ویروس کرونا همچنان در بسیاری از کشورها در حال شیوع است و اکنون با گرمتر شدن هوا این سوال مطرح میشود که آیا کروناویروس در تابستان نیز ادامه پیدا میکند؟
تعداد زیادی از مردم بر این باورند که افزایش دمای هوا در کاهش شیوع ویروس کرونا موثر است و با شروع فصل تابستان بیماری کووید 19 نیز همانند بیماریهای عفونی نظیر سارس و آنفولانزا از بین میرود، اما بررسی جدید محققان چینی حاکی از آن است هوای گرم تابستان باعث توقف شیوع ویروس کرونا در نیمکره شمالی نمیشود.
ماندگاری ویروس کرونا در تابستان
طی ماه گذشته محققان دانشگاههای بیهانگ و چینهوا چین به این نتیجه رسیدند که افزایش دمای هوا باعث میشود میزان انتقال ویروس کرونا کاهش پیدا کند. اما جدیدترین مطالعات یبینگ وانگ (Weibing Wang)، متخصص بهداشت عمومی و همکارانش از دانشگاه فودان در شانگهای چین حاکی از آن است که گرمای هوا در کاهش یا توقف روند شیوع بیماری کووید 19 هیچ تاثیری ندارد.
کنترل کروناویروس با آب و هوای گرم غیرممکن است
بسیاری بر این باور بودند که میتوان بیماری کووید 19 را با آب و هوای گرم کنترل کرد که اکنون بررسیهای جدید نشان میدهد این باور هیچ پایه و اساس علمی ندارد. از این رو نمیتوان به فصل گرما برای کنترل این بیماری اتکا کرد. البته همچنان برخی از دانشمندان معتقدند تغییر فصل کمی تاثیرگذار خواهد بود، اما نمیتواند مانع شیوع کروناویروس شود. بنابراین همچنان کشورها میبایست اجرای سیاستهایی چون ممنوعیت سفر و تعطیلی مدارس را ادامه دهند.
محققان چینی برای بررسی تاثیر آب و هوای گرم در روند شیوع ویروس کرونا اطلاعات 17 منطقه استان هویی چین را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این محققان اطلاعات روزانه آب و هوا نظیر اندازهگیری متوسط دما، رطوبت نسبی، اشعه فرابنفش ورودی (UV) از ماه ژانویه تا ابتدای ماه مارس سال 2020 میلادی را مقایسه کردند که نتیجه بررسی آنها نشان داد بین دما و میزان آلوده شدن افراد به کروناویروس هیچگونه ارتباط معناداری وجود ندارد.
طبق اعلام این محققان، بیماری کووید 19 به عنوان نخستین بیماری عفونی محسوب نمیشود که حتی در فصل تابستان نیز ماندگار است؛ چراکه بیماری مرس نیز هنگامی در عربستان شیوع پیدا کرد که دمای هوای حدود 45 درجه سانتیگراد بود و حتی گرمای تابستان عربستان نیز قادر به توقف این بیماری نبود.