ثبت شرکت

باورهای اشتباه در مورد ثبت شرکت از نگاه نخستین ثبت

هر موقع که می‌خواهیم کاری را به انجام برسانیم – کالایی بخریم و یا تصمیمی بگیریم به علت اینکه برای انجام آن اشتیاق داریم و به صورت ذهنی خود را قانع کرده‌ایم که می‌بایست آن محصول را بخریم و یا آن فعل را انجام بدهیم شاید در تصمیم‌گیری‌ها دچار کج بینی و یا عدم واقع‌بینی شویم.

مقوله راه‌اندازی یک کسب و کار و ثبت شرکت نیز به همین صورت است. در اخذ این تصمیم نیز مانند تمامی تصمیم‌های دیگری که در زندگی می‌گیریم می‌بایست سنجیده و معقول عمل کنیم و به دور از احساسات هیجانی در مورد مسیری که می‌خواهیم در آن قدم بگذاریم حداقل با صاحبان تجربه مشورت نماییم.

غیر عادی است که عرضه کننده محصول یا خدمتی مشتری خود را از دریافت آن محصول یا خدمت منع کند ولی در این مقاله ما در مجموعه نخستین ثبت ارائه دهنده خدمات ثبت شرکت و ثبت برند بعضی از معایب و باورهای اشتباه در مورد ثبت شرکت را برای اشخاصی که در نظر دارند به هر دلیلی شرکتی برای خود به ثبت برسانند شرح می‌دهیم.

هر روزه بسیاری از هموطنان جهت ثبت شرکت به مجموعه ما مراجعه می‌کنند و جالب است بدانید اندیشه اکثر افرادی (البته نه همه) که برای ثبت شرکت مراجعه می‌کنند این است که با ثبت شرکت پولدار می‌شوند !!!

کمی خنده‌دار است که اکثر مراجعه کنندگان ما (البته نه همه) فکر می‌کنند که بدون داشتن محصول و یا ایده خاصی جهت ارائه صرفا با ثبت یک شرکت می‌توانند در دنیای کسب و کار و بیزینس قدم بگذارند و به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کنند !!!

بگذارید کمی پایه‌ای‌تر این موضوع را بررسی کنیم.

اصلا ثبت شرکت چیست و چرا باید آن را انجام دهیم ؟

در دنیای کسب و کار وقتی می‌بایست محصول یا خدمتی به صورت رسمی به اشخاص و دیگر کسب و کارها عرضه شود اشخاص حقیقی بهتر است جهت رسمیت بخشیدن به فعالیت تجاری خود شرکتی را همراه با شرکا در اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری به ثبت برسانند و با هویت آن شرکت (یا به عبارتی آن شخصیت حقوقی) فعالیت‌های مربوط به کسب و کار خود را انجام دهند.

پس پیش‌نیاز ثبت یک شرکت و تاسیس یک شخصیت حقوقی در ابتدای امر این است که محصول یا خدمتی قابل ارائه داشته باشید.

صرفا ثبت یک شرکت بدون داشتن ایده و محصولی برای ارائه علاوه بر اینکه هیچ کمکی به شما نمی‌کند باعث ضرر و زیان‌های احتمالی نیز می‌شود.

مسئولیت‌های پس از ثبت شرکت چیست ؟ (معایب)

اول از همه باید بدانید که شرکت نیاز به مراقبت و رسیدگی دارد. یعنی چه از آن استفاده کنید چه نکنید می‌بایست به آن رسیدگی کنید.

ثبت شرکت مانند خرید کتاب نیست که آن را بخرید و در قفسه کتاب‌ها بگذارید تا خاک بخورد.

ثبت شرکت مسئولیت و بار حقوقی دارد – بدانید که با ثبت یک شرکت – شما یک شخصیت حقوقی خلق می‌کنید. همانطور که شما در جامعه دارای شخصیت هستید شرکت نیز دارای یک شخصیت است که به آن شخصیت حقوقی می‌گویند.

اشخاص حقوقی پس از ثبت شرکت می‌بایست:

  • خود را به ادارات مالیاتی شهر و استان خود معرفی نمایند و در سامانه جامع مالیاتی کشور جهت ابراز و پرداخت مالیات ثبت نام نمایند
  • هر ساله جهت پلمپ دفاتر خود اقدام نمایند
  • هر ساله جهت حسابرسی و رسیدگی‌های مالیاتی به ادارات مالیات مراجعه نمایند
  • جهت اخذ گواهی مالیات بر ارزش افزوده و تمدید آن به صورت دوره‌ای اقدام نمایند (در صورت مشمولیت)

و موارد ریز و درشت دیگری که می‌بایست برای شرکت ثبت شده خود انجام دهید که به مجموعه همه این‌ها رسیدگی به شرکت می‌گوییم.

پس تا اینجا متوجه شده‌اید که با ثبت شرکت چه از آن استفاده کنید چه نکنید می‌بایست زحماتی را متحمل شوید و توصیه ما به شما این است که اگر هنوز محصول یا خدماتی قابل ارائه ندارید کمی در تصمیم خود تامل نمایید – شما هنوز هم بدون ثبت شرکت می‌توانید کسب و کار خود به صورت شخصی راه‌اندازی کنید و در آینده در صورت نیاز اقدام به ثبت شرکت نمایید.

