پهپاد هیدروژنی طرحی هوشمندانه از طرف دانشمندان هلندی بوده که امکان پرواز وسیله مورد نظر برای ساعتهای طولانی را به همراه قابلیتهای شگفتانگیز دیگر، فراهم میکند.
به تازگی محققان هلندی یک پهپاد هیدروژنی را با همکاری ارتش این کشور ساختهاند که به صورت عمود پرواز فرود آمده، بلند میشود و برای ساعتها روی خشکی و دریا به پرواز خود ادامه میدهد.
مهندسان میگویند که پهپادهای با قابلیت پرواز بلند مدت روی محیطهای مختلف، باید از ویژگی عمود پروازی برخوردار باشند تا بتوان آنها را به راحتی روی پلتفرمهای دریایی یا کشتیهای جم و جور فرود آورد یا بلند کرد و همچنین، در مناطق شهری هم مکانهایی وجود دارند که وجود جمعیت بالا در آنها امکان هر روش پروازی دیگری به غیر از وضعیت عمودی را از بین میبرد.
با در نظر گرفتن این موضوع، محققان دانشگاه تی یو دلفت (TU Delft) هلند به همراه نیروی دریایی سلطنتی و گارد ساحلی این کشور، پهپادی را ساختهاند که در عین استفاده از هیدروژن برای تامین سوخت مورد نیاز پرواز، میتواند به صورت عمودی بلند شده و بنشیدن و همچنین، برای ساعتهای طولانی به شکل افقی پرواز کند.
همانطور که در ویدیو این مطلب خواهیم دید، محققان مورد نظر اختراع خود را در یکی از سختترین سناریوهای ممکن، یعنی فرود آمدن و بلند شدن از روی یک کشتی امتحان کرده و نتایج موفقیتآمیز خود را به علاقهمندان اعلام کردهاند.
پهپاد هیدروژنی ارتش هلند
قابلیت عمود پروازی مقدار زیادی از برق باتری پهپاد را مصرف میکند و به همین دلیل، تجهیزات پروازی الکتریکی نمیتوانند مسافتهای طولانی را به دلیل این نوع فشار وارده بر باتری، طی کنند؛ بنابراین برای پهپادهایی که باید ساعتها در آسمان باشند، یا قابلیت فرود و بلند شدن عمودی حذف میشود و یا در بسیاری از اوقات به جای استفاده از برق، این تجهیزات از سوخت فسیلی استفاده میکنند.
کنار گذاشتن سوخت فسیلی
با این وجود میدانیم که سوخت فسیلی باعث آلودگی محیط زیست میشود و به همین دلیل، ایده پهپاد هیدروژنی عمود پرواز دانشمندان هلندی که با استفاده از یک مخزن هیدروژن و سلول سوختی، باتریهای وسیله را شارژ میکند، جایگزین مناسبی برای پهپادهای قدیمی خواهد بود.
بالهای ثابت این امکان را فراهم میکنند تا پهپاد مورد نظر برای ساعتها به صورت افقی پرواز کند و به علاوه، وزن کلی 13 کیلوگرم و طول بال 3 متر باعث میشود تا این وسیله پروازی منحصر به فرد، بسیار جم و جور باشد. این پهپاد 12 موتور الکتریکی داشته و میتواند حتی پس از خاموش شدن چندین موتور، به پرواز خود ادامه دهد.
همانطور که در ویدیو بالا دیدیم، یک کپسول 7 لیتری هیدروژن در وسط پهپاد قرار میگیرد که گاز لازم برای حرکت را تامین میکند. این گاز از طریق سلول سوختی تعبیه شده، به الکتریسیته تبدیل میشود و در نهایت، موتورهای موجود را به حرکت درمیآورد.
برخلاف تجهیزاتی که با سوختهای فسیلی کار میکنند، تنها گازهای منتشر شده به واسطه پرواز این پهپاد هیدروژنی اکسیژن و بخار آب هستند و کپسول مورد نظر هم علاوه بر برق موتورها، انرژی مورد نیاز باتری سوار شده روی وسیله را فراهم میکند. این باتری به پهپاد امکان عمود پروازی را میدهد. در حداکثر حالت ممکن، این پرنده میتواند تا 3.5 ساعت در آسمان بماند و انواع ماموریتهای شناسایی و بازرسی را انجام دهد.