کشف اولين سياره قابل سکونت شبيه به زمين !

Kepler-186f

دانشمندان برای اولین بار یک سیاره بیگانه هم اندازه زمین را کشف کردند که در منطقه قابل سکونت نسبت به ستارۀ مادری اش در حال چرخش میباشد. این سیاره که به پسر عموی زمین تشبیه می شود ممکن است آب مایع و شرایط مناسبی برای پشتیبانی از حیات را دارا باشد.

Kepler-186f

تصویر هنرمندانه از سطح سیاره kepler-186f

سیاره تازه کشف شدۀ Kepler-186f, اولین بار توسط تلسکوپ فضایی کپلر ناسا شناسایی شد، این سیاره در فاصله ۴۹۰ سال نوری از زمین به دور یک ستاره کوتوله قرمز کم نور در حال چرخش میباشد و کمی از زمین بزرگتر است. موقعیت یابی این جهان بیگانه هم اندازه زمین این پیشنهاد را تقویت می کند که آب مایع را در سطح خود دارا می باشد. یکی از مواردی که شاید ما این سیاره را بعنوان جفت زمین دیدیم، اندازه و حضور آن در منطقه قابل سکونت از ستارۀ خورشید ماننداش میباشد.

به گفته دانشمندان سیاره Kepler-186f  و ۵ سیاره دیگر این منظومه به دور ستاره Kepler-186 در حال چرخش هستند که دورترین این سیاره ها در فاصله ۵.۲ میلیون کیلومتری در حال چرخش میباشند، بطور نظری در منطقه قابل سکونت کوتوله قرمز قرار دارند. زمین در فاصله ۱۵۰ میلیون کیلومتری به دور خورشید می چرخد. ولی خورشید بزرگتر و درخشان تر از ستاره Kepler-186 است و به این معنی است که منطقه قابل سکونت خورشید از دورترین ستاره Kepler-186 باید آغاز شود.

این اولین سیاره قطعی یافت شده در منطقه قابل سکونت است، پیش از این سیارات دیگری با مشخصات متفاوتی از زمین در منطقه قابل سکونت کشف شده بودند. ولی در هر حال این سیاره اولین سیاره نزدیک به اندازه زمین میباشد که دارای پتانسیلی است که قادر به پشتبانی از حیات میباشد. شعاع این سیاره سنگی به اندازۀ  ۱.۱ زمین اندازه گیری شده، که نشان می دهد کمی بزرگتر از زمین است.

دانشمندان در طول چند سال گذشته یافته اند اگر شعاع سیاره ای ۱.۵ برابر شعاع زمین باشد شعاع اتمسفر ۱.۵ تا دو برابر سیاره زمین می باشد و در نتیجه سیاره به قدری سنگین می شود که اتمسفر هیدروژن سیاره به هیلیوم تبدیل می شود و شبیه به غول های گازی منظومه شمسی می شود.

این یک کشف تاریخی از آن رو اهمیت دارد که پیش از این سیاراتی همانند زمین با جوی برابر ولی بسیار پرحجم رؤیت شده بودند. دکتر «استیو‌ هال» از کارشناسان و مسئولان پروژه تحقیقاتی کپلر اعلام کرد: امکان وجود آب و حیات در این سیاره تازه کشف شده به دلیل تشابه‌های جوی وجود دارد. این دانشمند هنگام شرح مختصات سیاره جدید گفت وجود حیات در کرات دیگر بسیار امکانپذیر است. با این حال شرط بقای هر سیاره‌ای وجود آب است که هم اکنون موضـــوع تأمل برانگیز کارشناسان نجومی در سیاره جدید است.

این سیاره در واقع در لبه منطقه قابل سکونت قرار دارد و این به این معنی است که آب مایع می تواند در سطح آن یخ بزند و اندازه بزرگتر آن نسبت به زمین می تواند آب را بطور مایع حفظ کند. علاوه بر آن جو ذخیم آن می تواند عایقی برای حفظ آب بصورت مایع باشد. این سیاره هر ۱۳۰ روز یک دور کامل حول این کوتوله‌ی قرمز می‌ چرخد و اگر روی این سیاره باشید ستاره کم نور به نظر می رسد.

Kepler-186f

مقایسه شعاع و اندازه سیاره یافت شده با زمین

این سیاره برای مطالعات بعدی بسیار کم نور است انتظار می رود تلسکوپ فضایی جیمز وب که جانشین هابل میباشد و در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب می شود، تصاویر بهتری از این سیاره به ثبت برساند. دانشمندان این سیاره را با روش انتقال کشف کرده اند و زمانی که سیاره از مقابل ستارۀ مادری خود در حال گذر بود، تلسکوپ فضایی کپلر  تغییر جزئی در روشنایی سیاره مشاهده کرد که به دانشمندان اجازه داد که آن را کشف کنند. کپلر در سال گذشته دچار نقص فنی شده، اما هوز دانشمندان برای جست و جوی دنیاهای جدید از  آن استفاده می کنند.

Kepler-186f

نمودار سیاراتی که در منطقه‌ی سکونت‌پذیر نسبت به ستاره‌ی مادر خود قرار گرفته‌اند. سیاره‌ی Kepler 186f با دایره‌ی سرخ مشخص شده است.

منبع : space

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*