اگر شما هم ویندوز را روی یک درایو SSD ( درایو حال جامد یا سالید درایو ) نصب کرده باشید، قطعاً متوجه افزایش محسوس سرعت بوت و همینطور افزایش شدید سرعت اجرا شدن نرمافزارهای سنگین نظیر فتوشاپ شدهاید. یکی از بهترین روشهای افزایش سرعت کامپیوترها و لپتاپها (به جز لپتاپ گیمینگ یا سیستم گیم) استفاده از SSD به جای هارددیسک است. شاید تنها مشکل موجود قیمت باشد. هنوز هم SSD چندین برابر بیشتر از هارددیسک هزینه دارد و مشتریان زیادی را منصرف میکند.اما کمپانی توشیبا اخیراً با معرفی تکنولوژی جدید BiCS روشی برای متراکم کردن حافظهها و کاهش هزینه پیش روی صنعت حافظه مجسم کرده و قرار است در سال آتی تراشههای حجیم و ارزان خود را به تولید انبوه برساند.
البته تاکنون کمپانی سامسونگ و همینطور اتحاد اینتل و میکرون هم از تکنولوژیهای حافظهی سهبعدی خودشان بهرهبرداری کردهاند.اما در روش آنها۳۶ لایهی حافظه و در حقیقت گیتها روی هم قرار میگیرند تا تراکم افزایش پیدا کرده و هزینه کاهش یابد. البته عملکرد هم تا حدی بهبود مییابد.
اما توشیبا روش جدیدی به اسم BiCS یا Bit Cost Scalable را معرفی کرده که امکان استفاده از ۴۸ لایه را فراهم میکند و در عین حال هزینه و ابعاد تغییری نمیکند. نتیجه این است که از این پس میتوان درایوهای ۲.۵ اینچی با ظرفیت ۳ ترابایت و یا کارتهای کوچک میکرواسدی با ظرفیت ۴۰۰ گیگابایت تولید کرد.
روش توشیبا یک تحول کاربردی ایجاد میکند چرا که قیمت یک ترابایت SSD تا ۱۴۰ دلار هم پایین میآید حال آنکه قیمت هارددیسک ۱ ترابایتی، ۵۰ دلار است. تفاوت ۳ برابری نسبت به تفاوت ۱۰ برابری موجود بسیار جالبتر است مخصوصاً اگر به مقایسه سرعت و عملکرد بپردازیم.
سرعت SSDهای معمولی تقریبا ۳ برابر هارددیسکهای خوب است و اگر قیمت نیز دقیقاً ۳ برابر باشد، دیگر کسی نگران نسبت کارایی به قیمت نخواهد بود. البته عمر مفید و ظرفیت دو مقولهی متفاوت است.
توشیبا کار روی تکنولوژی جدید را از سال ۲۰۰۷ شروع کرده و حالا پس از ۸ سال به نتیجه رسیده است. آنها کارخانهی خاصی را برای تولید تراشههای جدید بنا کردهاند و قرار است از سال آتی تولید تجاری را آغاز کنند.
شاید زمانبندی خوبی نباشد چرا که قطعاً دیگر کمپانیها هم به فکر ارتقای ظرفیت، بهبود هزینه و عملکرد حافظههای ۳D NAND خود هستند اما خبر خوش برای تمام مشتریان این است که در سالهای پیش رو بخش حافظهی وسایلی مثل گوشی و تبلت و همینطور درایوهای دستاپی و لپتاپی، پیشرفت بهتری خواهد داشت.
منبع : kitguru