اگر به آثار فکری، لوت محور و دِک بیلدر علاقهمند هستید، در ادامه میتوانید با بهترین بازی های کارتی موبایل برای اندروید و آی او اس آشنا شوید.
اکثر عناوین کارتی مشابه یکدیگر هستند اما در این فهرست از بهترین بازی های کارتی موبایل به آثاری پرداختهایم که نوآوری به خرج دادهاند و توانستهاند عناصر تازهای را وارد این سبک کنند.
ژانر کارتی در ظاهر محدود به نظر میرسد اما بر خلاف آنچه که تصور میکنید، تنوع زیادی در بین آثار این سبک وجود دارد. چه کسی میتوانست حدس بزند که روزی عناوینی همچون اسلی د اسپایر - Slay the Spire تا این اندازه محبوب شوند؟ یا آثاری همانند گریفت لندز – Grift-lands یا ترون برکر Throne breaker بتوانند با استفاده از کارتها، یک دنیای تازه خلق کنند؟ بازیسازانی که به دلایل مختلف، توانایی ساخت آثار نقش آفرینی درجه یک (AAA) ندارند، در این ژانر میدرخشند و نبوغ خود را به نمایش میگذارند. ما در این مطلب، تلاش کردهایم تا در کنار پرداختن به عناوین کارتی سنتی، به آثار مدرنتر هم بپردازیم که شاید پیچیدگی یا اصالت آن عناوین را نداشته باشند اما به حد کافی خوش ساخت هستند که مخاطبان عام را برای ساعتها میخکوب کنند.
بهترین بازی های کارتی موبایل که باید تجربه کنید
در هر حال حاضر، دو نوع بازی کارتی در بازار محبوب است: عناوین رقابتی و مسابقهای چند نفره آنلاین که از بازی هارت استون – Hearthstone الهام گرفتهاند و عناوین کژوال سرگرم کنندهای که برای وقت گذرانی مناسب هستند. بسیاری از این بازیها هم از نسخههای واقعی (فیزیکی) به دنیای گوشیهای هوشمند قدم گذاشتهاند و خوشبختانه توانستهاند در حد و اندازه نسخه اصلی ظاهر شوند.
– بازی Gwent: The Witcher Card Game
این بازی، نسخه فرعی یکی از بهترین عناوین نقش آفرینی دو دهه اخیر است که حالا در اوج محبوبیت قرار گرفته و نه تنها طرفداران مجموعه ویچر بلکه طرفداران بازیهای کارتی نیز جذب آن شدهاند. اگر بازی ویچر 3 را انجام دادهاید، احتمالا با مینی گیم Gwent آشنا هستید. این نسخه مستقل، کمی مکانیکهای آن مینی گیم را تغییر داده اما گیم پلی تقریبا مشابهی دارد. اگر از آن بازی کوچک لذت بردید، میتوانید ساعتها برای نسخه کاملش وقت صرف کنید.
از آنجایی که بازی Gwent: The Witcher Card Game رایگان است، بدیهی است که دارای بخش خرید درون برنامهای باشد اما این مسئله باعث نشده تا اثر تحت شعاع قرار بگیرد و لزومی ندارد که حتما برای آن هزینه کنید. این بازی محبوب دارای یک بخش داستانی مستقل به نام ترون برکر هم هست که جذابیتهای خودش را دارد و در ادامه به آن هم میپردازیم.
– بازی Legends of Runeterra
این بازی در واقع پاسخ استودیوی رایت گیمز – Riot Games به بازی هارت استون است و تلاش جدی آنها برای ورود به ژانر دِک بیلدر. بازی Legends of Runeterra البته یک اثر تقلیدی نیست و فرمول این سبک را به اندازهای تغییر میدهد که به هویت مستقلی برسد. عمق تاکتیکی بازی و پتانسیل بالای آن باعث شده تا به رقیبی جدی برای آثار این سبک خصوصا هارت استون تبدیل شود.
نکته جالب دیگر این است که داستان بازی در همان جهان بازی لیگ آف لجندز – League of Legends رخ میدهد. کیفیت و جلوههای بصری لجندز آف رونترا نیز قابل توجه است.
