یکی از شرکتهای دانش بنیان ایران موفق شد کیت تشخیص کرونا را به تولید برساند و از این پس تشخیص بیماران مبتلا به کروناویروس با این کیتهای بومی انجام میشود.
طبق گزارشهای رسمی وزارت بهداشت، در اواخر بهمن 98 اولین فرد مبتلا به ویروس کرونا در ایران شناسایی شد و این ویروس توانست در مدت کوتاهی خود را به سراسر کشور برساند. از همان ابتدا شرکتهای دانش بنیان طی فراخوانی که توسط معاونت علمی و فناوری منتشر شد پا به این میدان گذاشتند تا کیت تشخیص کرونا بومی را به تولید برسانند. پس از مدتی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اعلام کرد یکی از شرکتهای دانش بنیان موفق به تولید این کیت تشخیص شده و در فروردین ماه شاهد عرضه آن به بازار خواهیم بود. اکنون با گذشت فقط 5 روز از سال جدید این امر تحقق پیدا کرده است.
تولید و استفاده از کیت ایرانی تشخیص کرونا
وحید یونسی، مدیر توسعه کسب و کار این شرکت دانش بنیان که از مجموعه شرکتهای دانش بنیان پیشگام در حوزه سلامت محسوب میشود عنوان کرد برای تولید این کیت تشخیص از دستورالعملها و تجربههای جهانی به خصوص دو کشور پیشرو در این حوزه یعنی آمریکا و چین استفاده کردیم و موفق شدیم در مدت کوتاهی این کیتها را به تولید انبوه برسانیم. وی افزود با دریافت مجوزهای لازم آماده هستیم تا این محصول را به آزمایشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت تحویل دهیم.
مدیر توسعه کسب و کار این شرکت دانش بنیان در ادامه افزود این کیتهای بومی از لحاظ دقت، عملکرد و زمان تشخیص کاملا مشابه مدلهای خارجی هستند و حتی کیفیت یکسانی دارند. وی افزود البته این محصول در آزمایشگاههای مرجع وزارت بهداشت تست شده و نتایج آن نیز موفقیتآمیز بوده است. طبق اعلام وحید یونسی این کیتهای بومی توانستند مجوز فروش دریافت کنند.
آمادگی برای عرضه 80 هزار کیت
وحید یونسی در ادامه تاکید کرد تحقیقاتمان را حتی در تعطیلات با تمام توان ادامه دادهایم و در شرایط فعلی میتوانیم 80 هزار کیت را در هفته به آزمایشگاههای منتخب عرضه کنیم. وی افزود البته برای تحویل 400 هزار تست تشخیص نیز طی ماه آینده آمادگی داریم. این محصول به صورت قطعی میتواند وجود ویروس کرونا در بیماران مشکوک را تشخیص دهد. همچنین زمان پاسخدهی این کیت ایرانی 2 ساعت اعلام شده است.