با روشهایی که در این مطلب معرفی خواهیم کرد، تشخیص زبان گفتگوها و متون مختلف بسیار ساده بوده و به لطف چنین امکاناتی نگرانیهای بلد نبودن زبانهای گوناگون در عصر حاضر برطرف شدهاند.
تشخیص زبان متنها و گفتگوهایی که به گوش آشنا نمیآیند، کار راحتی نیست و با اینکه اکثر اوقات با زبان انگلیسی و فارسی سر و کار داریم، گاهی اوقات با نوشتههایی روبهرو میشویم که اصلا از آنها سر در نمیآوریم. از طرف دیگر بسیاری از ما به غیر از فارسی و یا ترکی به زبان دیگری مسلط نیستیم و به همین دلیل، اکثر اوقات پیش میآید که آرزو کنیم، کاش با زبانهای پرکاربردی مانند انگلیسی یا آلمانی آشنایی بیشتری داشتیم. با این تفاسیر، 5 روش و ابزاری که در این مطلب به معرفی آنها میپردازیم، کار ما را به هنگام مواجهه با زبانهای ناشناخته بسیار ساده میکنند.
5 روش برای تشخیص زبان های ناشناس
1. مترجم گوگل – Google Translate
مطمئنا تاکنون با سرویس ترجمه گوگل یا همان گوگل ترنزلیت – Google Translate سر و کار داشتهاید و به نحوی از امکانات ارائه شده در سرویس مورد نظر استفاده کردهاید؛ با این حال آیا میدانستید که مترجم گوگل قابلیت جالبی برای تشخیص زبان دارد؟
برای استفاده از این قابلیت تنها کافیست متن ناشناس خود را کپی کرده و در قسمت ترجمه گوگل ترنزلیت پیست کنید. سپس با انتخاب گزینه “detect language” از میان گزینههای مختلف نوار بالای باکس ترجمه، پس از چند ثانیه گوگل به شما میگویید که متن متعلق به چه زبانی است. اگر گزینه مورد نظر در نوار بالا دیده نشد، گزینه مربوط به انتخاب زبانها که به شکل یک فلش رو به پایین بوده را انتخاب کرده و در میان مجموعه زبانهای پوشش داده شده توسط مترجم گوگل، گزینه detect language را پیدا و انتخاب کنید.
با انتخاب این گزینه در همان نوار بالا نام زبان مورد نظر نوشته شده و ترجمه متن ناشناخته هم به هر زبانی که بخواهید برای شما نمایش داده میشود.
از طرف دیگر امکانات شگفتانگیزی در اپلیکیشن گوگل ترنزلیت در دسترس هستند؛ در این اپ شما میتوانید با استفاده از دوربین گوشی متنهای دستنویس و یا نوشتههایی که امکان کپی پیست آنها در فضای دیجیتال وجود ندارد را اسکن کرده و سپس با سرویس گوگل نوع زبان و معنای نوشتهها را مشخص کنید.
2. این چه زبانی است؟
ابزار بعدی با نام «این چه زبانی است؟» – What Language Is This شناخته میشود و همانند سرویس ترجمه گوگل، شما میتوانید با کپی و جاگذاری متن مورد نظر خود در باکس تعبیه شده از قابلیت تشخیص زبان وبسایت استفاده کنید. البته برخلاف مترجم گوگل این سرویس معنی متن مورد نظر شما را ارائه نمیکند.
بعد از پیست کردن متن، وبسایت به سرعت نوع زبان را تشخیص میدهد؛ البته از آنجایی که برخی زبانهای زنده دنیا به هم شباهت دارند، احتمال دارد که برای متن شما چندین زبان معرفی شود و در صورت مواجهه با چنین وضعیتی کافیست تا یک متن دیگر از منبع مورد نظر خود را در باکس وبسایت قرار دهید تا امکان مشخص کردن زبان ناشناخته شما راحتتر شود.
3. ترنزلیت لبز – Translated Labs
ترنزلیت لبز – Translated Labs سرویس ساده و جالبتوجه دیگری برای تشخیص زبان ناشناس بوده که دسترسی به آن از طریق این لینک امکانپذیر است؛ همانند موارد قبلی، متن مورد نظر خود را در قسمت مشخص شده بر روی وبسایت ترنزلیت لبز پیست کرده و پس از چند ثانیه جواب سوال خود را پیدا کنید.