– بازی Age of Rivals
این بازی کارتی استراتژی در سال 2017 منتشر شد و نسخه دیجیتالی یک بازی فیزیکی به همین نام است. بازی در چهار راند برگزار میشود و هر مسابقه تقریبا 10 دقیقه به طول میانجامد که چندان وقت گیر نیست و میتواند لحظات حساسی را برای شما رقم بزند.
بازی Age of Rivals حالتی ساده و مینیمال دارد و شما با پیشرفت در بازی میتوانید بخشهای مختلف محیط را شخصیسازی کنید. این بازی در ابتدا مشکلات فراوانی داشت اما با آپدیتهای پیاپی، حالا در وضعیت ایده آلی قرار گرفته است و نیازهای شما را برطرف میکند.
– بازی Shards of Infinity
بازی اسنشن – Ascension یکی از عناوین برجسته این ژانر در دنیای گوشیهای هوشمند است و بازی Shards of Infinity که توسط استودیوی تمپل گیتز – Temple Gates ساخته شده، در واقع دنباله معنوی آن به حساب میآید. کافی است این اثر را برای چند دقیقه تجربه کنید تا متوجه شوید با یکی از بهترین بازی های کارتی موبایل این روزهای بازار رو به رو هستید. نکته مثبت بازی شاردز آف اینفینیتی، طراحی و ساختار مناسب، در کنار تغییرات نوآورانه در فرمولهای جواب پس داده ژانر کارتی است. این بازی شاید در حد و اندازه اسنشن نباشد اما به عنوان یک اثر مستقل، حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
– بازی Miracle Merchant
استودیوی تاینی تاچ تیلز – Tinytouchtale که آثار خوبی از این ژانر در کارنامه دارد، بازی Miracle Merchant را نیز اخیرا منتشر کرده است و توانسته به سرعت مخاطبان زیادی جذب کند. در این بازی، شما نقش یک تاجر را بر عهده دارید که باید برای درمان بیماریها یا مشکلات فیزیکی مشتریان، داروهای مختلف تهیه کند. بازی چالشهای زیادی برای شما دارد، از ترکیب محلولها تا راضی کردن مشتری و البته رسیدن به سود مناسب. جذابیت اصلی بازی در جلوههای بصری و عمق مکانیکهای گیم پلی آن است.
– بازی Meteorfall: Journey
متروفال بر خلاف ظاهر کارتونیاش، اثر بسیار پیچیدهای است؛ خصوصا در بخشهای پایانی هر مسابقه، شاهد یک رقابت نفس گیر و پر استرس خواهید بود که هر نوع مخاطبی را غافل گیر میکند. خوشبختانه سازندگان بازی را رها نکردهاند و با انتشار به روز رسانیهای مختلف، تلاش میکنند تا جزئیات تازهای را به آن اضافه کنند. بازی Meteorfall: Journey دارای بستههای الحاقی بزرگی هم هست که انجام آنها توصیه میشود.
– بازی Reigns: Game of Thrones
معمولا این نوع آثار تنها ساخته میشوند تا مخاطب جذب کنند و کیفیت بالایی ندارند اما این مسئله در رابطه با این بازی صدق نمیکند. این نسخه لایسنس شده بازی تاج و تخت، همان فرمول کارآمد مجموعه سلطنت (Reigns) را استفاده میکند و توانسته یکی از قسمتهای قابل قبول این سری بازی هم باشد.
از بین 9 شخصیت اصلی سریال، یکی را انتخاب کرده و مدیریت هفت پادشاهی را در دست بگیرید. از آن جالبتر اینکه شما در واقع در ذهن شخصیت ملیساندر (Melisandre) بازی میکنید و چیزهایی که میبینید، دیدگاه او نسبت به عملکرد این شخصیتها است (اینکه اگر آنها واقعا بر روی تخت آهنین بنشینند، چه کارهایی انجام میدهند). اگر از طرفداران سریال Game of Thrones هستید، این بازی رضایت شما را جلب خواهد کرد.
