مقایسه ادوبی ایلوستریتور با فتوشاپ

مقایسه ادوبی ایلوستریتور با فتوشاپ ؛ دو نرم افزار گرافیکی محبوب

در اینجا به مقایسه ادوبی ایلوستریتور با فتوشاپ خواهیم پرداخت. Adobe Illustrator و Photoshop دو نرم افزار طراحی گرافیکی وکتور و پیکسلی هستند.

بدون داشتن دانش قبلی، سخت است بخواهید متوجه تفاوت دو نرم افزار Illustrator با Photoshop شرکت ادوبی شوید. آن‌ها در اصل دو نرم افزار ویرایشگر تصویر کاملاً متفاوت از یکدیگر با برخی قابلیت‌های مشترک هستند. در حالی که هر دو آن‌ها نرم افزار گرافیکی محسوب می‌شوند، اما هر یک در شاخه خاصی از طراحی گرافیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. ما در این مقاله قصد داریم به مقایسه ادوبی ایلوستریتور با فتوشاپ بپردازیم و روشن کنیم که هر کدام برای چه منظوری عرضه شده‌اند.

ادوبی فتوشاپ چیست؟

فتوشاپ به عنوان محبوب‌ترین محصول شرکت ادوبی، یک نرم افزار عالی برای ایجاد تغییرات در تصاویر ثبت شده با دوربین‌ها یا گرافیک‌ها است. ویرایش تصاویر در فتوشاپ بسیار جذاب است، زیرا شامل تعداد زیادی فیلتر، جلوه‌های ویژه و ابزار منحصر به فرد است. فتوشاپ همچنین ابزاری محبوب برای ساخت تصاویر گرافیکی وب است.

بزرگ‌ترین نقطه ضعف فتوشاپ محدودیت کیفیت است که وقتی به طور مثال قصد دارید یک لوگو را بزرگ‌تر از اندازه پیشفرضش کرده و در گوشه یک عکس قرار دهید، با کاهش کیفیت مواجه می‌شوید.

ادوبی ایلوستریتور چیست؟

ادوبی ایلوستریتور یک نرم افزار ویرایشگر پیشرفته مبتنی بر وکتور است که برای ساخت لوگو، گرافیک، کارتون و فونت استفاده می‌شود. این نرم افزار برخلاف فتوشاپ که مبتنی بر پیکسل است، از محاسبات ریازی برای ساخت تصاویر گرافیکی وکتور استفاده می‌کند.

Illustrator و Photoshop در چه زمینه‌هایی استفاده می‌شوند؟

همانطور که در بالاتر گفتیم، Illustrator و Photoshop هر دو نرم افزار گرافیکی هستند. با این حال المان‌های گرافیکی که می‌توانید با این دو نرم افزار بسازید و ویرایش کنید، متفاوت است.

مقایسه ادوبی ایلوستریتور با فتوشاپ

فتوشاپ یک ویرایشگر عکس پیکسلی است. یک تصویر پیکسلی یا رَستر (Raster) اساساً یک تصویر بیت مپ (Bitmap) است که شامل تعدادی پیکسل دسته‌بندی شده در داخل یک بخش می‌شود و سپس آن‌ها رنگ خواهند شد تا تصویر نهایی ایجاد شود. از نرم افزار فتوشاپ می‌توان برای ساخت و ویرایش تصاویر پیکسلی استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:

چرا آموزش فتوشاپ نیاز داریم؟

در سمتی دیگر ایلوستریتور یک ویرایشگر گرافیکی وکتور (Vector) است. یک گرافیک وکتور، برداری است که از فرمول‌های ریاضی تشکیل شده است. این فرمول‌ها سپس به تصویری که روی صفحه نگاه می‌کنید تبدیل می‌شوند.

بدین ترتیب، در حالی که هر دو نرم افزار با گرافیک سر و کار دارند، اما آن‌ها چه در ساخت و چه در ویرایش المان‌های گرافیکی کاملاً در جهت متفاوتی از یکدیگر قرار دارند. این تفاوت اصلی بین فتوشاپ و ایلوستریتور است. در ادامه به بررسی کارایی این دو برنامه خواهیم پرداخت.