این سرویس 102 زبان گوناگون را پوشش میدهد و به همین دلیل احتمال پیدا کردن نوع زبان متن مورد نظر شما به کمک ترنزلیت لبز بسیار زیاد است. امکانات چندان در این سرویس به مخاطب ارائه نشده و تنها نکته جالب وبسایت، گزینه “Pick a random language” بوده که توانایی تشخیص زبانهای مختلف ما را به چالش میکشد. با انتخاب این گزینه یک متن کوتاه از زبانی نامشخص در باکس سرویس ظاهر میشود؛ شما میتوانید قبل از انتخاب گزینه” identify” برای تشخیص زبان، حدس بزنید که متن مورد نظر متعلق به کدام کشور و ملت جهان است.
4. مترجم یاندکس – Yandex Translate
اگر قصد دارید تا زبان نوشته شده در یک تصویر را تشخیص دهید و معنای نوشتهها را هم بفهمید، سرویس یاندکس ترنزلیت – Yandex Translate برای شما ساخته شده است؛ برای استفاده از این سرویس کافیست عکس مورد نظر خود را در وبسایت آپلود کرده و پس از چند ثانیه، نوع زبان و معنای هر خط از نوشتههای تصویر را ببینید.
همانند مترجم گوگل، سرویس یاندکس به صورت خودکار نوع زبان را تشخیص میدهد؛ اما اگر این قابلیت به شکل اتوماتیک برای شما فعال نبود، لازم است تا در قسمت نوار بالا بر روی زبان نمایش داده شده کلیک کرده و گزینه “Auto detect” را انتخاب کنید. نوع زبانی که متن باید به آن ترجمه شود هم قابل تغییر است و در نوار مربوط به زبانها در وبسایت یاندکس میتوانید انتخاب کنید که متن شما به چه زبانی ترجمه شود.
5. بازیهای تشخیص زبان
علاوه بر مواردی که در بالا معرفی شد، ابزارهای بسیاری وجود دارند که همانند این روشها امکان تشخیص زبانهای ناشناس را فراهم میکنند؛ با این حال اگر دوست دارید تا مهارتهای خود در شناسایی متنهای گوناگون را بسنجید، بازیهایی هم در فضای اینترنت در دسترس هستند که مخصوص چنین کاری ساخته شدهاند.
وبسایت “LingYourLanguage” یکی از این بازیها را ارائه میدهد و در کنار انجام چالشها به صورت تک نفره، این امکان را فراهم میکند تا در کنار چند بازیکن دیگر، زبانهای گوناگون و ناشناس را تشخیص دهید؛ این بازی در چندین سطح سختی طراحی شده و همه علاقهمندان با هر سطحی از آگاهی قبلی میتوانند از آن لذت ببرند.
در هر مرحله، این بازی یک فایل را برای شما پخش میکند و شما باید در کمترین زمان ممکن نوع زبان کلیپ را تشخیص دهید. تعداد جانهای شما در این بازی محدود بوده و به همین دلیل باید حواستان باشد که در عین کسب بالاترین امتیاز، گیم اُور نشوید.
در این سرویس 2 هزار فایل مختلف از 80 زبان دنیا وجود دارد؛ پس به این زودیها از بازی ارائه شده توسط وبسایت LingYourLanguage خسته نخواهید شد؛ به علاوه میتوانید بعد از انتخاب جوابتان در مورد زبان فایل پخش شده، بر روی زبانهای گوناگون کلیک کرده و اطلاعات مفیدی را در مورد آنها کسب کنید.
بازی Language Squad
یک بازی جالب دیگر برای تقویت مهارتهای زبان در وبسایت “Language Squad” بوده که علاوه بر فایلهای صوتی، چالشهای الفبایی هم دارد. فایل صوتی این بازی از خیلی جهات شبیه به بازی قبلی بوده و در چهار سطح دشواری به شما امکان تشخیص زبان های مختلف را میدهد.
به علاوه با انجام بیشتر بازی سطح دشواری به تدریج افزایش مییابد و زبانهای گوناگونی به نمونههای موجود در چالش اضافه میشوند. در قسمت الفبای بازی هم یک نمونه متن ناشناس به شما نشان داده میشود و بر اساس سطح سختی بازی، تعداد زبانهایی که در این چالش مورد استفاده قرار گرفتهاند، تغییر میکند.