– بازی Hearthstone
بازی هارت استون یکی از قطبهای اصلی این ژانر است که تقریبا همه با آن آشنایی دارد. این بازی بر اساس جهان وارکرافت (Warcraft) خلق شده و در آن قهرمانان و شخصیتهای زیادی وجود دارند که به دلخواه و با توجه به سلیقه شخصی، با هر کدام از آنها میتوانید بازی کنید. این بازی به حدی محبوب شد و این ژانر را به تسخیر خود در آورد که حالا کمتر اثری در بازار وجود دارد که از آن تقلید نکرده یا حداقل الهام نگرفته باشد. اگر بازیهای کارتی دیگر را تجربه کرده باشید، احتمالا با مکانیکهای هارت استون آشنا شدهاید زیرا اکثر آنها تحت تاثیر این بازی هستند.
اگر هم بخش دِک بیلدر بازی کافی نیست، میتوانید به بخش اتو چس (Auto Chess) آن یعنی بتل گراندز (Battlegrounds) سر بزنید که خود سزاوار عرضه به صورت مستقل است و یک بازی کامل محسوب میشود.
– بازی Exploding Kittens
حتی اگر علاقهای به بازی های کارتی ندارید، باید این اثر بامزه و خندهدار را امتحان کنید. در این بازی، گربهها منفجر میشوند و هدف شما این است که منفجر نشوید! بازی به صورت دو الی پنج نفره قابل انجام بوده و با اینکه کودکانه به نظر میرسد اما در اصل، برای بزرگسالان ساخته شده است. در این بازی دوئل گونه، شما تعدادی کارت در اختیار دارید که باید وسط بگذارید، یکی از این کارتها شما را منفجر میکند و کسی که آن کارت را داشته باشد، از مسابقه خارج خواهد شد، مگر اینکه یک کارت خنثی کننده هم داشته باشد. کارتهای دیگر هم در بازی نقش مهمی دارند و به بقای شما کمک میکنند. بازی Exploding Kittens شاید مضحک باشد اما از تمامی دقایقی که در آن وقت میگذرانید، لذت خواهید برد.
– بازی Plants vs. Zombies: Heroes
این مجموعه در طول سالهای اخیر تغییرات زیادی داشته و وارد ژانرهای مختلفی شده است. در حالی که نسخه اصلی در سبک دفاع از قلعه (Tower Defense) قرار داشت، نسخههای دنباله وارد سبکهای دیگر شدند، حتی شوتر اول شخص! در این مسیر، جادوی مجموعه از دست رفت و بسیاری از مخاطبانش را هم از دست داد.
اما بازی قهرمانان که مدتی قبل منتشر شد، یک بار دیگر به همگان یادآوری میکند که مجموعه Plants vs. Zombies تا چه اندازه میتواند مهیج و نوآورانه باشد. این بازی، سبک دفاع از قلعه نسخه اصلی را با مکانیکهای گیم پلی بازی های کارتی تلفیق کرده و توانسته به اثر غیرمنتظرهای تبدیل شود. شما هم میتوانید در نقش گیاهان بازی کنید و هم در نقش زامبیها. تفاوتها و تضادهای این دو قطب باعث شده تا بازی از عناوین مشابه فاصله بگیرد و جادوی این سری بازی را یک بار دیگر لمس کنید. گیم پلی بازی از هر نظر عالی است و جلوههای بصری آن برای مدتها در ذهن شما باقی میماند.
– بازی Frost
بازی فراست یک تفاوت ویژه با دیگر عناوین فهرست بهترین بازی های کارتی موبایل دارد، اینکه عناصر سبک بقا نیز در آن به چشم میخورد. باید منابع جمع آوری کنید، با دشمنان به مبارزه بپردازید و از همه گزینههایی که کارتها به شما ارائه میدهد، به بهترین شکل استفاده نمایید. عملکرد بهتر شما مساوی است با ابزار بهتر اما بر خلاف بازیهای دیگر، اینجا مهمترین کار این است که بتوانید حاشیه امنیت خود را تامین کنید.
