مراسم معرفی گلکسی S5 کل اخبار دیروز کنگرهی موبایل بارسلون را تحت شعاع خود قرار داد. حال که این مراسم خاتمه یافته و تلفنهوشمند این کمپانی کرهای معرفی شده است، بهتر است به مقایسهی محصول جدید آن با پرچمدار اپل، یعنی آیفون 5S بپردازیم. با ما همراه باشید.
طراحی ظاهری و بدنه
سامسونگ با ادامه سنت همیشگی خود در تولید تلفنهایهوشمند به عدم استفاده از فلز پایبند مانده است. بسیاری از طرفداران تلفنهایهوشمند سامسونگ و مخصوصل سری گلکسی اس، انتظار داشتند تا این کمپانی کرهای در نسل جدید تلفنهوشمند خود از بدنهی فلزی استفاده نماید. بسیاری از طرفداران با دیدن تصاویر اولیه مربوط به این تلفنهوشمند بسیار ناامید شدند.
پردازنده و معماری مورد استفاده
سامسونگ در گلکسی S5 خود از یکی از قدرتمندترین تراشههای موجود در بازار استفاده کرده است که ساختهی کوالکام بوده و پرچمداران اندروید را در سال گذشتهی میلادی تجهیز کرده است. همچون سونی که در پرچمدار خود، اکسپریا Z2 از تراشهی بهینهتر اسنپدراگون 801 بهره برده است، سامسونگ نیز در گلکسی S5 از اسنپدراگون 801 در فرکانس کاری 2.5 گیگاهرتزی بهره برده است. همچنین سامسونگ این تراشه را با یک حافظهی رم 2 گیگابایتی به بازار عرضه خواهد کرد روی کاغذ در مقابل حافظهی رم یک گیگابایتی آیفون 5S حرفهای زیادی را برای گفتن دارد.
اما در مورد پردازنده، اپل هماکنون تنها کمپانی تولیدکنندهی تلفنهایهوشمند است که پرچمدار خود را با بهرهگیری از معماری 64 بیتی به بازار عرضه کرده است. آیفون 5S به لطف وجود تراشهی قدرتمند A7 در تمامی بنچمارکهای و مقایسههای انجام شده تمام تلفنهایهوشمند رقیب را از میدان رقابت خارج کرده است. البته سامسونگ بهینهسازیهایی را انجام داده است که منجر به کاهش مصرف انرژی و همچنین افزایش کارایی آن شده است. هرچند نمیتوان به غلبه بر A7 امیدوار بود، اما شاید این تراشه توانایی رقابت در برخی از زمینهها را با A7 داشته باشد.
حسگرهای حرکتی و کنترل سلامتی
زمانی که اپل تلفنهوشمند خود آیفون 5S را معرفی کرد، علاوه بر پردازندهی اصلی آن، پردازندهی دیگری نیز در تراشهی مورد استفاده در آن تعبیه شده بود که اختصاصا برای پردازش اطلاعات سنسورهای حرکتی در نظر گرفته شده است. این ویژگی در کنار اپلیکیشن موجود برای کنترل میزان فعالیتهای کاربران و سنجش سطح فعالیتهای ورزشی، مجموعه ی کاملی را در اختیار کاربران قرار داده است تا سلامتی خود را کنتل کنند.
سامسونگ نیز چنین سنسوری را در گلکسی S5 بههمراه سرویسهای مرتبط همچون اپلیکیشن S Health قرار داده است. گلکسی S5 با برخورداری از حسگر شمارندهی ضربان، لقب اولین تلفنهوشمند جهان را که از این سنسور بهره میبرد به خود اختصاص داده است. با استفاده ار این سنسور اطلاعات جمعآوری شده از سنسورهای حرکتی و همچنین وضعیت بدن کاربر که از طریق سنجش ضربان حاصل خواهد شد، قابل استنادتر بوده و اطلاعات شفافتری را در اختیار کاربر قرار میدهد. همانطور که گفتیم اپلیکیشن S Health نیز برای تکمیل این سختافزار تعبیه شده است که از برنامهی غذایی بهمنظور محاسبهی کالریهای مورد استفاده و از دست رفته در فعالیتهای ورزشی استفاده پشتیبانی میکند.
حسگر اثر انگشت
حسگر اثر انگشت نیز جزو ویژگیهایی است که پیش از استفاده در تلفنهایهوشمند اندرویدی، اپل در آیفون مورد استفاده قرار داد. این ویژگی در زمان عرضه با انتقادهای فراوانی روبرو شد، اما رفته رفته با جاافتادن کاربریهای آن، ارزش واقعی این سنسور بر همگان آشکار شد. بخش بزرگی از منتقدان این سنسور کاربران تلفنهایهوشمند اندرویدی و خصوصا علاقمندان به محصولات سامسونگ بودند که هم اکنون در گلکسی S5 تعبیه شده است. گلکسی S5 نیز هماکنون جز معدود ابزارهای هوشمندی است که از سنسور اثر انگشت بهره میبرد. پیش از این آیفون 5S و فبلت وانمکس اچتیسی نیز از این سنسور بهره میبردند.
حسگر اثر انگشت مورد استفاده در گلکسی S5 از ساختار متفاوتی در مقایسه با آیفون 5S برخوردار است، بطوری که برای ثبت اثر انگشت در این تلفنهوشمند باید انگشت را در جهت خاصی روی کلید Home کشیده شود، در حالی که در آیفون 5S نیازی به کشیدن انگشت وجود ندارد. سامسونگ این امکان را در اختیار کاربران قرار داده است تا با استفاده از حسگر اثر انگشت پرداختهای اینترنتی خود را به انجام برسانند.
جدول زیر مشخصات دو پرچمدار اپل و سامسونگ را در کنار هم نمایش میدهد تا بتوانیم مقایسه دقیقی بین این دو تلفن هوشمند داشته باشیم.
شاید یکی از دلایل اهمیت مقایسهی ابزارهای تولیدشده توسط دو کمپانی سامسونگ و اپل بهدلیل کشمکشی باشد که این دو کمپانی با آن دست به گریبان هستند. وجود پروندههای متعدد دعاوی در دادگاهها بهدلیل سواستفاده از حق پتنتها و همچنین جایگاه متفاوت ابزارهایهوشمند سامسونگی در اکوسیستم اندروید این رقابت را داغتر از پیش کرده است. هرچند مجادله برای اثبات برتری برندها در میان کاربران و علاقمندان به یک کمپانی خاص به مشخصات سختافزاری و ویژگیهای یک اکوسیستم وابسته نبوده و بهنوعی پیوند روحی با کاربران دارد.
شما کدامیک را می پسندید؟
لطفا در رای گیری زیر شرکت کرده و به گزینه مورد علاقه خود رای دهید
نکته : برای رای دادن به گزینه مورد نظر خود فقط کافیست بر روی تصویر و یا نام آن کلیک کنید
منبع : digitaltrends