مزایای ایلوستریتور نسبت به فتوشاپ

مقایسه ادوبی ایلوستریتور با فتوشاپ

تفاوت‌هایی که بین این دو نرم افزار وجود دارد، باعث شده تا ایلوستریتور نرم افزار بهتری از فتوشاپ باشد. این‌ها فقط بخشی از مزایای ایلوستریتور نسبت به فتوشاپ هستند.

تصاویر گرافیکی وکتور

همانطور که گفتیم، گرافیک وکتور بخشی است که ایلوستریتور در آن به خوبی می‌درخشد. این در اصل یک نرم افزار مخصوص تصاویر گرافیکی وکتور است.

بیایید کمی در مورد تصاویر گرافیکی وکتور صحبت کنیم. وکتورها اساساً تصاویری هستند که شما می‌توانید آن‌ها را بدون افت کیفیت، به هر سایزی که خواستید دربیاورید. آیا تا به حال بیش از حد روی یک عکس زوم کرده‌اید تا متوجه پیکسل‌های آن شوید؟ یک وکتور گرافیکی می‌تواند بدون آنکه رزولوشن خود را از دست دهد تا بی‌نهایت کوچک و بزرگ شود.

این باعث شده ایلوستریتور ابزاری فوق‌العاده برای خلق تصاویری با رنگ مسطح و اشکال مختلف باشد. به طور مثال می‌توان به لوگو یک شرکت اشاره کرد.

فضای کاری آسان

یکی از جذاب‌ترین مواردی که در مورد ایلوستریتور وجود دارد، امکان استفاده از آرت بوردها در آن است. یک آرت بورد دقیقاً مثل یک تکه کاغذ واقعی کار می‌کند که شما آن را روی میز تحریر خود قرار می‌دهید.

در این نرم افزار شما می‌توانید چندین آرت بورد ایجاد کنید و آن‌ها را رو به هر جهتی که می‌خواهید قرار دهید. شما همچنین می‌توانید به صورت همزمان با آن‌ها کار کنید که تأثیر به‌سزایی در آسوده کردن کار با پروژه می‌گذارد. این گزینه سودمند برای درگ کردن آیتم‌ها به بیرون و داخل پروژه نهایی،‌ بدون نیاز به پنهان کردن آن‌ها از نمای اصلی استفاده می‌شود.

حجم کم فایل‌های خروجی

ایلوستریتور در مقایسه با بسیاری از رقبا مانند Photoshop و InDesign، فایل‌هایی با حجم بسیار کم‌تر (معمولا ۵ تا ۱۵ مگابایت به جای ۱۰۰ مگابایت) را ایجاد می‌کند. شما می‌توانید راحت‌تر آن‌ها را به اشتراک بگذارید و برای اعضای گروهتان ارسال کنید. بدین ترتیب نیازی نیست مدت زمان زیادی منتظر آپلود شدن عکس خود بمانید و پهنای باند اینترنت شما هم زودتر تمام شود.

پلاگین‌های پیشرفته

ایلوستریتور دارای پلاگین‌های داخلی است که به شما کمک می‌کنند یک صفحه خالی را به یک المان گرافیکی زیبا برای یک صفحه وب تبدیل کنید. اما شما نباید به آن‌ها اکتفا کنید. شما می‌توانید از پلاگین‌های پیشرفته‌ای که توسط طراحان حرفه‌ای توسعه پیدا کرده استفاده کنید. به طور مثال پلاگین Asture Graphics که شامل ۱۶ گزینه منحصر به فرد است.

نداشتن محدودیت پشتیبانی از تصاویر پیکسلی

اگر قصد دارید یک تصویر بیت مپ را با ساختار پیکسلی آن ویرایش کنید هم می‌توانید این کار را به سادگی و بدون نیاز به تبدیل آن به یک تصویر وکتور، در ادوبی ایلوستریتور ویرایش کنید.

