آیا کوالکام مشکل گرم کردن پردازنده های اسنپدراگون را حل کرده است ؟

یکی از بزرگترین مشکلات گزارش شده از پردازنده‌های جدید اسنپدراگون 810 شرکت کوالکام ،ایجاد گرمای بیش از حد در آنها است.اما تقریباً یک ماه پیش بود که در یک آزمایش مشحص شد اسنپ‌دراگون ۸۱۰ خنک‌تر از اسنپ‌دراگون ۸۰۱ کار می‌کند. در آن آزمایش، دمای دو دستگاه که یکی اسنپ‌دراگون ۸۱۰ داشت و دیگری ۸۰۱، هنگام اجرای بازی آسفالت ۸ مقایسه شده بود تا نشان داده شود اسنپ‌دراگون ۸۱۰، بر خلاف شایعات، بیش از حد داغ نمی‌کند. این آزمایش و همچنین آزمایش دیگری که برای فیلم‌برداری انجام شد ، مشخص گردید اسنپ‌دراگون ۸۱۰ با دمای کمتری کار می کند.

اما نتیجه‌ی آزمایش دیگری، این نگرانی‌ها را دوباره تشدید کرد. در بنچ‌مارکی از HTC One M9، دمای سطح این گوشی به ۵۵٫۴ درجه‌ی سانتیگراد رسید. در این آزمایش گوشی‌های دیگی مانند اچ‌تی‌سی وان ام ۸ و گلکسی نوت ۴ نیز حضور داشتند که همگی دمای بسیار کمتری را ثبت کردند. نتیجه‌ی این آزمایش را می‌توانید در تصویر زیر ببینید:

htc-one-m9-overheating-1

در میان گوشی‌هایی که در این بنچ‌مارک شرکت کرده‌اند، تنها اچ‌تی‌سی وان ام ۹ است که از تراشه‌ی اسنپ‌دراگون ۸۱۰ کوالکام استفاده می‌کند. البته اچ‌تی‌سی بعداً یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری بیرون داد که این دما را حدود ۱۰ درجه پایین‌تر می‌آورد.

اکنون نتایج آزمایشی داخلی از کوالکام منتشر شده است که در آن اسنپ‌دراگون ۸۱۵، اسنپ‌دراگون ۸۱۰ و اسنپ‌دراگون ۸۰۱ مقایسه شده‌اند. این تراشه‌ها در سه دستگاه جداگانه و بدون گیرنده‌ی امواج رادیویی قرار داده شده‌اند. این دستگاه‌ها صفحه نمایشی ۵ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل و ۳ گیگابایت رم داشته‌اند. توجه کنید که نبود آنتن‌های گیرنده‌ی امواج رادیویی و امواج موبایل، به معنای این است که این تراشه‌ها در دنیای واقعی، کمی گرم‌تر عمل خواهند کرد. همین طور باید دقت داشته باشیم که اسنپ‌دراگون ۸۱۵ هنوز عرضه نشده است.

qualcomm-snapdragon-815-runs-cooler-than-the-snapdragon-810-01

همان‌طور که در نمودارهای بالا می‌بینید، دمای کاری اسنپ‌دراگون ۸۱۵ از همه پایین‌تر و حدود ۳۸ درجه‌ی سانتیگراد است. در پله‌ی بعدی اسنپ‌دراگون ۸۰۱ با ۴۲ درجه‌ی سانتیگراد ایستاده و اسنپ‌دراگون ۸۱۰ با تولید دمای ۴۴ درجه‌ی سانتیگراد، داغ‌ترین عملکرد را نشان داده است.

نتیجه این‌که قاعدتاً نباید نگران گرم شدن زیادِ گوشی‌ها و دستگاه‌هایی که قرار است از اسنپ‌دراگون ۸۱۵ استفاده خواهند کرد، باشیم. دمای زیاد به معنای کوتاه شدن عمر باتری هم هست. و مشخص است که هیچ کس دلش نمی‌خواهد هر بار که گوشی هوشمندش را دست می‌گیرد، احساس کند آن را تازه از مایکروویو بیرون آورده است!

در مورد اسنپ‌دراگون ۸۱۵ و زمان وارد شدن آن به دستگاه‌های هوشمند، هنوز خبر خاصی منتشر نشده است.

منبع : phonearena