تصور کنید با تلفن همراه خود می توانید 5x یا همان 5برابر زوم کنید ٬ بدون افت کییفت تصویر ٬ یعنی زوم اپتیکال 5x را روی تلفن همراه خود داشته باشید ٬ بدون اینکه مثل دوربین های عکاسی ٫ نیاز به بیرون آمدن لنز باشد. و یا اینکه عکس های HDR را در کسری از ثانلیه ثبت کنید و دیگر از شر مات شدن سوژه ای که تنها کمی تکان خورده ٬ خلاص شوید. این خیلی خیلی عالی است ٬ به خصوص اینکه هزینه داشتن چنین تکنولوژی ای حتی کمتر از داشتن یک دوربین 20 مگاپیکسلی روی تلفن هوشمندتان است.
استارت-آپ.ی که تنها 2 سال سن دارد ٬ به این تکنولوژی رسیده است و در نمایشگاه MWC 2014 واقعا باعث بهت و حیرت همگان شد. این واقعا یک روش کاملا نوین در صنعت عکس برداری تلفن های هوشمند است. اما واقعا این تکنولوژی چیست ؟
قبل از شروع اجازه بدهید همین جا حبابی که در ذهنتان شکل گرفته را بترکانیم و بگوییم این قرار نیست همان دوربین 2تایی یاد شده در شایعات " اچ تی سی وان جدید " باشد. مسلما اچ تی سی از تکنولوژی دیگری بهره خواهد برد و شاید حتی هدف آن این نباشید (امیدواریم اینطور نباشد.)
خب ٬ مواد لازم :
- 2 دوربین 13 مگاپیکسلی
- یک پردازنده اسنپ 800 از کوآلکام
بله ٬ همین ها کافیست.
همانطور که گفتیم این تکنولوژی سبب می شود که شما بتوانید به راحی 5x روی سوژه های زوم کنید ٬ و انگار واقعا خودتان در آن فاصله نزدیک به سوژه ایستاده اید. یعنی هیچ افت کیفیت را شاهد نخواهید بود و بر خلاف زوم دیجیتال ٬ قرار نیست پیکسل ها کشیده بشوند که در درنهایت تصویر افت کیفیت محسوسی پیدا کند.
این 2 دوربین ٬ یکی با فاصله کانونی (فوکوس) ثابت و میدان دید(FOV) بازتر و دیگری با قابلیت فوکوس خودکار و یک لنز زاویه دید وسیع معمولی است. مسئله ای که اینجا اهمیت ویژه ای دارد ٬ آلگوریتم ترکیب تصاویر حاصل از این دو دوربین است که واقعا هیچ سنخیتی با هم ندارند.
در حال حاضر تنها پردازنده ای که می تواند از این سیستم پشتیبانی کند ٬ چیپ فوق العاده عالی و محبوب اسنپدرگون 800 از شرکت کوالکام است. چون فقط این پردازنده است که دارای 2 پردازنده تصویر است و می تواند در آن-واحد به هر دو دوربین اجازه بدهد که آلگوریتم مورد نظر را اجرا کنند.
نتبجه اما این است که تصاویر حتی وقتی در حالت زوم (همان بزرگنمایی) گرفته شده اند واقعا شارپ باشند و نسبت سیگنال به نویز کمتری داشته باشند. این نتیجه به اندازه کافی قوی هست برای کسب پیروزی در مقابل لومیا 1020 در شرایط برابر .
نرم افزار این دو دوربین قادر است در صورتی که تشخیص بدهد پیکسلی سوخته است٬ در تصویر دوربین دیگری یک پیکسل شفاف تر برای ما جایگزین کند.
برای اینکه میزان نویز در کمینه-حالت ممکن قرار بگیرد ٬ دوربین فوکس ثابت آن ٬ فیلتر رنگی کننده را ندارد ٬ یعنی تصاویر را در حالت سیاه و سفید ثبت می کند . اینطوری نور بیشتری به سنسور رسیده و تصاویر بهتری تولید شود.(فیلتر رنگی برای رنگی کردن میزانی از نور ورودی به لنز را می گیرد و این باعث می شود نور کمتر به سنسور برسد)
نگران نباشید ٬ این در تصویر نهایی تاثیری ندارد ٬ چون دوربین فوکوس-خودکار دارای فیلتر رنگی است و تصاویر شما رنگی خواهند بود.
برای ثبت تصاویر با گستره دینامیکی بالا ( HDR ) اما حالا نیاز به حبس کردن نفس در سینه ندارید ٬ نیازی نیست که به زمین و زمان بابت تکان خوردن سوژه ناسزا بگویید(!) ٬ حالا تنها در یک بار باز و بسته شدن دریچه دیافراگم شما قادر خواهید بود تصاویر HDR را ثبت کنید. ( در حالت معمولی این نوع تصاویر با 3 بار ثبت عکس با جبران نوردهی های مختلف و درتکیب این 3 تصویر با هم تولید می شوند ٬ به همین دلیل شما و سوژه محترم حدود 2 ثانیه باید موقع ثبت عکس ثابت باشید)
همه این چیز ها در آن-واحد روی می دهند و هیچ لگی را شاهد نخواهید بود. تنها مشکل رخ دادن پدیده flickering است که در نهایت ٬ در کیفیت عکس تاثیر خاصی ندارد.
سرعت فوکوس روی سوژه اما حدود 100ms خواهد بود و این بدین معناست که شما به سرعت می توانید تصاویر را ثبت کنید ٬ چه خودتان در حال حرکتید ٬ چه سوژه تان.
اما بیایید ببنیم آنقدر که این عطار از مشک خود تعریف کرده است ٬ بویی هم دارد ؟ تصویر سمت راست حاصل از این تکنولوژی است. (معلوم نیست سمت چپ از چه دوربینی و چه شرکتی است ٬اما دستگاه های پرچمدار این روزها اینقدر ها هم بد نیستند.)
سنسور های 13 مگاپیکسلی این دوربین ها از سونی خریداری می شود. همه اینها وقتی جالبی می شود که هزینه داشتن چنین دوربینی ٬ از یک 20 مگاپیکسلی (مثلا اکسپریا زی2 یا لومیا 1520) ارزانتر خواهد بود.
منبع : cnet