تصویرگری از نقاشی

گاهی اوقات شما می‌توانید کاری را در Adobe Illustrator انجام دهید که انجام آن در فتوشاپ غیرممکن است. مهم‌ترین کار، تصویرگری است که عبارتش در نام این نرم افزار نیز وجود دارد.

به لطف ابزارهای متعدد کشیدن در ایلوستریتور، شما کنترل عالی روی پروژه هنری خود خواهید داشت. اگر می‌خواهید ایده‌تان را همانگونه که هست پیاده کنید، این بسیار اهمیت دارد. واقعیت امر این است که Illustrator می‌تواند قدرتمندترین نرم افزار هنر دیجیتالی موجود باشد. به همین خاطر است که در طیف گسترده‌ای از صنایع، از طراحی گرافیک گرفته تا حتی ساخت فیلم، از این نرم افزار استفاده می‌شود.

تبدیل عکس بیت مپ به وکتور

شاید همیشه نتایج آن چیزی که شما انتظارش را دارید نباشند، با این حال Illustrator با استفاده از چندین ابزار داخلی خودش می‌تواند یک نسخه کپی از عکس بیت مپ شما را به صورت وکتور دربیاورد. بنابراین شما می‌توانید یک عکس بیت مپ خود را به یک عکس وکتور تبدیل کنید تا بتوانید آن را به هر سایزی که می‌خواهید درآورده و از آن در هر کجا که می‌خواهید استفاده کنید.

البته توجه داشته باشید که با توجه به تفاوت یک عکس وکتور با عکس پیکسلی، بعید است تصویری مانند آنچه که هست ایجاد شود. با این حال، این یک ابزار عالی برای ساختن طرح‌هایی است که به صورت تصاویر بیت مپ پایه ریزی شده‌اند. به عنوان مثال شما یک لوگو را با قلم روی یک کاغذ واقعی طراحی کرده‌اید. اکنون می‌توانید با استفاده از ادوبی ایلوستریتور آن را به یک تصویر وکتور تبدیل کنید.

مزایای فتوشاپ نسبت به ایلوستریتور

مقایسه ادوبی ایلوستریتور با فتوشاپ

متوجه این شدیم که ایلوستریتور ابزار فوق‌العاده‌ای برای ساخت تصاویر وکتور است. اما اگر می‌خواهید با تصاویر پیکسلی کار کنید، فتوشاپ گزینه بهتری است. در اینجا به برخی از مزایای فتوشاپ نسبت به ایلوستریتور در ویرایش این تصاویر اشاره می‌کنیم.

تصاویر گرافیکی پیکسلی

اگر یک عکس مبتنی بر پیکسل دارید که به ویرایش نیاز دارد، فتوشاپ بهترین گزینه برای شماست. این یک ابزار بسیار قدرتمند برای خلق و ویرایش تصاویر پیکسلی است. همانطور که گفته شد، تصاویر گرافیکی پیکسلی از پیکسل‌هایی تشکیل می‌شوند که هر کدام دارای جایگاه منحصر به فردی درون یک جدول هستند. این پیکسل‌ها هر کدام به تنهایی معنا نمی‌دهند و وقتی کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، یک تصویر را می‌سازند.

ویرایش تصاویر پیکسلی، قابلیتی است که فتوشاپ در آن بسیار توانمند است و ابزارهای مهمی را هم برای ویرایش هر تصویر در اختیار شما قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

مهارت های فتوشاپی این مرد روسی شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

ترکیب تصویر

آیا تا به حال به عکس‌های داخل گالری گوشی خود نگاه کرده‌اید و متوجه لکه‌های ناخوشایندی روی آن‌ها شده‌اید که باعث خراب شدن عکس جذاب شما شده‌اند؟ اینجاست که فتوشاپ برای رفع مشکل وارد عمل می‌شود.

به عنوان مثال عکسی از یک منظره زیبا در حومه شهر گرفته‌اید، اما در میانه جاده یک اتومبیل هم در عکس دیده می‌شود. شما با استفاده از فتوشاپ می‌توانید این اتومبیل را از تصویر حذف کنید. به همین خاطر است که همه می‌گویند یادگیری فتوشاپ و استفاده از آن به عنوان یک ابزار بعد از تولید، شما را به یک عکاس حرفه‌ای تبدیل می‌کند.

