شرکت هواوی هنوز دومین گوشی ساز بزرگ دنیا محسوب میشود. این در حالی است که بسیاری تصور میکردند بعد از تحریم Huwei توسط آمریکا، این شرکت به زیر کشیده خواهد شد.
هواوی در روز هشتم آوریل (بیستم فروردین)، طبق برنامه قبلی، یک کنفرانس خبری برگزار و طی آن اطلاعات خیرهکنندهای درباره عملکرد خود ارائه کرد. معمولا شرکتهای بزرگ، همچون اپل، به طور دقیق آمار و ارقام مربوط به میزان فروش محصولات، میزان سوددهی و دیگر اطلاعات را به صورت عمومی منتشر نکرده و شرکتهای تحلیلگر، به صورت تخمینی آنها را به دست میآورند، اما هواوی به دلایل مختلف، با روی باز و با صدای بلند، این اطلاعات را عمومی کرد! یکی از این دلایل مفتخر بودن به موفقیتهای خود با وجود تحریمهای سنگین آمریکا است.
طی کنفرانس آنلاین اخیر هواوی، مدیر عامل بخش بیزینس کاربران این شرکت گزارشی از فعالیت Huawei طی سال 2019 ارائه کرد. میزان سودآوری بزرگترین گوشی ساز چینی و بزرگترین سازنده تجهیزات مخابراتی در دنیا طی سال میلادی گذشته، 66 میلیارد دلار بوده است. با وجود تحریم هواوی توسط آمریکا و گذراندن یک سال بسیار سخت، این شرکت موفق شد پیشرفت سال به سال 34 درصدی را تجربه کند! به عبارتی میزان سوددهی Huawei نه تنها به خاطر تحریمهای همه جانبه آمریکا علیه آن کاهش پیدا نکرد، بلکه همچنان روال افزایشی و رو به جلو را پیمود.
دومین گوشی ساز بزرگ دنیا مدیون بازار تجهیزات مخابراتی است!
هواوی در سراسر دنیا، با دولتهای متعددی قراردادهای سنگین برای راهاندازی شبکه 5G بسته است، به همین دلیل بسیاری تصور میکنند بخش اعظم سود این شرکت، مربوط به فروش و راهاندازی تجهیزات مخابراتی، مخصوصا آنتنهای نسل پنجم شبکه موبایل است. با وجود اهمیت بیزینس تجهیزات مخابراتی و بزرگتر بودن مبلغ قراردادهای آن، نباید از اهمیت موقعیت هواوی در بازار موبایل چشمپوشی کرد؛ هواوی دومین گوشی ساز بزرگ دنیا محسوب شده و فروش چند صد میلیون دستگاه گوشی هوشمند طی سال 2019، سود خوبی به جیبش سرازیر کرد.
دومین گوشی ساز بزرگ دنیا در سال میلادی گذشته 240 میلیون دستگاه گوشی هوشمند به فروش رساند. با وجود تحریمهای سنگین هواوی، این آمار در مقایسه با یک سال قبل به جای کاهش، افزایش پیدا کرد! البته نباید فراموش کنیم بعد از تحریمهای آمریکا علیه این شرکت، کاربران در چین، به عنوان بزرگترین بازار موبایل دنیا، کمپینهای متعددی برای حمایت از این شرکت داخلی، با هدف از بین بردن تاثیرات منفی ناشی از تحریمها، به راه انداختند. به عبارتی کاربران چینی زیادی سال گذشته، برای حمایت از Huawei، گوشی های هوشمند آن را خریداری کردند.
میزان رشد سال به سال این شرکت چینی در بازار گوشی های هوشمند، گجت های پوشیدنی و محصولات صوتی به ترتیب 200 درصد، 170 درصد و 200 درصد افزایش به خود دید.
شرکت Huawei در سال میلادی گذشته، 15.3 درصد فروش سالیانه معادل 19 میلیارد دلار را در بخش تحقیق و توسعه صرف کرد. دومین گوشی ساز بزرگ دنیا پیشتر طی چند کنفرانس اعلام کرد علت موفقیت آنها طی یک دهه تلاش، سرمایهگذاری در قسمت تحقیق و توسعه است. هواوی بعد از ورود به بازار موبایل، برندهای نام آشنایی همچون سونی، اچ تی سی، نوکیا و بلک بری را به زیر کشید. دو سال پیش نیز هواوی جایگاه بزرگترین سازنده تجهیزات مخابراتی را از اریکسون ربود. هواوی در بازار موبایل و همچنین مخابرات به غولی بزرگ تبدیل شده است، به همین دلیل نوکیا و اریکسون برای غلبه بر هواوی و زد تی ای متحد میشوند.