گوشی با باتری قلمی

فلش بک: گوشی با باتری قلمی به جای باتری لیتیومی!

در این فلش بک به بررسی یک گوشی با باتری قلمی (AA) می‌پردازیم که با نام اسپیر وان پلاس – Spare One Plus عرضه شد.

شما برای تامین انرژی (شارژ) گوشی اسپیر وان پلاس، فقط به یک باتری قلمی نیاز داشتید. همانطور که از نام این گجت مشخص است، این گوشی فقط برای زمان‌های اضطراری مورد استفاده قرار می‌گرفت و می‌توانستید با استفاده از یک باتری قلمی از این گوشی استفاده کنید.

بهترین ویژگی گوشی اسپیر وان پلاس این است حتی اگر این گوشی به مدت بسیار طولانی مورد استفاده قرار نمی‌گرفت، در مواقع اضطراری می‌توانستید از آن استفاده کنید و هیچ مشکلی در عملکرد این گوشی وجود نداشت. امروزه گوشی‌های هوشمند از باتری‌های لیتیومی استفاده می‌کنند و نمی‌توانند مثل باتری‌های قلمی انرژی (شارژ) را در خود نگه دارند، باتری‌های لیتیومی به صورت ماهانه 2 درصد از شارژ خود را از دست می‌دهند و این بدان معنی است که اگر از گوشی خود استفاده نکنید باز هم ماهانه 2 درصد از باتری (مخزن باتری) را از دست خواهید داد حتی اگر گوشی شما خاموش باشد.

گوشی با باتری قلمی

همانطور که اشاره شد این گوشی از باتری قلمی استفاده می‌کند و به همین دلیل باتری این گوشی به راحتی تعویض می‌شود و همچنین می‌توانید باتری این گجت را به راحتی تهیه کنید. این گوشی بسیار برای مواقع ضروری کاربردی بوده است، زیرا در مواقع طوفان و جاری شدن سیل، قطع برق طبیعی بوده و در هنگامی که برای شارژ گوشی خود به برق دسترسی نداشته باشد و باتری گوشی شما کاملا خالی باشد این بدان معنی است که عملا گوشی شما بی استفاده است، اما این گوشی با باتری قلمی این مشکل را حل کرده و جالب است بدانید که این گوشی ضد آب بوده و در صورت برخورد با آب هیچ مشکلی پیش نمی‌آید.

گوشی اسپیر وان پلاس یک دستگاه بسیار ساده بوده و از آن برای برقراری تماس استفاده می‌شد، اما این گوشی دارای مشکلاتی نیز بود؛ یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این گوشی استفاده از شبکه 2G بود، زیرا در بسیاری از کشورها، دیگر شبکه 2G پشتیبانی نمی‌شود و این بدان معنی است که در آن کشورها این گجت کاملا بی استفاده است. در زمان عرض این گوشی بسیاری از کشورها از این شبکه پشتیبانی می‌کردند و این گوشی با باتری قلمی نیز کاربرد داشت.

شما می‌توانستید مخاطبین خود را در این گوشی ذخیره کنید و همچنین با استفاده از دکمه‌های این گوشی شماره گیری کنید. همچنین این امکان وجود داشت که با فشار دادن دکمه به علاوه (دکمه قرمز با به علاوه سفید) مختصات (Location) خود را برای مخاطبین ذخیره شده در گوشی بفرستید و با فشار دادن دکمه دیگر با اورژانس تماس بگیرید.

یک باتری قلمی برای 10 ساعت مکالمه کافی بود و شما برای تماس گرفتن با مخاطبین خود نیاز به سیم‌کارت داشتید و این درحالی است که برای تماس با اورژانس نیازی به سیم کارت نبود. برای خارج کردن سیم‌کارت از گوشی قدیمی و قرار دادن آن در گوشی اسپیر وان پلاس شما نیاز به ابزار داشتید و جالب اینجاست که ابزار مورد نیاز تعویض سیم کارت (مثل سوزن سیم‌کارت) در این گوشی وجود داشت.

گوشی با باتری قلمی

همچنین در قسمت بالای این گوشی یک فلش LED وجود داشت که می‌توانستید از آن در زمان قطعی برق از آن استفاده کنید. این گوشی با باتری قلمی دارای گیرنده رادیویی FM نبود، اما اگر این گجت از این گیرنده پشتیبانی می‌کرد می‌توانست بسیار کاربردی باشد، زیرا این امکان وجود داشت تا در زمان قطعی برق، اخبار را با استفاده از رادیو دنبال کنید.

