تکنولوژی پیشرفته ضبط صدا در آیفون

پتنت جدید اپل یک تکنولوژی پیشرفته ضبط صدا در آیفون را نشان می‌دهد

به نظر توسعه یک تکنولوژی پیشرفته ضبط صدا در آیفون در دستور کار اپل قرار گرفته است. طبق یک پتنت جدید اپل این شرکت در پی افزودن قابلیت ضبط صدای باینورال به گوشی های خود است.

اگرچه می‌دانیم ثبت شدن یک پتنت هرگز به معنی ارائه قطعی یک راهکار، گجت قابل لمس یا تکنولوژی جدید نیست، اما مطرح شدن ایده‌های جدید در هر صورت ما را به وجد می‌آورد. این مرتبه توجهمان به یک پتنت شرکت اپل که در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری به ثبت رسیده، جلب شده است.

طبق گزارش جدید وب سایت 9to5Mac، اپل مشغول توسعه یک قابلیت مربوط به صوت برای گوشی های آیفون آتی است. تکنولوژی پیشرفته ضبط صدا در آیفون اجازه می‌دهد به صورت باینورال صدا رکورد کرد. اما منظور از آن چیست؟

منظور از ضبط صدای باینورال فراهم کردن امکان تشخیص محل آمدن صدا توسط شنونده است. به این ترتیب حین استفاده از ایرفون برای گوش دادن به صداهای ضبط شده در گوشی، کاربر در آن غوطه‌ور شده و حس متفاوتی خواهد داشت. به عبارتی دیگر، ضبط صدای باینورال کمک می‌کند حس قرارگیری در مکان ضبط صدا را برای شنونده صوت فراهم کنیم.

تکنولوژی پیشرفته ضبط صدا در آیفون

حال بر اساس پتنت جدیدی که اپل به ثبت رسانده، گوشی های آیفون قادر به ضبط صدا به این شیوه خواهند بود. البته برای اجرای صدا نمی‌‌توان از هر دستگاه پخش‌کننده‌ای استفاده کرد. با در نظر گرفتن پتنت ثبت شده توسط اپل در رابطه با یک هدفون واقعیت افزوده، برای بهره بردن از قابلیت پخش صدای باینورال احتمالا باید فقط از این هدفون استفاده کنید.


محدودیت‌های تکنولوژی پیشرفته ضبط صدا باینورال در آیفون

در حال حاضر ضبط صدا با این تکنیک نیازمند ابزارهای خاص نظیر چند میکروفون و همچنین در نظر گرفتن نحوه متاثر شدن صدا از سر و گوش فرد شونده است. در برخی شرایط برای تقلید شکل سر انسان و ضبط صدا بر اساس ویژگی‌های ظاهری آن، میکروفون‌ها اطراف سر یک مانکن قرار می‌گیرند. با این کار صدای باینورال دقیق‌تری ضبط خواهد شد.


توسعه تکنولوژی پیشرفته ضبط صدا در آیفون با توجه به محدودیت در چینش میکروفون‌ها روی بدنه دشوار به نظر می‌رسد، به همین دلیل خبر آن ما را شگفت‌زده کرد. تنها با تکیه بر سخت افزارهای مخصوص نمی‌توان با یک گوشی هوشمند به صورت باینورال به ضبط صدا پرداخت.

اپل به همین دلیل روشی برای استفاده از دو دوربین و چهار میکروفون به منظور ضبط صدا ارائه کرده است. اطلاعات دریافت شده توسط این شش عنصر در ادامه در اختیار پردازشگر قرار می‌گیرد تا بر اساس یک الگوریتم اختصاصی توسعه یافته به دست اپل، افکت صدای مورد نظر حاصل شود.

از طرفی مشکل فقط دشواری در ضبط صدا نیست. بهره بردن از صدای باینورال به استفاده از هدست یا هدفونی خاص نیازمند است. البته هدفون‌های عادی باید بتوانند افکت را تا حدی پیاده کنند،‌ اما در هر صور نمی‌توانند از همه ظرفیت صدا بهره برده و واقعیت آن را عرضه کنند. به همین دلیل در صورت به کار رفتن میکروفون‌های پیشرفته در گوشی های آیفون آینده، حتما باید در انتظار معرفی هدفون واقعیت افزوده اپل نیز باشیم.