البته در این مقاله سعی بر این نیست که بخواهیم شما را از ثبت شرکت بترسانیم و یا منصرف نماییم – این مقاله صرفا بدین جهت است که با ذهنی باز و با آگاهی از مسئولیت‌های پیش رو اقدام به ثبت شرکت مورد نظرتان نمایید.

چند باور اشتباه در مورد ثبت شرکت

برای اینکه از یک نام به صورت انحصاری استفاده کنیم می‌بایست شرکتی با آن نام تاسیس کنیم !

اغلب بر این باورند که اگر محصول و خدمتی دارند و می‌خواهند نام آن محصول و خدمت را به انحصار خود در بیاورند می‌بایست شرکتی ثبت کنند و نام آن شرکت را بر روی محصول و یا برند خود درج نمایند. این باوری کاملا اشتباه و از روی ناآگاهی است (بنده – نگارنده – نیز پیش از آن که با مسائل ثبتی آشنا شوم همین باور را داشتم)

اگر نامی در ذهنتان دارید و می‌خواهید آن را به انحصار خود در بیاورید – می‌بایست اقدام به ثبت برند نموده و نام برند ثبت شده خود را بر روی محصول و برند خود بگذارید.

برند – کلمه یا عبارتی است که در مرکز مالکیت معنوی ایران ثبت می‌شود و پس از ثبت تمامی حقوق معنوی آن نام در طبقه ثبت شده برای شخص مالک محفوظ می‌ماند.

پس از ثبت برند هیچ شخصی غیر از مالک برند نمی‌تواند از نام ثبت شده تحت مالکیت صاحب برند به هیچ عنوان استفاده نماید و در صورتی که اشخاصی بدون کسب اجازه از مالک برند اقدام به استفاده غیر مجاز از نام برند نمایند می‌توان علیه وی اقامه دعوی و در صورت بروز ضرر و زیان غرامت دریافت نمود.

لذا اگر هم اکنون کسب و کار خود را دارید – محصول یا خدمتی ارائه می‌دهید و صرفا می‌خواهید که اشخاص دیگر نتوانند از نام محصول و یا خدمت شما استفاده نمایند می‌بایست اقدام به ثبت برند (نام محصول و یا خدمت) مورد نظر خود نمایید و نیازی به ثبت شرکت هم نام با محصول یا خدمتی که ارائه می‌دهید ندارید.

اگر شرکت نداشته باشیم نمی‌توانیم واردات و صادرات کنیم !

یک باور اشتباه دیگر نیز این است که تصور می‌شود جهت صادرات و واردات کالا و خدمات می‌بایست شرکت ثبت نمود در صورتی که این طور نیست.

جهت واردات و صادرات محصول و خدمات شما می‌بایست دارای جواز صادرات و واردات باشید که در کشور ایران به آن کارت بازرگانی می‌گویند.

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند جهت دریافت کارت بازرگانی اقدام نمایند لذا اگر در حال حاضر شرکتی ندارید نیز می‌توانید به صورت یک شخصیت حقیقی جهت دریافت کارت بازرگانی اقدام نمایید.

اگه شرکت ثبت کنیم باید مالیات هنگفتی بدیم !

یکی دیگر از مسائلی خیلی زیاد با آن برخورد می‌کنیم این است که متقاضیان ثبت شرکت فکر می‌کنند صرفا با ثبت شرکت مشمول پرداخت مالیات می‌شوند که این باوری کاملا اشتباه است.

طبق قوانین مالیاتی تمام کشورها – مالیات عملکرد – درصد معینی از سود خالص حاصله در طی یک سال تعیین می‌گردد و در کشور ایران مالیات عملکرد به صورت ۲۵ درصد سود خالص حاصله در طی یکسال است.

یعنی اگر در طی یکسال شرکت شما سوددهی داشته باشد ۲۵ درصد آن را باید به عنوان مالیات عملکرد بپردازید و اگر سودی نداشته باشید (که معمولا در سال‌های اول تاسیس هر شرکتی بدین صورت است) شرکت شما زیان‌ده محسوب شده و مشمول پرداخت مالیات عملکرد نمی‌باشد پس خیالتان راحت باشد.

در این مقاله سعی نمودیم که به چند باور اشتباه و معایب احتمالی ثبت شرکت بپردازیم.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره ثبتی رایگان می‌توانید علاوه بر تماس با خطوط ویژه ۰۲۱۸۸۸۸۱۲۳۵ و ۰۲۱۸۸۸۸۱۲۴۵ از طریق وبسایت نخستین ثبت به نشانی www.nokhostinsabt.com نیز با کارشناسان به صورت آنلاین گفتگو نمایید.

منبع : مقاله چند باور اشتباه در مورد ثبت شرکت از وبسایت نخستین ثبت

این مطلب در قالب رپورتاژ آگهی و توسط شرکت های ثالث به عنوان بیانیه مطبوعاتی یا متن تبلیغاتی برای گجت نیوز ارسال شده و گجت نیوز در قبال موارد مندرج در آن مسئولیتی ندارد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*