مایکروسافت ، بزرگترین کمپانی نرم افزاری دنیا است 2 روز پیش تولد 40 سالگی خود را جشن گرفت.بدون شک بزرگترین عامل موفقیت این شرکت سیستم عامل محبوب آن یعنی ویندوز است که به عنوان رایج ترین پلتفرم کامپیتوری در جهان سال های سال است که مورد استفاده کاربران قرار می گیرد.یکی از تفاوت های اساسی سیستم عامل ویندوز با دیگر سیستم عامل ها ، متن باز نبودن و در واقع هیچکس به غیر از مایروسافت قادر به توسعه آن نبوده است.اما حالا ظاهرا داستان تغییر کرده و شایعات خبر از احتمال عرضه نسخه متن باز ویندوز در آینده ای نزدیک می دهند.
Mark Russinovich یکی از مهندسان ارشد مایکروسافت در کنفرانس ChefCon که در دره سیلیکون در حال برگزاری بوده است با اعلام احتمال متن باز شدن سیستم عامل ویندوز خبر داد و اعلام کرد این می تواند به معنای تولد مایکروسافتی دیگر باشد.این کنفرانس به منظور گردهم آمدن توسعه دهندگان وب سایت ها، اپلیکیشن های موبایلی و همچنین برنامه های سازمانی تحت ابزار متن باز Chef برگزار شده بود.
چند سال پیش نیز چنین چیزی از سوی Mark Russinovich اعلام شده بود ولی آنموقع، بیل گیتس هنوز مدیرعامل اجرایی مایکروسافت بود و شاید همین موضوع، یکی از دلایل متنباز عرضه نشدن ویندوز باشد. به هر حال، هر چیزی که در فیلمهای علمی-تخیلی میبینیم نیز روزی به حقیقت تبدیل میشود.
البته عرضهی ویندوز به صورت متنباز دو حالت کلی را پیش روی مایکروسافت قرار میدهد. در حالت اول، باید تمامی کدهای نوشته شده از این سیستمعامل در اختیاران تمامی افراد قرار گیرد تا بتوانند آ را ویرایش نمایند، که این موضوع سیاستهای مایکروسافت را طی این سالها زیر سوال میبرد. چرا که در آن حالت، باید تمامی کدهای نوشته شده برای مرورگری همچون Internet Explorer نیز در اختیار افراد قرار گیرد. در حالت دوم، مایکروسافت میتواند با فروش لایسنس خود میتواند سودی در حدود 4 میلیارد دلار در هر فصل از سال داشته باشد که رقمی خیرهکننده بوده و شاید همین موضوع، مایکروسافت را به فکر متنباز کردن ویندوز، وادار کند. البته باید دید که این کمپانی آمریکایی، تا چه اندازه به کاربران اجازه میدهد که کدها را تغییر دهند و امکان ویرایش، تا چه اندازهای وجود خواهد داشت.
از سوی دیگر، مایکروسافت قصد دارد تا هر آنچه را که کاربران میخواهند، در ویندوز 10 قرار دهد. به این منظور، قسمتهایی مختلف در وبسایت این شرکت تحت عنوان “پیشنهادات ویندوز 10، “پیشنهادات ایکسباکس” و “پیشنهادات فضای واندرایو” قرار داده شده اند تا کاربران، درخواستها و پیشنهادات خود را مطرح نمایند.به همین جهت،هزاران نفر از کاربران ایرانی برای قرار دادن تقویم فارسی در ویندوز 10، درخواستهای زیادی را برای مایکروسافت فرستادهاند و مایکروسافت نیز این موضوع را قبول کرده است که بسیار جالب بوده و از نسخهی بعدی ویندوز، کاربران ایرانی میتوانند تقویم فارسی را در ویندوز خود داشته باشند!
بدون شک مایکروسافت گروهی خبره را در برای افزودن ویژگیهای لازم به ویندوز 10 به کار گرفته تا نسخهی جدید سیستمعامل این شرکت، همان محصولی باشد که همه به دنبال آن هستند. البته طبیعیست که این کمپانی نمیتواند به همهی درخواستها پاسخ دهد، اما تا جایی که ممکن باشد، به درخواستها و پیشنهادات رسیدگی میشود. به عنوان مثال یکی از بهترین پیشنهادات در مورد ایکسباکس نیز اضافه کردن قابلیت اجرای بازیهای قدیمیتر Xbox 360 میباشد که این موضوع، فوقالعاده به نظر میرسد.
به هر شکل، مایکروسافت درآمد بسیار زیادی از عرضهی سیستمعامل خود دارد و حتی در سالهای اخیر، پایش را از مرز ویندوز بالاتر گذشته و در هر صنعتی، ردی از این کمپانی آمریکایی دیده میشود. هماکنون مایکروسافت با ارائهی سرویسهایی متعدد که این روزها از ویندوز نیز مهمتر شدهاند، به درآمدی خوبی رسیده و حتی فروش نسخههای ویژه از سرویسهای این شرکت همچون OneDrive و Office 365، سبب شده تا سود سالانهی مایکروسافت، افزایش چشمگیری داشته باشد.
با این تفاسیر، شما چه فکر میکنید؟ آیا ویندوز نیز به صورت متنباز عرضه میشود؟
منبع : pcworld