گوشی Spare One Plus، گجت موفقی نبود زیرا در آن زمان باید برای خرید این گوشی 60 دلار هزینه می‌کردید، اما شما می‌توانید در فروشگاه اینترنتی eBay این گجت را با قیمت 10 دلار خریداری کنید و به این موضوع دقت داشته باشید که به زودی شبکه 2G در سراسر جهان از دسترس خارج خواهد شد.

حدود چند سال بعد گوشی اسپیر وان پلاس با پشتبانی از شبکه 3G (با مودم چهار بانده) وارد بازار شد، اکنون کشورهایی وجود دارند که شبکه 3G را از دسترس کاربران خود خارج کرده‌اند، با این وجود عمر شبکه 3G بیشتر از شبکه 2G خواهد بود. به علاوه این گوشی از یک GPS واقعی استفاده می‌کرد و می‌توانست موقعیت شما را به طور دقیق‌تری برای مخاطبین شما ارسال کند. به علت وجود شبکه 3G و GPS این گوشی به جای یک باتری قلمی از دو باتری قلمی برای تامین شارژ استفاده می‌کند.

این گجت، تنها گوشی با باتری قلمی نبود و گوشی‌های دیگری نیز وجود داشتند که از باتری قلمی استفاده می‌کردند. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، یک گوشی به شکل باتری قلمی (کمی بزرگ‌تر) را مشاهده می‌کنید که توسط شرکت Sanyo ساخته شده است. این گوشی از یک باتری قلمی قابل شارژ استفاده می‌کرد و به همین دلیل فقط می‌توانست حدود 10 روز در حالت آماده باش (Standby) قرار بگیرد و حدود 5 ساعت می‌توانستید از باتری آن برای مکالمه استفاده کنید، اما باز هم این گوشی از شبکه 2G استفاده می‌کرد.

گوشی با باتری قلمی

در آن زمان برخی از مردم بر این باور بودند که این روشی برای تبلیغ باتری‌های Sanyo’s Eneloop بوده و خرید این گوشی را عقلانی نمی‌دانستند.

پس از مدتی گوشی Olive FrvrOn عرضه شد، جالب است که بدانید این گوشی از باتری قلمی و همچنین از باتری لیتیومی استفاده می‌کرد و به همین دلیل کلمه FrvrOn که مخفف Forever On (برای همیشه روشن) است به عنوان نام این گوشی قرار گرفت. این گجت نسخه ارتقا یافته گوشی‌های نام برده قبلی است و از یک صفحه نمایش رنگی (CSTN) با رزولوشن 128 در 128 پیکسل استفاده می‌کرد، همچنین این گوشی دارای گیرنده رادیویی FM بود.

گوشی با باتری قلمی

این گوشی از یک باتری لیتیومی 600 میلی آمپر ساعتی و یک باتری قلمی برای تامین شارژ استفاده می‌کرد، این گجت در سال 2010 در هند عرضه شد و قیمتی حدود 37 دلار داشت.

گوشی با باتری قلمی

در سال‌های گذشته از روش‌های مختلفی برای شارژ باتری گوشی استفاده می‌شد، این گوشی می‌تواند یک مثال خوب برای این موضوع باشد زیرا از دو نوع باتری برای تامین شارژ استفاده می‌کرد. شرکت دیگری به نام Puma یک گوشی تولید کرد که دارای صفحه‌های خورشیدی بود و با استفاده از نور خورشید شارژ می‌شد.

گوشی‌های دیگری نیز وجود دارند که از روش‌های عجیب برای تامین شارژ باتری خود استفاده می‌کردند، برای مثال گوشی Ulysse Nardin Chairman از یک وزنه چرخشی استفاده می‌کرد و توسط انرژی حرکتی باتری این گوشی شارژ می‌شد.

شرکت‌های دیگر نیز ایده‌هایی در این باره داشتند، مانند iFan که به عنوان یک گجت جداگانه برای گوشی هوشمند در نظر گرفته شده بود. این گجت می‌توانست با استفاده از نیروی باد گوشی شما را شارژ کند، اما متاسفانه این فقط در حد یک ایده بود و هیچ وقت عملی نشد.

گوشی با باتری قلمی

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*