در بازی Frost اینکه امتیاز بالایی داشته باشید، اهمیتی ندارد و هیجان بازی در ریسک کردن است، ریسکهایی که اگر با فکر انجام نشوند، به شکست شما منجر خواهند شد. البته نگران نباشید، بازی همیشه به شما شانس دوباره میدهد تا بتوانید پیشرفت کنید.
– بازی Thronebreaker: The Witcher Tales
بازی Thronebreaker یک اثر دِک بیلدینگ نقش آفرینی است که داستان آن در جهان ویچر اتفاق میافتد و بدون شک اثر برجستهای در این ژانر به حساب میآید زیرا باعث شده تا بسیاری از بازی دوستان و طرفداران مجموعه ویچر، به ژانر بازی های کارتی علاقهمند شوند. نکته قوت بازی در تلفیق درست عناصر نقش آفرینی و دِک بیلدینگ است و حتی اگر المانهای ویچری را کنار بگذاریم، باز هم به صورت مستقل، ارزش تجربه کردن را دارد.
این بازی بر خلاف Gwent، به صورت آنلاین قابل انجام نیست و تنها بخش داستانی تک نفره دارد. ترون برکر در سال 2018 برای رایانههای شخصی انتشار یافت و نسخه آی او اس آن نیز در ماه ژوئیه 2020 عرضه شد. نسخه اندروید هم در راه است و تا قبل از پایان سال 2020، در دسترس طرفداران قرار میگیرد.
– بازی Card City Nights
شبهای کارت سیتی از جنس بازی های کارتی کلاسیک نیست بلکه بعضی از عناصر آن را با ژانر ماجراجویی ترکیب کرده است و شخصیتها و محیطهای متفاوتی دارد. اگر از عناوین سنتی خسته شدهاید و در جستجوی اثری هستید که با ایدههای جدید به میدان رقابت آمده، این بازی همان چیزی است که نیاز دارید. یکی از ویژگیهای متفاوت بازی این است که هر کدام از شخصیتها، دارای کارتهای اختصاصی هستند و این کارتها با خصوصیات شخصیتی این کاراکترها در یک راستا قرار دارد. به عبارت دیگر، بین روایت، شخصیتها و مکانیکهای گیم پلی، مطابقت وجود دارد که نمونهاش را کمتر در این نوع آثار مشاهده کردهایم. بازی Card City Nights گاهی شما را سردرگم میکند اما در مجموع یک تجربه منحصربهفرد است.
– بازی Star Realms
بازی Star Realms یک اثر فضایی دِک بیلیدینگ است که گستردگی و ویژگیهای سفارشی سازی مرسوم بازیهای کارتی را به خوبی پیاده سازی کرده. سیستم مبارزه بازی به شدت خاطره انگیز است و اگر از طرفداران قدیمی این سبک باشید، خاطرات خوشی را از طراحی و ساخت دِک به یاد میآورید.
بازی دارای بستههای الحاقی فراوانی است که آنها هم خوب از آب درآمدهاند. علاوه بر اینها، گیم پلی پرسرعت بازی را نباید فراموش کرد که برای طرفداران عناوین کارتی اتفاق خوبی است.
همچنین مطالعه کنید:
– بازی Slay the Spire
مدت زمان زیادی طول کشید اما بازی اسلی د اسپایر سرانجام به دنیای موبایلهای هوشمند آمده است. این بازی به شما ثابت میکند که یک اثر روگ لایک با عناصر دِک بیلیدینگ باید چگونه باشد و عناوین مشابه را به راحتی کنار میزند. در بازی صدها کارت برای انتخاب وجود دارد و برای رسیدن به بالاترین درجه، باید ببینید کدام کارتها در کنار یکدیگر، کارآمدتر هستند. بازی Slay the Spire از نظر تنوع، سطح بسیاری بالایی دارد و در آن بیش از 350 کارت و 200 آیتم در اختیار شما است. اگر از تازه واردهای عناوین کارتی هستید، این بازی میتواند شروع مناسبی برای شما باشد اما در حال حاضر تنها بر روی آی او اس منتشر شده و برای نسخه اندروید باید فعلا منتظر بمانید.
کدام یک از آثار فهرست بهترین بازی های کارتی موبایل را تجربه کردهاید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.