در بیمارستان بقیهالله از تعدادی از بهببودیافتگان تقاضا شد تا پلاسمای خون خود را به سایر بیماران اهدا کنند. طبق اعلام دکتر ابوالقاسمی طی روزهای اخیر از 24 نفر از بهبودیافتگان پلاسما دریافت شد.
12 دریافتکننده پلاسما به بهبود نسبی رسیدند
رئیس انجمن خون و پلاسمای کودکان ایران از بهبود 12 بیمار دریافتکننده پلاسما خبر داد و گفت خوشبختانه بررسیها حاکی از آن است که وضعیت تمامی این افراد پس از این که پلاسما دریافت کردند، بهبود پیدا کرده و حتی برخی از آنها از بیمارستان ترخیص شدند. وی افزود برای دستیابی به نتایج قطعی میبایست این شیوه درمان کرونا را روی 200 بیمار دیگر آزمایش کنیم.