گوشی های سری هواوی پی 40 با بدنهای سرامیکی و بر اساس فناوری نانو طراحی شدهاند. در این مقاله قصد داریم ساختار بدنه این پرچمدار هواوی را بررسی کنیم.
یکی از بزرگترین دستاوردهای سری هواوی پی 40 به عنوان یک پرچمدار، تبدیل شدن به نمادی از نوآوری نزد کاربران و رسیدن به قله زیباییشناسی در فناوری است.
درونمایه اصلی طراحی و ارایه سری P40 نشاندهنده میل هواوی برای خلق و ارائه محصولی با بهترین استاندارد ساخت و توانایی بالای عکاسی است.
ساختار بدنه گوشی های سری هواوی پی 40
سرامیک سنتی به عنوان یک ماده جذاب و منبع الهام برای هنرمندان شناخته میشود، اما هواوی به کمک مواد اولیه نوآورانه و پروسههای صنعتی مدرن، رویکرد جدیدی نسبت به این ماده داشته است. قسمت پشتی بدنه گوشی هواوی پی 40 پرو پلاس از جنس همین سرامیک تولید شده که دوام و احساس خوشایند استفاده را به کاربر ارائه میدهد. این بدنه که امکان استفاده طولانی و در همه شرایط را مهیا میکند، در رنگ کلاسیک سفید و مشکی عرضه شده است.
این بدنه از نوعی پودر به نام Nano microcrystalline zirconium ساخته شده و بعد از گذراندن پروسههای ویژه تولید، میتواند جلوهای سهبعدی به گوشی بدهد و در عین حال نازکی گوشی را نیز حفظ کند. این بدنه به مدت 5 روز در کوره پخته میشود و سپس وارد مرحله «پولیش» (Polish) میشود. محصول نهایی قابلیت شکست نور را دارد که دلیل اصلی ایجاد آن جلوه سهبعدی است. علاوه بر زیبایی، این ماده دوام بسیار بالایی نیز دارد و از لحاظ سختی میتوان آن را با یاقوت مقایسه کرد.
سیر تحول سرامیک – سرامیک سنتی
خاک رس، فلدسپار، کوآرتز و دیگر کانیهای طبیعی هستند که در ساخت سرامیک مورد استفاده قرار میگیرند. آنها در دمای 1350 درجه سلیسیوس تبدیل به سرامیک شده و هر کدام زیبایی مخصوص خود را دارند. از این مواد در وسایل آشپزخانه، طراحی داخلی، ساخت کاشی، مصالح بهداشتی و… استفاده میشود.
سرامیک پیشرفته «میکرون» (micron)
از طریق پالایش مصنوعی و فرآیندهای دیگر که به کمک کنترل دقیق دمای ساخت سرامیک در دمای 1500 درجه انجام میشود، سرامیک تولید شده از لحاظ خصوصیات، توانایی مقاومت در برابر حرارت بالا، خوردگی و ساییدگی داشته و بسیار قدرتمند است. این ماده اولیه در هوانوردی، صنعت انرژی، ماشینسازی فلزات، حمل و نقل، وسائل خانه و … مورد استفاده قرار میگیرد. از لحاظ اندازه میکروسکوپی این ماده در رده میکرون قرار دارد.
سرامیک مبتنی بر فناوری نانو
با معرفی رده نانو از مواد اولیه microcrystalline zirconium powder فصلی جدید در ساخت سرامیک آغاز شده و رسیدن به ابعاد نانو برای هر زره تشکیلدهنده سرامیک باعث ایجاد توان، دوام و انعطاف بسیار زیاد در این ماده شده است. حتی از این ماده با عنوان سرامیک استیل (کنایه از مقاومت بسیار بالای آن) یاد میشود. این سرامیک نسبت به نوع سنتی خصوصیات بسیار بهتری را ارائه میدهد.
مزایای سرامیک نانو
میزان مقاومت و دوام این ماده آن چنان زیاد است که آن را با سنگهای قیمتی و سخت مقایسه میکنند. واحد اندازهگیری مقاومت در کانیها Mohs است. سرامیک نانو با رسیدن به سختی 8.5 Mohs به درجه سختی یاقوت نزدیک میشود. این درجه سختی بسیار بالاتر از درجه سختی موادی است که روزانه همه ما با آنها روبرو میشویم. سرامیک نانو همچنین ضد خش بوده و مقاومت بالایی نیز در برابر شکستن دارد.
علاوه بر آن، این ماده قدرت انعطاف بالایی نیز دارد. واحد اندازهگیری قدرت انعطاف MPa و واحد اندازهگیری کشسانی GPa است. سرامیک نانو به ترتیب 1280MPa انعطاف و 210 کشسانی دارد که برای مثال در مقایسه با شیشه بسیار بهتر است. همچنین سرامیک نانو بسیار نازک بوده که فضای بیشتری برای تجهیزات داخل گوشی مهیا میکند. از لحاظ وزن هم سرامیک نانو از شیشه سبکتر است.
در پایان باید اشاره کرد که سرامیک نانو یک ماده نوآورانه و آینده نگرانه است که فناوری سالهای آتی را هماکنون در اختیار ما قرار داده است. این ماده بالاترین استاندارد ساخت بدنه گوشی را ارائه میدهد و بعید نیست در آینده به صورت گستردهتر در ساخت گوشیها مورد استفاده قرار بگیرد. سیاست مثبت هواوی در سرمایهگذاری و پشتیبانی گسترده از بخش تحقیق و توسعه خود باعث شناخت و بهکارگیری فناوریهای به روز بسیاری از جمله همین سرامیک نانو بوده است.