بسیاری از محققان نسبت به عوارض واکسن کرونا ابراز نگرانی میکنند، اما آیا واکسن کروناویروس باعث ابتلا به کرونا و مرگ خواهد شد؟
محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال که آیا با تزریق واکسن کرونا احتمال ابتلا به کروناویروس و مرگ وجود دارد یا خیر، عنوان کردند واکسنهای کرونا که هماکنون در حال گذراندن مراحل آزمایش بالینی هستند، در حقیقت انواع مختلفی از پروتئین، RNA ، DNA و ویروسهای ضعیف شده را شامل میشوند که پس از تزریق عوارضی را برای افراد به همراه خواهند داشت.
نگرانیها از اثرات جانبی واکسن کرونا
طبق اعلام این محققان، در حال حاضر هیچکدام از واکسنهای بیماری کووید 19 برای استفاده گسترده تایید نشدهاند و نیازمند آزمایشهای بیشتری هستند، اما آن دسته از واکسنهایی که روی انسانها آزمایش شدهاند، توانستند در بدن افراد پاسخ ایمنی مناسبی را برای مقابله با ویروس ایجاد کنند. هرچند در تمامی دریافتکنندگان این واکسن عوارضی چون درد در محل تزریق یا درد عضلانی، سردرد، تب و خستگی مشاهده شده است.
بررسی محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران حاکی از آن است که 7 تا 10 روز پس از تزریق واکسن کرونا به داوطلبان آزمایشهای بالینی، افراد با تب مواجه شدند، اما هیچکدام از این واکسنها زندگی این افراد را تهدید نکردهاند و تا اینجا میتوان گفت جان دریافتکنندگان واکسن کرونا در معرض خطر مرگ قرار نگرفته است.
طبق گزارشی که از آزمایش واکسن توسعه یافته توسط دانشگاه آکسفورد منتشر شده است، حدود 70 درصد از داوطلبان با خستگی، 68 درصد با سردرد، 60 درصد با درد عضلانی، 56 درصد لرز و 18 درصد نیز با تب مواجه شدند. گفتنی است در خصوص تایید ایمنی واکسنهای بیماری کووید 19 حساسیتهای زیادی وجود دارد و نهادهای معتبری نظیر سازمان بهداشت جهانی همواره مراحل این آزمایشها را مورد بررسی قرار میدهند. در کشورمان نیز معاونت بهداشت و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، واکسنها را پیش از تایید مورد ارزیابی قرار میدهد.