ویرایش عکس

از آنجا که در قلب فتوشاپ یک ویرایشگر عکس وجود دارد، بنابراین می‌تواند این کار را به بهترین شکل انجام دهد. ابزارهای زیادی در این نرم افزار وجود دارد که می‌تواند ویرایش عکس‌های گرفته شده با دوربین را آسوده کند. در فتوشاپ می‌توانید همه نوع تنظیم را از نوردهی گرفته تا دمای رنگ و میزان کنتراست، به دلخواه خود دربیاورید.

در این نرم افزار شما همچنین می‌توانید عکس‌ها را کراپ کرده، بچرخانید و به صورت آینه‌ای برعکس کنید. شما می‌توانید اشیاء را از تصاویر حذف کنید و افکت‌های جذابی به تصاویر خود اضافه کنید.

ابزارهای پیشرفته ویرایش متن

علیرغم اینکه ادوبی ایلوستریتور یک ابزار عالی برای ساخت فونت است، اما در ویرایش متن ساده عمل می‌کند. بنابراین برای این کار می‌توانید از فتوشاپ استفاده کنید. به طور مثال فتوشاپ می‌تواند از لایه‌ها برای ساخت یک متن شفاف استفاده کند. شما همچنین می‌توانید سایه، شفافیت، رنگ و تمام ویژگی‌های هر یک از حرف‌های یک نوشته را در فتوشاپ تغییر دهید.

لایه‌های پیشرفته

لایه‌ها در فتوشاپ، طراحی قالب‌ها را آسوده می‌کنند. زیرا شما می‌توانید هر جا که به مشکل خوردید، به جای آنکه از ابتدا طراحی کنید، فقط لایه مربوطه را حذف کنید و مجدداً آن را ایجاد کنید. کار با لایه‌ها در فتوشاپ بسیار عالی است تا بتوانید یک عکس ایده‌آل را به وجود بیاورید.

ویرایش ویدیو

شاید شما بخواهید هنگام ساخت یک سایت، یک ویدیوی متحرک کوتاه متنی داشته باشید. برای این کار به یک ویرایشگر ویدیویی نیاز خواهید داشت. اما خوشبختانه فتوشاپ این نیاز شما را برطرف خواهد کرد. این نرم افزار می‌تواند تمام نیازهای اولیه شما از کات کردن ویدیوها گرفته تا اضافه کردن المان‌های گرافیکی، فیلتر، متن و انیمیشن به آن را در اختیار شما بگذارد.

مقایسه ادوبی ایلوستریتور با فتوشاپ

همانطور که گفته شد، فتوشاپ و ایلوستریتور با کمی تفاوت در سبک، ابزارهای بسیار توانمندی برای طراحی هستند. با این حال ادوبی می‌خواهد شما از این دو نرم افزار در کنار یکدیگر و به عنوان مکمل هم استفاده کنید. نرم افزارهای ادوبی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به جای رقابت، در کنار یکدیگر استفاده شوند.

مقایسه ادوبی ایلوستریتور با فتوشاپ

اگر از این دو نرم افزار در کنار یکدیگر استفاده کنید، نه تنها به خلاقیت شما اضافه می‌شود، بلکه در حجم خروجی هم بهبود حاصل می‌شود. و حالا که با تفاوت این دو با یکدیگر آشنا شده‌اید، بهتر می‌توانید عملکرد آن‌ها را درک کنید. به عنوان مثال شما ممکن است به اضافه کردن یک نوشته در یک تصویر نیاز داشته باشید. یا آنکه بخواهید یک واترمارک را به عکسی که می‌خواهید روی وبلاگ خود بگذارید، اضافه کنید. از آنجا که فتوشاپ تصویر را از حالت طبیعی خارج می‌کند، بهتر است آن را از فتوشاپ به ایلوستریتور منتقل کنید و سپس در آنجا یک نوشته یا واترمارک را به آن اضافه کنید.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*