عینک هوشمند تشخیص کرونا که به تازگی توسط شرکتهای حوزه فناوری توسعه پیدا کرده، به زودی وارد بازار ایالات متحده خواهد شد.
از زمان شروع پاندمی کووید 19 کمپانیهای فعال در حوزه فناوری به کمک دولتها آمدهاند تا به نوعی در این مبارزه جهانی برای شکست دشمنی نامرئی سهیم باشند. در همین رابطه، خبر رسیده که عینک هوشمند تشخیص کرونا به منظور مقابله با این بیماری مرگبار دستگاه تنفسی به زودی وارد ایالات متحده خواهد شد. در بررسی این موضوع با ما همراه باشید.
عینک هوشمند تشخیص کرونا
مدتی پیش دو غول تکنولوژی، یعنی گوگل و اپل برای ساخت اپلیکیشنی که ارتباطات افراد مبتلا به کووید 19 را ردیابی میکند، با یکدیگر همکاری کردند. اخیرا هم اعلام شده که به زودی عینک تشخیص کرونا با قابلیت آنالیز وضعیت دمایی بدن افراد در اختیار ماموران قانون و سایر کاربران آمریکایی قرار میگیرد.
شرکت چینی روکید (Rokid) این عینکها را ساخته و بر اساس اطلاعات موجود، گجت روکید به کمک سنسور مادونقرمز امکان تشخیص دمای بدن حداکثر 200 نفر را در فاصله تقریبی 3 متر فراهم میکند. پردازشگر تعبیه شده برای این عینک هوشمند کوالکوم بوده و علاوه بر یک دوربین 12 مگاپیکسلی، قابلیتهای واقعیت افزوده (AR) عینک هم امکانات شگفتانگیزی را در اختیار کاربر قرار میدهد. روکید اعلام کرده که عینک هوشمند تشخیص کرونا به کمک فرمان صوتی کنترل میشود و میتواند به صورت زنده عکس و ویدیو ثبت کند.
محصول مورد نظر با نام عینک هوشمند دمایی تی 1 – T1 Thermal Smart Glasses شناخته میشود و بازار هدف شرکت روکید مقامات پلیس، پرسنل بیمارستانها و همچنین صاحبان کسب و کارهای گوناگون بوده تا بتوانند از طریق ردیابی شایعترین نشانه بیماری کووید 19، یعنی تب، راحتتر با کرونا مبارزه کنند.
وجه تمایز عینک تشخیص کووید 19
عینک هوشمند تشخیص کرونا از طریق یو اس بی به دستگاههای مختلف متصل میشود و قابلیت همگامسازی و سینک با پلتفرمهای مختلف را دارد؛ به علاوه مدیران روکید تاکید کردهاند که حریم شخصی کاربران برای آنها بسیار مهم بوده و اطلاعات جمعآوری شده توسط گجت آنها به سیستمهای ابری منتقل نمیشود و تنها در حافظه محلی دستگاه ذخیره خواهد شد.
به صورت کلی پایگاههای تشخیص دمایی که در فرودگاهها و مکانهای شلوغ دیگر برپا میشوند، به راحتی قابل انتقال نیستند و از طرف دیگر، سایر تجهیزات وابسته به تصویربرداری مادون قرمز هم تنها در فاصلههای بسیار کم کار میکنند و به همین دلیل، استفاده از آنها قوائد فاصلهگذاری اجتماعی را زیر پا میگذارد و فرد مسئول استفاده از دماسنج را به خطر میاندازد. به همین دلیل نیاز به ساخت وسیلهای کارآمد، قابل حمل و بیدردسر برای اندازهگیری دمای بدن افراد از راه دور وجود داشته و همین موضوع باعث شده تا روکید به فکر ساخت عینک هوشمند تشخیص کرونا بیافتد.